7 - 05 - 2025
سیاست تقسیم سود در فولاد مبارکه؛ رضایت سهامداران و حفظ منابع توسعهای
«جهانصنعت»- حامد حسین ولیبیک، معاون مالی و اقتصادی گروه فولاد مبارکه اصفهان، از امضای تفاهمنامه با بانک سپه «در آستانه صدمین سالگرد تاسیس این بانک» برای گسترش همکاریهای مالی خبر داد. به گفته او، هدف اصلی تفاهمنامه «ایجاد خطوط اعتباری جدید» و بهرهگیری از «خدمات متنوع ارزی و ریالی بانک سپه برای گروه فولاد مبارکه و شرکتهای زیرمجموعه» است.
ولیبیک با اشاره به تعریف پروژههای توسعهای متعدد در زنجیره فولاد توضیح داد: «برای تامین مالی بهینه این پروژهها، به سراغ ابزارهای نوین رفتهایم؛ ازجمله تامین مالی زنجیرهای که کل زنجیره فولاد را پوشش میدهد.» او ظرفیت بانک سپه را «یکی از بزرگترین» پشتوانههای سیستم بانکی کشور خواند و ابراز امیدواری کرد این ظرفیت در خدمت طرحهای توسعهای فولاد مبارکه قرار گیرد.
ولیبیک در ادامه اظهار کرد: «با وجود آنکه فقط ۱۰تا ۱۵درصد فروش محصولات فولاد مبارکه به صادرات اختصاص دارد و عمده تمرکز ما بر بازار داخلی است اما در سناریو پلنینگ به همه ابعاد توجه داشتهایم. در بودجه سال۱۴۰۴ نیز با تمرکز بر کاهش هزینهها و مدیریت قیمت تمامشده برنامهریزی کردهایم تا بتوانیم سودآوری پایدار را تضمین کنیم.»
او درباره سیاست تقسیم سود شرکت نیز توضیح داد: «در چند سال اخیر، قاعده تقسیم سود ۱۰تا ۲۰درصدی بهدلیل ترکیب خاص سهامداران رعایت نشده است چراکه سهامداران اصلی شرکت یعنی سهام عدالت و صندوقهای بازنشستگی، انتظار تقسیم سود بالاتری دارند. همیشه میان مدیران شرکت و سهامداران تضاد منافعی در این زمینه وجود داشته است. با این حال تلاش کردهایم نوعی تعادل را حفظ کنیم تا هم منابع مالی برای پروژههای توسعهای تامین شود و هم سهامداران رضایت نسبی از سود تقسیمی داشته باشند.»
معاون مالی و اقتصادی گروه فولاد مبارکه اصفهان به «نیاز ارزی» گروه نیز پرداخت: «ما سالانه حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰میلیون دلار گردش ارزی داریم و ۶۰ تا ۷۰درصد آن نیاز ارزی خود گروه است بنابراین صادرات برای ما صرفا مقایسه قیمت نیست بلکه تامین ارز موردنیاز هم هست.» ولیبیک افزود: «در یکسال اخیر، با رکود بازار داخلی و صادراتی، شیب رشد درآمد فروش کاهش یافته اما برنامه ما برای ۱۴۰۴ همچنان بر محور صادرات هدفمند و مدیریت هزینه است.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد