22 - 09 - 2017
خبر
ارائه گزارش نرخ سود در شورای پول و اعتبار؛
اضافه برداشت بانکها ساماندهی میشود
بانک مرکزی در یک هزار دویست و سیوهفتمین جلسه شورای پول و اعتبار بخش دوم گزارش «نرخ سود بانکی سال ۱۳۹۶ و الزامات آن» با تاکید بر دلایل چسبندگی نرخ سود بانکی در سالهای اخیر و مجموعه اقدامهای این بانک برای کاهش هزینه تامین مالی واحدهای اقتصادی از مسیر کاهش نرخ سود سپردهها را ارائه کرد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی، در این جلسه که بیشترین زمان آن به تشریح سامانه صیاد و پاسخگویی به سوالات اعضا گذشت، معاون اقتصادی بانک مرکزی بخش دوم گزارش «نرخ سود بانکی سال ۱۳۹۶ و الزامات آن» که عمدتا ناظر بر چالشها و تنگناهای بازار پول و اقدامات انجام شده در این زمینه و همچنین الزامات موفقیت بخشنامه اخیر بانک مرکزی برای سامانبخشی به نرخ سود در شبکه بانکی بود، برای اعضای شورای پول و اعتبار ارائه کرد.
در این گزارش، ضمن اشاره به مهمترین دلایل چسبندگی نرخ سود بانکی در سالهای اخیر (تنگنای اعتباری، تاثیرپذیری بازار پول از بازار بدهی، گسترش نامناسب صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت و پرداخت نرخهای سود بالای مشارکت توسط خودروسازان)، مجموعه اقدامهای بانک مرکزی برای کاهش هزینه تامین مالی واحدهای اقتصادی از مسیر کاهش نرخ سود سپردهها مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت.
«ساماندهی اضافه برداشت بانکها»، «توافق با خودروسازان برای تعدیل نرخهای سود مشارکت»، «انتقال معاملات ثانویه سخاب به بازار سرمایه»، «اصلاح رابطه صندوقهای سرمایهگذاری با بانکها» و «ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز» از جمله مهمترین اقدامهای انجام شده در این زمینه بود که برای اعضای شورای پول و اعتبار تشریح شد.
طرح ضربتی وام ازدواج تمدید شد
گرچه قرار بود طرح ضربتی اعطای وام ازدواج در فرصتی دو ماهه و تا پایان شهریورماه اجرایی شود اما تعلل برخی از زوجین موجب شد تا بانک مرکزی این طرح را ۱۵ روز دیگر تمدید کند.
به گزارش ایسنا، طرح ضربتی اعطای وام ازدواج از ابتدای مردادماه به مرحله اجرا رسید و قرار بود تا پایان شهریورماه ادامه یابد. این در حالی است که با توجه به طولانی شدن صف وام ازدواج و حدود ۵۰۰ هزار نفری که در انتظار دریافت این تسهیلات بودند، بانک مرکزی تصمیم گرفت تا با مشارکت ۱۱ بانک روند پرداختیها را تسریع کند. بر این اساس با توافق انجام شده با بانکهای ملی، سپه، کشاورزی، مسکن، توسعه تعاون، تجارت، ملت، صادرات، رفاه، قرضالحسنه مهر ایران و صندوق قرضالحسنه پارسیان طرح ضربتی وام ازدواج اجرایی شد. قرار بود در کنار تمامی بانکهایی که در سامانه وام ازدواج فعال بوده و تسهیلات پرداخت میکردند این ۱۱ بانک به طور ویژه و با سهمیهبندی انجام شده به گونهای روند پرداخت تسهیلات را تسریع کنند که تا پایان زمان این طرح صف متقاضیان وام ازدواج به حداقل برسد. به این منظور بانکها با منابع خود و نه با خط اعتباری بانک مرکزی و با پیشبینی حدود پنج هزار میلیارد تومان منابع، طرح را آغاز کردند.
بانکهای ایران و کرواسی به دنبال ایجاد رابطه کارگزاری
نمایندگان بانکهای سپه، پاسارگاد و صنعتومعدن در قالب هیات تجاری اتاق ایران در دیدار با نمایندگان بانکهای کرواسی به بررسی موانع بانکی بر سر راه مبادلات تجاری دو کشور و راههای حل آن پرداختند.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از اتاق بازرگانی ایران، رییس هیاتمدیره بانک پرایورند زاگرب در این نشست در معرفی این بانک گفت: پرایورند یک بانک تجاری و از شعبههای بانک اینتسا سایوپایولو است و حدود ۵/۱۳ میلیارد یورو مجموع داراییهای آن است که در سال گذشته هم ۲۰۰ میلیون یورو درآمد داشته است.
بوزو پارکا در مورد سابقه همکاری این بانک با ایران گفت: قبل از تحریمها با ایران همکاری داشتیم و در تلاش هستیم این همکاریها پس از برجام هم از سر گرفته شود.
هادی قوامی، نماینده مجلس شورای اسلامی و از اعضای هیات اعزامی به کرواسی با تاکید بر لزوم برقراری رابطه بانکی میان ایران و کرواسی گفت: بعد از برجام ما هم انتظار داریم ارتباط ما با کشورهای دیگر بیشتر از گذشته باشد و در مورد کرواسی هم باید از همه فرصتهای پیش رو حداکثر بهره را ببریم.
این نماینده مجلس افزود: انتظار داریم تبادلات مالی این کشور با ایران برقرار شود و حجم تجارت خارجی میان دو طرف افزایش یابد.
تسهیلات بانک قرضالحسنه مهر ایران به مددجویان
تفاهمنامه اعطای وام قرضالحسنه جهت اشتغالزایی مددجویان و کارفرمایان طرحهای مددجویی، میان مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران و رییس سازمان بهزیستی کشور منعقد شد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک قرضالحسنه مهر ایران، مرتضی اکبری در مراسم انعقاد این تفاهمنامه بیان داشت: بانک قرضالحسنه مهر ایران در راستای مسوولیتهای اجتماعی و ماموریتی که بر عهده آن محول شده است همپای نهادهای حمایتی همچون سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) به توانمندسازی افراد جامعه هدف و به اشتغال آنها میاندیشد.وی با اشاره به نیات خیر سهامداران این بانک گفت: ده بانک بزرگ کشور، این بانک را پایهریزی کردند تا با هدف رفع مشکلات مالی و تامین مایحتاج ضروری اقشار متوسط و ضعیف تنها در مسیر ترویج و رشد سنت الهی قرضالحسنه گام بردارد و با استفاده از ابزارهای بانکداری اسلامی به رونق اقتصادی و بهبود معیشت، اشتغال و درمان جامعه کمک کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد