22 - 10 - 2019
استقرار نیروها در کنار چاههای نفت
طرح پنتاگون برای اجرای تصمیم دونالد ترامپ در زمینه خارج کردن نیروهای آمریکایی از شمال شرق سوریه شامل انتقال این نیروها به غرب عراق با در اختیار داشتن حریم هوایی شرق فرات، حفظ پایگاه التنف در جنوب شرق سوریه و احتمال ترک پایگاههای نظامی نزدیک مرزهای عراق به منظور تمرکز بر حمایت از چاههای نفت و تعویق بازگرداندن آنها به دولت سوریه و ایجاد حمایت لازم از زندانهای شامل اعضای خطرناک داعش میشود.
وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد کل نیروهای آمریکایی طبق نقشه و طرح کنونی سوریه را به مقصد غرب عراق ترک خواهند کرد. اسپر به خبرنگاران همراهش در هواپیمای نظامی در مسیرش به خاورمیانه درباره بهانه ادامه حضور نیروهای آمریکایی در منطقه گفت ارتش به عملیات نظامی خود علیه داعش به منظور ممانعت از بازگشت مجدد آن به منطقه بدون بعید دانستن ایده اجرای عملیات مقابله با داعش در داخل خاک سوریه ادامه میدهد.
دونالد ترامپ از وزارت دفاع کشورش خواسته بود طرحهایی برای اجرای تصمیم سیاسی او در زمینه خروج از سوریه و دستیابی به تفاهماتی با ترکیه درباره ایجاد «منطقه امن» در شمال شرق سوریه به عمق ۳۲ و طول ۴۴۰ کیلومتر تهیه کند. براساس اطلاعات رسیده به روزنامه الشرقالاوسط، این طرح و ایده وزارت دفاع آمریکا شامل مولفههای ذیل است:
– انتقال ۷۰۰ سرباز آمریکایی از شرق سوریه به غرب فرات.
– حفظ حضور ائتلاف بینالمللی ضدداعش به سرکردگی آمریکا در حریم هوایی شرق سوریه.
– باقی نگه داشتن یادداشت تفاهم «منع برخورد» با طرف روسی با احتمال بررسی تعدیل آن.
– حفظ پایگاه التنف در گوشه مرزی سوریه، عراق و اردن که شامل نیروهای ویژه و حامی مخالفان سوری با هدف مقابله با داعش و ارائه حمایت اطلاعاتی است.
– حفظ عناصر مقاطعهکار شرکتهای نظامی خصوصی در نزدیکی چاههای نفت و میادین گازی (منطقه شرق فرات شامل ۹۰ درصد نفت سوریه و نیمی از گاز این کشور است).
– انتقال پایگاههای نظامی به مناطق نزدیک به چاههای نفت در مرزهای عراق به منظور ممانعت از دخل و تصرف این چاهها توسط دولت دمشق و تسلط دمشق بر این چاهها و میادین قبل از دستیابی به هر گونه تفاهمی.
– بررسی پیشنهاد تامین حمایت بینالمللی و نیروهای ویژه برای زندانهایی که دربرگیرنده عناصر خطرناک داعش از نظر غرب هستند.
این نکات ضمن اموری بودند که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در سفر اخیرش به خاورمیانه بررسی کرد و مارک اسپر، وزیر دفاع نیز قصد دارد در سفر کنونی به منطقه آنها را مورد ارزیابی قرار دهد. نیروهای آمریکایی ظرف روزهای گذشته از سه پایگاه نظامی خود عقبنشینی کردند که در میان آنها پایگاه شهر منبج و پایگاه نزدیک عین العرب (کوبانی) است.
تمامی پایگاههای آمریکا در شمال استان رقه و شمال شرق حلب خالی هستند در حالی که آمریکاییها پایگاههای خود در دو استان حسکه و دیرالزور را به اضافه التنف در جنوب سوریه حفظ کردهاند.
خروج ۱۰۰ خودروی نظامی و زرهی
دیدهبان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان سوری میگوید بیش از ۱۰۰ خودروی نظامی و خودروی زرهی با پرچم آمریکا از تل تمر در استان حسکه با حمایت و پشتیبانی هلیکوپترهایی در جریان انتقال از شرق سوریه به غرب عراق عبور کردند. این کاروان بزرگترین پایگاه نظامی خود در سوریه واقع در فرودگاه «صرین» را تخلیه کرد که در ۳۰ کیلومتری جنوب کوبانی است. این پایگاه در اطراف منطقه امنی قرار دارد که ترکیه درصدد ایجاد آن در شمال شرق سوریه است به طوری که گروههای سوری مسلح حامی آن از نهم اکتبر حملاتی را علیه کردهای سوری به راه انداختند. اکنون نیروهای مزدور حامی ترکیه بر نوار مرزی به طول ۱۲۰ کیلومتر کنترل دارند.
مسوولان غربی میگویند آمریکا مانعی در حصول تفاهمات بین همپیمانانش یعنی نیروهای دموکراتیک سوریه و دمشق در خصوص اداره منطقه در شرق فرات نمیبیند و واشنگتن سعی میکند ورق مذاکراتی خود را برای بهبود موضعگیری آنها (کردها) با دمشق حفظ کند. طرف آمریکایی همچنین مشکلی با ایجاد منطقه امن براساس تصور ترکیه ندارد که شامل عقبنشینی نیروهای کرد و سلاحهای سنگین آنها و نابودی پایگاههای آمریکایی از جرابلس تا رود فرات تا فش خابور در نزدیکی مرزهای عراق میشود. واشنگتن از آنکارا خواست از مناطق و شهرهای کردنشین دور شود و به جنگ با داعش ضرری نرساند. این در حالی است که آینده منبج و کوبانی محور دیدار امروز روسای جمهوری ترکیه و روسیه در مسکو خواهد بود.
مسوولان غربی به تفاهمات آنکارا با روسیه و آمریکا اشاره میکنند که منجر خواهد شد راه میانبری بین حسکه و حلب (خط تماس) بین ارتش ترکیه و گروههای مزدورش از یک سو و نیروهای دموکراتیک سوریه از سوی دیگر ایجاد شود. به این ترتیب ارتش آمریکا ایجاد ۱۲ برج دیدهبانی و پایگاه را در نزدیکی این مسیر شروع کرده است.
به این ترتیب منطقه امن احتمالا شامل مناطق کردنشین در گوشه شمال شرقی سوریه در نزدیکی مرزهای عراق میشود البته اگر تفاهمات دمشق و کردها به ورود هرچه سریعتر نیروهای دولتی سوریه مستقر در حسکه و قامشلی به مناطقی دورتر از نقطه تلتمر نینجامد.
نیویورکتایمز: باقی ماندن ۲۰۰ سرباز در سوریه
روزنامه نیویورکتایمز اعلام کرد رییسجمهوری آمریکا تمایل دارد ۲۰۰ سرباز آمریکایی را در شمال شرق سوریه نگه دارد.
به نوشته این روزنامه، هدف دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا در پس این اقدام ادامه جنگ با داعش در کنار ممانعت از نزدیک شدن نظام سوریه و روسیه به منطقه دربر گیرنده چاهها و میادین نفتی است.
یک مقام ارشد آمریکایی گفت دونالد ترامپ تمایل دارد گروه کوچکی از سربازان آمریکایی را در شرق سوریه به بهانه مقابله با داعش نگه دارد. ترامپ از یک هفته پیش در فکر نگه داشتن ۲۰۰ نیروی کماندو در شمال شرق سوریه است.
به گفته این مسوول، نیروهای آمریکایی در صورت ماندن بر طول مرزهای مشترک سوریه و عراق متمرکز خواهند بود و طبق توافق رجب طیب اردوغان و مایک پنس در ۱۷ اکتبر در خارج از منطقه امن شمال سوریه فعالیت خواهند داشت.
طبق این گزارش، با موافقت ترامپ درباره باقی ماندن صدها نظامی در شرق سوریه میتوان گفت حالت دومی در سوریه از ابتدای سال به وجود خواهد آمد آن هم زمانی که ترامپ فرمان ویژه خود درباره خروج تمام نیروهای آمریکایی از سوریه را لغو میکند.
به نوشته این روزنامه، هدف اصلی از این کار ممانعت از بازگشت داعش به سوریه و عراق و مهمتر از آن برای آمریکا ارائه کمک لازم به کردهای سوریه برای حفظ کنترل بر میادین نفتی شرق این کشور است.
آمریکا حدود ۱۲۵ نیرو در منطقه التنف سوریه در مثلث مرزی با عراق و اردن دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد