22 - 10 - 2019
خزان در خزان
علیرضا محمدیزیوه- بازار سهام آخرین هفته مهرماه را همچون هفته گذشته با افت نسبی قیمتها آغاز کرد. شاخص کل بورس اوراق بهادار روز گذشته با افت ۸۲۴۹ واحدی مواجه شد و دماسنج بورس تهران در ارتفاع ۳۰۱ هزار واحدی ایستاد. هرچند در ماههای اخیر عبور از این سقف تاریخی برای سهامداران امری مهم تلقی میشد، اما عقبنشینی شاخص در روزهای اخیر و احتمال عقبگرد بیش از این به یکی از دغدغههای اصلی سهامداران تبدیل شده است.
شاخص کل در برابر کاهش ۳ درصدی شاخص هموزن شرایط مشابهی داشت و با ۷/۲ درصد کاهش مواجه شد. شاخص هموزن نیز در ادامه عقبنشینیهای هفته گذشته خود با ۲۵۵۴ واحد کاهش به کمترین مقدار خود از مهرماه رسیده و در قله ۸۲ هزار واحدی متوقف شد. در جریان دادوستدهای روز گذشته در بورس اوراق بهادار تهران دو میلیارد و ۷۶۱ میلیون سهم به ارزش ۱۰۱۲ میلیارد تومان در ۲۱۶ هزار نوبت مورد معامله قرار گرفت. نمادهای وبملت، شتران، تاپیکو، پارسان، کگل، رمپنا، فملی، اخابر، فولاد، ومعدن و کچاد در مجموع حدود سه هزار واحد تاثیر منفی در شاخص داشتند.
صنایع بانک، خودرو، شیمیایی، فرآوردههای نفتی و فلزات اساسی به ترتیب بیشترین ارزش معاملات را داشتند. ادامه روند نزولی بازار سهام بهگونهای همچنان برای فعالان و سرمایهگذاران در حالتی از ابهام قرار گرفته است چرا که همچون آخرین چهارشنبه مهرماه، ارزش معاملات به عنوان یک نشانه از جریان نقدینگی در بورس، روند کاهشی خود را داشته و به کمترین مقدار در مهرماه ۱۳۹۸ رسیده است. جو منفی حاکم بر بازار سهام روز گذشته نیز دیده میشد، به طوری که ۳۱۶ نماد در وضعیت قرمز و منفی به سر میبردند.
از جمله اخبار مرتبط با بازار سرمایه میتوان به این نکته اشاره کرد که گروه ویژه اقدام مالی مشترک برای چهارمین مرتبه به ایران مهلت داده است تا در چهار ماه آینده نسبت به تصویب لوایح مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم اقدام کند، در غیر این صورت وارد فهرست سیاه خواهد شد.
ایران تا فوریه سال ۲۰۲۰ فرصت دارد تصمیم نهایی خود را در خصوص این لوایح علنی کند. در فضای اقتصاد جهانی اخبار متفاوتی به گوش میرسد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در آخرین گزارش دورنمای کوتاهمدت انرژی که هفته پیش منتشر شد، پیشبینی خود را از میزان تولید نفت تا پایان سال ۲۰۲۰ برای چهارمین ماه متوالی کاهش داده است.
شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا طی ۱۰ ماه گذشته هر ماه کاهش داشته و از نوامبر در کل ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که رشد اقتصادی چین در سطح شش درصد اعلام شد که انتظار تحلیلگران ۱/۶ درصد بود. این کاهش مرتبط با اثرات جنگ تجاری با آمریکاست. چین گفته است با آمریکا برای رفع اختلافنظرها و نگرانیهای این کشور درباره مسائل تجاری همکاری خواهد کرد. در همین راستا مذاکرهکننده ارشد چین از پیشرفتهای اساسی در بسیاری از زمینهها در مذاکرات تجاری خبر داده و گفته است زیربنای امضای یک قرارداد چندمرحلهای را گذاشتهاند. آنها میگویند متن نهایی توافق تجاری (هر دو فاز) با آمریکا در حال نگارش است. این میتواند اخبار خوبی برای اقتصاد جهانی باشد چرا که تحلیلگران میگویند اگر جنگ تجاری به آتشبس ختم شود، قیمت مس تا ۶۵۰۰ دلار در هر تن رشد خواهد کرد. در حال حاضر هر تن مس حدود ۵۷۵۰ دلار معامله میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد