15 - 01 - 2023
دلار به بالاتر از ۱۳۰۰ تومان رسید
گروه اقتصاد- قیمت دلار با به جا گذاشتن رکوردی تازه در روند صعودی خود از ۱۳۰۰ تومان فراتر رفت و فاصله قیمتی دلار رسمی و غیررسمی به ۲۲۶ تومان رسیده به طور متوسط تفاوت قیمت دلار در بازار رسمی و غیررسمی طی یک سال گذشته ۱۶۵ تومان بوده است.
در آخرین معاملات روز پنجشنبه قیمت دلار در بازار آزاد به ۱۳۰۲ تومان رسید.
این در حالی است که بهای رسمی دلار در بازار آزاد ۱۰۷۵۵ ریال است به این ترتیب فاصله قیمتی دلار رسمی و غیررسمی به ۲۲۶ تومان رسیده است، به طور متوسط تفاوت قیمت دلار در بازار رسمی و غیررسمی طی یک سال گذشته ۱۶۵ تومان بوده است.
براساس این گزارش، قیمت هر یورو نیز در بازار آزاد به ۱۷۷۸ تومان رسیده است. نرخ رسمی یورو ۱۴۶۵ تومان و پنج ریال است. تفاوت قیمت رسمی و غیررسمی این ارز به این ترتیب به ۳۱۲ تومان و پنج ریال رسیده است. بهای پوند نیز در بازار آزاد ۲۰۵۲ تومان بود که نرخ رسمی این ارز ۱۶۸۵ تومان است.
برخی فعالان بازار ارز معتقدند کاهش نرخ طلا در بازارهای جهانی و نوسان شدید بهای این کالای با ارزش، مهمترین دلیل داغ شدن بازار ارز است. گذشته از اینها موعد سفر حجاج نیز در بالا رفتن تقاضا در بازار ارز تاثیر گذار است. بر همین اساس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، طی بخشنامهای به تمامی بانکهای دولتی و خصوصی اعلام کرد :شعب مرکزی بانکهای دولتی و خصوصی مجاز به فروش ارز مسافرتی هستند.
علاوه بر شعب ارزی بانکهای ملی، ملت، صادرات در سراسر ایران و صرافیها و بانکهای مستقر در مبادی خروجی کشور ( فرودگاههای بینالمللی و…) شعب مرکزی سایر بانکها نیز مجاز به فروش ارز مسافرتی هستند.
از سوی دیگر در آخرین معاملات روز پنجشنبه بهای سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در بازار به ۶۱۰ هزار تومان رسید. قیمت سکه تمام بهار طرح جدید در این بازار ۵۸۶ هزار تومان بود. قیمت رسمی سکه از سوی بانک مرکزی برای عرضه در شبکه بانکی ۵۶۶ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده است هر نیم سکه در بازار آزاد به قیمت ۲۸۱ هزار تومان و ربع سکه به قیمت ۱۴۷ هزار تومان خرید و فروش میشود. قیمت رسمی نیم سکه و ربع سکه به ترتیب ۲۶۸ هزار و ۳۲۰ و ۱۴۰ هزار و ۴۰۰ تومان بود.
طلا طی سه هفته گذشته تا بیش از ۳۰۰ دلار در هر اونس کاهش قیمت داشته است. کارشناسان همچنان در مورد علل کاهش شدید بهای طلا و نفره سردرگم شدهاند و دلیل اصلی کاهش طلا را به طور دقیق نمیدانند برخی از کارشناسان بحران بدهی در اروپا را عامل کاهش بهای طلا برشمردهاند پیش از این ناامیدی نسبت به رشد اقتصادی جهان و افزایش نگرانیها نسبت به تشدید تورم جهانی به همراه کاهش شدید ارزش دلار نیز روند صعودی قیمت طلا را تشدید کرده بود. افزایش تقاضای جهانی طلا در سال ۲۰۱۰ و ادامه این روند در سه ماهه نخست ۲۰۱۱ نیز تاثیر زیادی بر رشد قیمت طلا داشت.
جولیان جسپ یک اقتصاددان ارشد گفت که دو عاملی که باعث اعتماد سرمایهگذاران به طلا میشد با چالشهایی مواجه هستند؛ نگرانی از افزایش تورم و سقوط ارزش دلار. وی افزود: همزمان با اینکه روند اقتصاد جهان کند شده است و بهای دیگر کالاها نیز کاهش یافته، درخواست برای طلا به عنوان یک مانع تورم کاهش یافته است.
این سطح از بیثباتی در بهای طلا غیرعادی بوده اما به گفته کارشناسان باید به این موضوع توجه کرد که شرایط اقتصاد جهان نیز شرایط عادی نیست و ما در یک دوران غیرعادی زندگی میکنیم در کوتاهمدت طلا به عنوان بخشی از یک مشکل برای آنهایی که نگران حفظ داراییهایشان هستند، محسوب میشود نه یک راهحل اما این موضوع در کوتاهمدت است. برخی از کارشناسان کاهش ارزش دلار را یکی از مهمترین عوامل افزایش قیمت طلا معرفی کرده بودند و اعلام کرده بودند که افزایش نرخ بهره از سوی بانکهای مرکزی به همراه افزایش تولید طلا میتوانند باعث کاهش قیمت طلا شوند.
سقوط ناگهانی بهای طلا در چند روز اخیر باعث شده تا برخی از سرمایهگذاران احساس کنند که در این برهه از زمان پول نقد بهترین گزینه برای حفظ داراییهاست. طی بروز بحران اقتصادی سرمایهگذاران از طلا به عنوان کالایی امن برای سرمایهگذاری یاد میکردند اما کاهش شدید این فلز گرانبها نشان داد که دیگر نمیتوان حتی به بهای طلا نیز اعتماد کرد. کاهش چشمگیر چهار روزه بهای طلا یادآور کاهش شدید بهای طلا در سال ۱۹۸۳ بوده است. کاهش شدید بهای طلا این سوال را مطرح میکند آیا این فرصتی است برای خرید طلا با قیمت پایینتر یا آغاز یک روند کاهش شدیدتر بهای طلا؟
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد