8 - 03 - 2025
«ترامپ» فرمان تاسیس ذخیره استراتژیک «بیتکوین» را امضا کرد
«جهانصنعت»- دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا دستور تاسیس ذخیره استراتژیک بیتکوین را با امضای یک فرمان اجرایی صادر کرد. پس از اعلام این خبر، قیمت بیتکوین تغییر خاصی نداشت و هماکنون کاهش 6/4درصدی را نسبت به ۲۴ساعت گذشته نشان میدهد. این فرمان اجرایی شامل ایجاد یک «فورت ناکس دیجیتال» برای نگهداری بیتکوین و سایر داراییهای دیجیتالی است که در پروندههای مدنی یا کیفری ضبط شدهاند. به گفته دیوید ساکس، مشاور ویژه ترامپ در حوزه کریپتو، این اقدام به مالیاتدهندگان هزینهای تحمیل نخواهد کرد زیرا ذخیره استراتژیک با بیتکوینهای ضبط شده تامین خواهد شد. ترامپ با این اقدام، سیاستهای دولت در قبال ارزهای دیجیتال را متحول کرده است. برخلاف گذشته که دولت آمریکا بیتکوینهای مصادره شده را میفروخت و میلیاردها دلار از دست میداد، اکنون این داراییها برای ارزشگذاری بلندمدت حفظ خواهند شد. دولت آمریکا برنامهای برای تکمیل حسابرسی جامع از 200000بیتکوین تحت مالکیت خود دارد؛ موضوعی که تاکنون انجام نشده بود. علاوه بر ذخیره بیتکوین، ذخیره داراییهای دیجیتال نیز راهاندازی خواهد شد که شامل دیگر ارزهای دیجیتال توقیف شده در پروندههای قانونی است. دولت قصد ندارد این داراییها را خریداری کند بلکه فقط از طریق ضبطهای قانونی به این ذخیره اضافه خواهد شد. این ساختار تحت نظارت وزارت خزانهداری مدیریت خواهد شد. دولت ترامپ با این فرمان، تعهد خود را به تبدیل آمریکا به «پایتخت کریپتو» نشان داده است. این تصمیم تغییری اساسی در نحوه تعامل دولت با ارزهای دیجیتال و تقویت موقعیت ایالات متحده در بازار کریپتو محسوب میشود.
آینده بازار چه خواهد شد؟
در زمان نگارش این خبر قیمت «بیتکوین» پس از رسیدن به محدوده 92800دلار، بیش از 2/2درصد کاهش یافت و به 88600دلار رسید. این کاهش همزمان با کاهش شاخص دلار آمریکا (DXY) رخ داد؛ عاملی که به طور تاریخی منجر به بهبود عملکرد بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال شده است. شاخص دلار آمریکا که قدرت دلار را در برابر سبدی از شش ارز مهم جهانی اندازهگیری میکند، اخیرا روندی نزولی داشته است. در دو چرخه صعودی گذشته بازار (سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱)، کاهش این شاخص با افزایش قیمت بیتکوین و سایر آلت کوینها همراه بوده است. اگر روند نزولی DXY ادامه یابد و الگوی سالهای گذشته تکرار شود، احتمال رشد بیشتر بیتکوین و ورود آن به محدوده 100000دلاری افزایش خواهد یافت. براساس دادهها، فروش بیتکوین در بازار اسپات طی ۲۴ساعت گذشته کاهش چشمگیری داشته است. میزان بیتکوین فروخته شده در بازار از ۱۶۳میلیون دلار در ۵مارس به ۸۷میلیون دلار کاهش یافته که نشاندهنده افزایش تمایل سرمایهگذاران به انباشت مجدد بیتکوین است. پس از روزهای مداوم خروج سرمایه از صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) بیتکوین، به نظر میرسد سرمایهگذاران نهادی در حال تغییر رویکرد خود هستند. بلکراک، یکی از بزرگترین مدیران دارایی با بیش از ۵۰میلیارد دلار سرمایه در ETF بیتکوین، روند فروش این ETFها را متوقف کرده است. توقف فروش از سوی سرمایهگذاران نهادی اغلب نشانهای از بازبینی موقعیتها و احتمال آغاز مجدد خریدها در شرایط صعودی بازار است. در همین راستا، صندوقهای ETF بیتکوین طی ۲۴ساعت گذشته ۲۲میلیون دلار ورودی سرمایه داشتهاند که بیانگر افزایش دوباره علاقهی نهادی به بیتکوین است. در مجموع کاهش شاخص دلار، افزایش تقاضای خرید و تغییر روند سرمایهگذاران نهادی، همگی میتوانند زمینهساز رشد احتمالی بیتکوین به بالای 100000دلار در آیندهای نزدیک باشند.
«اتریوم» روی پایههای محکم فاندامنتال
بازار رمزارزها طی روزهای اخیر نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. در این میان، اتریوم به یکی از داراییهای مورد توجه سرمایهگذاران تبدیل شده چراکه برخی شاخصهای کلیدی نشان میدهند این رمزارز زیر ارزش واقعی خود قرار دارد. شاخص «MVRV Z-Score» که برای ارزیابی ارزش واقعی اتریوم استفاده میشود، به محدودهای رسیده که معمولا نشانهای از فرصت خرید است. پیش از این، در اکتبر۲۰۲۳، همین شرایط موجب رشد ۱۶۰درصدی قیمت اتریوم شده بود. علاوه بر این، دادههای آنچین نشان میدهد که آدرسهای نهنگها طی ماههای اخیر، به ویژه پس از راهاندازی صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) اسپات اتریوم در ایالات متحده، به طور قابل توجهی اقدام به خرید اتریوم کردهاند. با وجود فشارهای نزولی بازار، عوامل فاندامنتال متعددی از یک روند صعودی میانمدت برای اتریوم حمایت میکنند. یکی از مهمترین رویدادهای پیشرو، ارتقای «پکترا» بوده که اخیرا روی شبکه آزمایشی سپولیا راهاندازی شده است. این بهروزرسانی، کارایی استیکینگ را بهبود میبخشد و میتواند مسیر را برای افزایش پذیرش سازمانی هموار کند. البته مشکلات فنی در تستنتهالسکی باعث تاخیر در نهاییسازی این ارتقا شده است اما در صورت رفع این چالشها، احتمال افزایش فعالیت شبکه و جذب سرمایهگذاریهای جدید وجود دارد. بدون در نظر گرفتن ارتقای پکترا، فعالیت شبکه اتریوم باز هم در حال افزایش است. طی هفته گذشته، تعداد آدرسهای فعال روزانه حدود 89/2درصد و تعداد آدرسهای جدید 96/2درصد رشد داشته است. افزایش فعالیت کاربران معمولا نشانهای از تقویت اعتماد بازار و زمینهساز بازگشت روند صعودی است. اتریوم حوالی 2200دلار معامله میشود و زیر یک محدوده تقاضا بین 2500 تا 2400دلار قرار دارد. اگر این سطح پس گرفته شود، مقاومت کلیدی پیش روی اتریوم در 2750دلار میتواند به عنوان هدف قیمتی در کوتاهمدت عمل کند. در صورت عبور از این سطوح، اتریوم پتانسیل رسیدن به محدوده 3200دلار و حتی 3860دلار را دارد. از سوی دیگر، ناتوانی اتریوم در عبور از محدوده 2500 تا 2400دلار میتواند منجر به افت بیشتر قیمت ETH تا سطح 2000دلار یا 1500دلار شود. با این حال، افزایش حجم معاملات نهنگها و رشد فعالیت شبکه، احتمال یک بازگشت صعودی را بالا میبرد. اگر روند انباشت سرمایهگذاران بزرگ ادامه یابد و ارتقای پکترا بدون مشکل نهایی شود، میتوان انتظار داشت که اتریوم در ماههای آینده عملکردی قدرتمند داشته باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد