5 - 05 - 2017
دایره تحریمها تنگتر میشود
دیپلماتها سهشنبه گذشته گفتهاند که مقامهای آمریکا و چین در حال رایزنی و مذاکره درخصوص اتخاذ اقدامات شدیدتر از جانب شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه آزمایشهای موشکی کرهشمالی هستند.
هنوز مشخص نیست که چین به چه میزان با اعمال تحریمهای تازه علیه کرهشمالی موافقت خواهد کرد. شورای امنیت طی سالهای اخیر به دنبال آزمایشهای هستهای و موشکی کرهشمالی تحریمهایی علیه این کشور وضع کرده است. طبق این گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۶ اعمال تحریمها علیه کرهشمالی را آغاز کرد.
رسانههای آمریکایی میگویند، از زمان روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ، کرهشمالی ۹ موشک بالستیک را آزمایش کرد که برخی از این آزمایشها ناموفق بودند. یک سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد سهشنبه گذشته گفته است: مجموعه اقداماتی که کرهشمالی از زمان آخرین آزمایش هستهای خود انجام داده، ما را ملزم میکند طیفی از تدابیر لازم برای اعمال فشار برای این کشور را بررسی کنیم. این سخنگو اضافه کرده است: همانطور که وزیر امور خارجه آمریکا جمعه گذشته گفت، رویکرد اینکه همه چیز عادی و معمولی است اصلا مدنظر نیست. ما و همکارانمان در شورای امنیت سازمان ملل در حال بررسی گزینهها برای پاسخ به این اقدامات تحریکآمیز کرهشمالی هستیم. رکس تیلرسون از شورای امنیت خواسته بود علیه کرهشمالی اقدام کند.
رویترز میگوید، دولت ترامپ به شدت مقامات چین را برای مهار همسایه خود تحت فشار گذاشته و هشدار داده است در صورتی که کرهشمالی برنامه هستهای و موشکی خود را توسعه دهد برای مقابله با چنین رویکردی همه گزینهها روی میز قرار دارد. این در حالی است چین معتقد است، تهدید نظامی به حل بحران کمکی نکرده و به تشدید تنش در شبهجزیره کره منجر خواهد شد. آمریکا برای مقابله با تهدید کرهشمالی، سامانه دفاع موشکی تاد که قادر به هدف قرار دادن موشکهای بالستیک با برد کوتاه و متوسط است را در کرهجنوبی مستقر کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه چین در اینباره گفت: موضع چین روشن و قاطع است. ما با استقرار سامانه تاد در کرهجنوبی مخالفیم و از طرفهای مربوط میخواهیم استقرار این سامانه را فورا متوقف کنند. شوآنگ افزود: برای حفاظت از منافعمان، تدابیر لازم را قاطعانه اتخاذ خواهیم کرد. در هفتههای اخیر تنش در شبهجزیره کره به شدت افزایش یافته و نگرانیهایی درخصوص احتمال از کنترل خارج شدن شرایط مطرح شده است.
هشدار بیسابقه چین به شهروندانش در کرهشمالی
براساس گزارشها چین ماه گذشته میلادی و چند روز پیش از رژه نظامی بزرگ کرهشمالی به شهروندانش در این کشور هشدار داده بود به سبب نگرانی از بابت احتمال حمله آمریکا به کرهشمالی و تشدید تنشها در منطقه کرهشمالی را ترک کنند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه اکسپرس، بر اساس اعلام رادیو آسیای آزاد، سفارت چین در کرهشمالی در تاریخ ۲۰ آوریل پنج روز قبل از رژه نظامی بزرگ کرهشمالی در گرامیداشت ارتش این کشور با فرستادن پیامهایی از شهروندان چینی خواسته بود خاک کرهشمالی را ترک کنند.
این رادیوی مستقر در آمریکا از یک شهروند چینی ساکن پیونگ یانگ نقل قول کرد که گفته بود در اواخر آوریل بعد از تماس هشدارآمیز سفارت چین در کرهشمالی از این کشور خارج شده و به چین بازگشته است.
این فرد که نامش را فاش نکرد، گفت: تا حالا سابقه نداشت که سفارت چین در کرهشمالی چنین هشداری بدهد بنابراین من با شتاب خاک کرهشمالی را ترک کردم. با این حال این مرد چینی گفت که اکثر شهروندان چینی در کرهشمالی این هشدار را نادیده گرفتند.
پیونگیانگ برنامه موشکی خود را ادامه میدهد
تصاویر جدید ماهوارهای با نشان دادن دومین کشتی مورد استفاده در آزمایشات موشکی در کرهشمالی این گمانه را ایجاد کردهاند که این کشور احتمالا در حال گسترش برنامه زیردریاییهای مجهز به موشک بالستیک خود است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک دیدهبان مسایل پیونگیانگ مستقر در موسسه آمریکا-کره دانشگاه جانهاپکینز آمریکا با اشاره به تازهترین تصاویر هوایی از کارخانه کشتیسازی نامپو در سواحل غربی کرهشمالی در گزارش اخیر خود آورده که یک کشتی دیگر در این بندر دیده شده است. تصاویر ماهوارهای همچنین نشان میدهد، فعالیتها در یک سایت آزمایش هستهای کرهشمالی هم از سر گرفته شده است و این نگرانی وجود دارد که پیونگیانگ ششمین آزمایش اتمی خود را انجام دهد. در ادامه این گزارش همچنین تاکید شده است، کشتیهای اینچنینی از سوی نیروی دریایی برای انجام آزمایش موشکهای جدید یا اصلاح شده از روی زیردریایی مورد استفاده قرار میگیرند. براساس این گزارش دومین کشتی مستقر شده در این بندر مشابه نمونه نخست آن است و به نظر میرسد که از روی کشتیهای قدیمی PSD-4 روسی ساخته شدهاند.
در ادامه این تحلیل آمده است: کشف دومین کشتی به کار گرفته شده در حملات موشکی ممکن است برای آینده برنامه موشکی کرهشمالی پیامدهایی داشته باشد؛ برنامهای که به نظر میرسد برای کیمجونگ اون، رهبر این کشور اولویت اصلی است.
با این حال این مساله که این کشتیها توسط پیونگیانگ ساخته یا از سوی دیگر کشورها داده شدهاند هنوز مشخص نیست. این اتفاق در حالی رخ داده است که آزمایشهای موشکی و هستهای پیونگیانگ با وجود محکومیت گسترده از سوی جامعه جهانی همچنان ادامه پیدا کرده است.
تصاویر ماهوارهای از سایت پیونگی-ری نشان میدهد کارگران در حال تخلیه آب از تونلهایی هستند که گمان میرود برای آزمایش هستهای بعدی آماده میشود.
بازداشت یک تبعه دیگر آمریکایی در کرهشمالی
کرهشمالی اعلام کرد اواخر ماه آوریل یک مرد تبعه آمریکایی را به اتهام ارتکاب اقدامات «خصمانه» بازداشت کرده است. یک تبعه آمریکایی به نام کیم سانگ دوک در فرودگاه پیونگیانگ به اتهام انجام اقدامات خصمانه و خرابکارانه در این کشور بازداشت شده است. مقامات قضایی کرهشمالی وی را مورد بازجویی قرار دادهاند. کیم سانگ-دوک مشهور به «تونی کیم» هنگامی که درصدد خروج از کرهشمالی بود در فرودگاه پیونگیانگ روز ۲۲ آوریل بازداشت شد.
خبرگزاری رسمی کرهشمالی گفته کیم با اقداماتش درصدد براندازی جمهوری دموکراتیک خلق کره بوده است. گفته شده کیم تا یک ماه پیش از بازداشتش در دانشگاه علم و فناوری پیونگیانگ در رشته حسابداری تدریس میکرد. این دانشگاه توسط مسیحیان انجیلی خارج از کرهشمالی در سال ۲۰۱۰ افتتاح شده و گفته میشود شماری از اعضای هیات علمی آن شهروندان آمریکایی هستند. کیم سانگ دوک سومین شهروند آمریکایی است که در دوران اوج تنشهای نظامی و دیپلماتیک میان کرهشمالی و آمریکا بازداشت میشود. آمریکا از آمادگی برای دفاع از کرهجنوبی در برابر حمله کرهشمالی خبر داده در مقابل کرهشمالی که در واکنش به چنین حملهای، به آمریکا حمله اتمی خواهد کرد.
انجام دومین آزمایش موشکی آمریکا
ارتش آمریکا دیروز یک موشک بالستیک مجهز به کلاهک هستهای بدون مهمات از پایگاهی ساحلی در کالیفرنیا شلیک کرد. این اقدام در بحبوحه افزایش تنشها میان کرهشمالی و آمریکا انجام شد. طبق گزارش فرماندهی نیروی هوایی آمریکا، موشک بالستیک مذکور مدل مینتمن ۳ از نوع قارهپیماست که بدون مهمات از پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ کالیفرنیا شلیک شد و توانست با موفقیت به هدفی که تقریبا در ۴۲۰۰ مایلی در اقیانوس آرام قرار داشت، برسد.
برنامهریزی این شلیک آزمایشی که ۱۰ ماه به طول انجامید، تازهترین حرکت در سنجش میزان آمادگی و دقت یک سیستم تسلیحاتی است که بخشی از نیروی هستهای آمریکا را تشکیل میدهد. آمریکا حدود ۴۵۰ موشک از این نوع دارد که هر کدام قادرند هشت هزار مایل را طی کنند.
این دومین پرتاب موشکی آمریکا از این پایگاه ساحلی در کالیفرنیا طی هفت روز گذشته است. آزمایش پیشین قرار بود پاییز گذشته انجام شود که به تاخیر افتاده بود. این پرتابهای آزمایشی هر دو در زمانی انجام شده که آمریکا به شدت از فعالیتها و قابلیتهای هستهای کرهشمالی ابراز نگرانی کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد