14 - 12 - 2022
واردات شمش فولاد با ارز آزاد ۱۲ واحد تولید شمش به خاطر منابع مالی راهاندازی نشدند
| گروه صنعت| کاهش واردات شمش به عنوان ماده اولیه فولاد، بازار این کالا را تحت تاثیر قرار داده و افزایش قیمتها را رقم زده است. عدم دسترسی به ارز عمدهترین مشکل واردکنندگان است که با توافق وزارت صنعت و انجمن فولاد واردات شمش با ارز آزاد و قیمتگذاری فولاد نیز با ارز آزاد انجام خواهد شد.
واردکنندگان شمش فولاد در واردات تعلل داشتند. آنها نمیدانستند که آیا در صورت وارد کردن شمش با ارز آزاد قیمتگذاری جدیدشان قابل قبول دولت خواهد بود؟
واردات شمش با ارز مرجع ممکن نشد
واردات شمش فولاد مشمول گشایش اعتبار با ارز مرجع نشده است بنابراین واردکنندگان باید ماده اولیه این صنعت را با ارز آزاد انجام میدادند.
از آنجایی که قیمتگذاری فولاد توسط سازمان تعزیرات انجام میشود و از آنجایی که نرخ ارز ثانیهای بالا میرود و این قیمتگذاریها عقبتر از بازار بوده و به روز نیست، واردکنندگان از واردات شمش استنکاف میکردند.
از این روی بازار با کمبود شمش روبهرو و افزایش قیمتهای تولید را شاهد بود.
مذاکرات وزارت صنعت و انجمن فولاد برای این داستان به سرانجام رسید.
وزیر صنعت: کمبودها جبران میشود
وزیر صنعت، معدن و تجارت از توافقات صورت گرفته با تولیدکنندگان و انجمن فولاد درخصوص کنترل و جبران کمبودها در بازار خبر داد.
مهدی غضنفری تصریح کرد: قیمت بسیاری از کالاها به ویژه کالاهای صنعتی که در بورس قیمتگذاری و معامله میشوند، متاثر از عرضه و تقاضاست بنابراین با توجه به کمبود واردات شمش فولاد طی روزهای گذشته شاهد افزایش این محصول در بازار داخلی بودیم. وی با اشاره به توافقات صورت گرفته در این خصوص خاطرنشان کرد: از تولیدکنندگان و انجمن فولاد خواسته شد تا با واردات بیشتر شمش فولاد، تناسب عرضه در بورس را کنترل و کسریها را جبران کنند.
غضنفری خاطرنشان کرد: واردکنندگان شمش فولاد نحوه دسترسی به ارز مورد نیازشان را مشکل اصلی کاهش واردات این کالا عنوان کردند که توافق شد با ارز آزاد شمش وارد کنند و دولت هم قیمتگذاری آنان را با ارز آزاد بپذیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در این وقفهای که کاهش واردات صورت گرفت، واردکنندگان نمیدانستند که آیا در صورت وارد کردن شمش با ارز آزاد قیمتگذاری جدید آنان قابل قبول دولت هست یا خیر که این مشکل در مذاکرات صورت گرفته برطرف شد و به زودی نیاز بازار برطرف خواهد شد.
توقف راهاندازی ۱۲ واحد تولید شمش
صنعت فولاد در حالی با کمبود ماده اولیه خودرو روبهرو است که ۱۲ خط تولید شمش فولاد به خاطر عدم تامین مالی بانکی از کار افتاده است.
توقف راهاندازی ۱۲ واحد تولیدکننده شمش و خالی بودن ۳۰ درصد ظرفیت تولید فولاد به خاطر عدم تامین منابع مالی، دست تولیدکنندگان فولاد را در پوست گردو قرارداده است.
این در صورتی است که با راهاندازی این ۱۲ واحد تولیدی شمش، نیاز تولیدکنندگان فولاد به ماده اولیه صنعت خود تامین میشود و بازار هم به خاطر نوسانات نرخ ارز و واردات معطل نمیماند.
تولید ۸۵۰ هزار تن شمش توسط بخشخصوصی در سال گذشته
رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد پیشتر گفته بود که سیستم بانکی در برابر تولید ایستادگی میکند و پاسخگوی نیاز تسهیلاتی بخشخصوصی صنعت فولاد نیست تا جایی که شاهد توقف راهاندازی ۱۲ واحد تولیدکننده شمش و خالی بودن ۳۰ درصد ظرفیت تولید فولاد کشور هستیم.
وی عنوان کرده بود که طی سال گذشته بخشخصوصی ۸۵۰ هزار تن شمش فولادی تولید کرده بود که در صورت راهاندازی واحدهای جدید، مشکل تامین شمش حل خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد