19 - 01 - 2023
آذربایجانشرقی به یکی از قطبهای اصلی تولید فولاد تبدیل میشود
شرکت سرمایهگذاری «دریک» در نظر دارد با افزایش حجم تولید سالانه ۵/۵ میلیون تن نورد، ۵/۴ میلیون تن ذوب، سه میلیون تن احیای مستقیم، پنج میلیون تن کنسانتره و گندله از معدن سنگآهن سنگان و ۷۰۰ هزار تن لوله و پروفیل تا پایان سال آینده، آذربایجانشرقی را به یکی از دو قطب اصلی تولید فولاد کشور تبدیل کند.
در همین حال در سفر اخیر رییسجمهور به تبریز واحد ذوب و ریختهگری فولاد سهند عجب شیر که با سرمایهگذاری یک هزار و ۶۰۰ میلیارد دلاری، توانایی تولید ۵۰۰ هزار تن شمش فولادی از آهن قراضه در سال را دارد و ۸۰۰ نفر در شیفت کاری این واحد شاغل خواهند شد و نیز خط نورد مجتمع فولاد بناب در شهرستان بناب در حالی راهاندازی شد که این خط تولید با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در سال و اشتغالزایی ۸۰۰ نفر با سرمایهگذاری ۱۶۰۰ میلیارد ریال شروع به کار میکند. مجتمع فولاد بناب با راهاندازی خط نورد، قادر است سالانه ۵۵۰ هزار تن شمش ۱۲ متری تولید کند که ۷۰۰ نفر با آغاز به کار این واحد تولیدی مشغول به کار شدند. تولید پیوسته شمشهای فولادی، کاهش ۳۰ درصدی مصرف انرژی و پنج درصدی ضایعات از ویژگیهای این خط تولید است. برای راهاندازی خط نورد فولادگستر بناب ۸۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری کرده است. مجتمع فولاد بناب با هدف تولید، انواع میلگرد و پروفیل فعالیت خود را از اواخر سال ۱۳۸۳ در زمینی به مساحت ۱۳۰ هکتار در شهرک صنعتی بناب با امکانات زیربنایی ایده آل آغاز و در مهر ماه سال ۱۳۸۴ نخستین خط تولید میلگرد خود را با ظرفیت ۴۲۰ هزار تن در سال به بهرهبرداری رساند. عملیات اجرایی خط دوم تولید میلگرد این شرکت نیز از اواخر سال ۱۳۸۴ شروع و خط مزبور با ظرفیت ۴۸۰ هزارتن در سال در بهمن ماه سال ۱۳۸۵ به بهرهبرداری رسید.
در ادامه طرحهای توسعهای این مجتمع که در قالب فاز دو عملیاتی شد، پروژه نصب و راهاندازی خطوط تولید میلگرد و پروفیل بود که از فروردینماه سال ۱۳۸۶ عملیات اجرایی آن آغاز شد. در اسفند ماه همان سال خط سوم تولید میلگرد با ظرفیت ۴۵۰ هزار تن و در شهریور ماه سال ۱۳۸۷ خط پروفیل (خط چهارم) با ظرفیت ۵۵۰ هزارتن در سال به بهرهبرداری رسید.
در حال حاضر این شرکت با داشتن چهار خط نورد قادر به تولید میلگرد از سایز ۸ تا ۳۲ میلیمتری با کیفیتهای AII، AIII و همچنین انواع نبشی، ناودانی، تیرآهن و تیرآهن بال پهن (H) مجموعا به ظرفیت اسمی یک میلیون و ۹۰۰ تن در سال است و برخی تولیدات این مجموعه نظیر تیرآهن برای اولین بار توسط بخشخصوصی و تیر آهن بال پهن برای نخستین بار در کشور، در این مجموعه تولید میشود. از نکات مهم و حائزاهمیت آن است که تکنولوژی دو خط فاز دوم این مجتمع در کشور بینظیر و منحصر به فرد است. در حال حاضر این مجتمع با ظرفیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن تولید سالانه در بخشخصوصی مقام اول تولید اقلام مختلف فولادی را به خود اختصاص داده و در کل تولیدکنندگان فولاد اعم از خصوصی و دولتی در بخش نورد مقاطع گرد، سنگین و نیمه سنگین مقام سوم را داراست.
شرکت فولاد صنعت بناب متشکل از دو خط تولید بوده و در زمینی به مساحت ۱۱ هکتار ایجاد شده است. خط تولید نورد گرم میلگرد و مقاطع سبک برای تولید انواع میلگرد آجدار ساختمانی از سایز ۸ تا ۳۲ میلیمتر و مقاطع سبک فولادی از قبیل نبشی و ناودانی و تسمه و چهار پهلو از سایزهای ۲۰ تا ۸۰ میلیمتر به ظرفیت تولید ۵۰۰ هزار تن در سال است. خط تولید نورد گرم مقاطع سنگین به ظرفیت تولیدی ۵۰۰ هزار تن در سال و با هدف تولید انواع نبشی از سایز ۱۰۰ در ۱۰۰ تا ۲۰۰ در ۲۰۰ میلیمتر، ناوادانی از سایز ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر، تیر آهن از سایز ۱۰۰ تا ۲۶۰ میلیمتر و تیر آهن بال پهن از سایز ۸۰ تا ۲۰۰ میلیمتر (برای نخستین بار در ایران).
شرکت فولاد صنعت شهریار در زمینی به مساحت هفت هکتار ایجاد شده که اولین خط تولید ذوب و ریختهگری پیوسته مجتمع فولاد بناب است انواع شمشهای فولادی از سایز ۱۲۵ در ۱۲۵ تا ۱۵۰ در ۱۵۰ میلیمتر به طول ۶ متر با ظرفیت ۴۰۰ هزار تن در سال از تولیدات این شرکت است.
مشارکت بانک تجارت
بانک تجارت با اعطای بیش از ۸۲۴ هزار و ۹۰۰ میلیون ریال تسهیلات در طرح توسعه مجتمع فولاد بناب مشارکت داشته است.
اما محمود احمدینژاد در این مراسم با تمجید از مردم غیور آذربایجان به خاطر تلاشهای گسترده برای توسعه صنعتی کشور اظهار داشت: اگر میشد، قانونی تصویب کنیم که سرمایه کشور را به دست کارآفرینان آذربایجانی بدهیم من این کار را میکردم چون مطمئن بودم کشور آباد میشد.
وی گفت: بخش مهمی از عزت و استقلال ایران مدیون فداکاری مخلصانه مردم غیور آذربایجان است.وی در ادامه ساختن و آبادانی ایران را «ماموریتی الهی»، «کاری انقلابی و جهادی» و پشتوانهای برای انقلاب اسلامی ارزیابی کرد و گفت: هر کس در این راه سنگاندازی و مخالفت کند یقینا کاری در جهت خواست دشمن میکند. رییسجمهور که در مراسم افتتاح مجتمع فولاد سهند و طرح توسعه فولاد بناب در استان آذربایجانی شرقی سخن میگفت، تاکید کرد: ساختن ایران، ماموریتی الهی و پشتوانه انقلاب اسلامی است و فرهنگ متعالی حاکم بر این سرزمین، پرچم توحید و عدالت است. رییسجمهور افتتاح مجتمع فولاد سهند و طرح توسعه فولاد بناب را از طرحها و عملکردهای جامع، ابتکاری و سراسر پر فایده کشور ارزیابی کرد و گفت: ما ویژگیهای مردم، توانمندیها و استعدادهای طبیعی آذربایجان را در این کارهای بزرگ و ماندگار شاهد هستیم و من از تمامی مدیران، دستاندرکاران و مهندسان این طرحها و همچنین مردم تلاشگر این استان در این زمینه تشکر و قدردانی میکنم.
احمدینژاد ادامه داد: سرعت در برپایی این صنایع نشان داد اراده هر ایرانی در این زمینه قابل تحقق است و این موضوع این واقعیت را به ما ثابت میکند که ایران باید پیشرفتهترین کشور جهان شود و این شدنی است. استان آذربایجان شرقی دارای بهترین زمین، معادن، فرصتهای طبیعی و بالاتر از همه بهترین مردم است و این عوامل میتواند این استان را به یکی از مراکز نمونه برای ایران در زمینههای مختلف تبدیل کند. رییسجمهور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هم اینک دارای دانشگاهها، مراکز علمی و پژوهشگران و فناورانی است که میتوانند در هر زمینهای پیشرفت و توسعه را برای کشورمان به ارمغان آورند. رییسجمهور خاطرنشان کرد: امروز باید همه مدیران،کارآفرینان، مبتکران و نوآوران وارد عرصه کار و تلاش شوند و انتظار داریم مردم آذربایجان متخصصان و نوآوران با همراهی دستگاههای مختلف این استان مانند گذشته در این عرصه پیشتاز و الگو باشند.
احمدینژاد تصریح کرد: باید به نقطهای برسیم که اقتصاد کشور اقتصادی شفاف، روشن و روان باشد و من معتقدم که کار اقتصادی درست، کار فرهنگی نیز هست. وی افزود: انتظار من از مردم و دستاندرکاران و مسوولان آذربایجان شرقی نیز این است که در سالجاری رتبه اول صادرات غیرنفتی در کشور را کسب کنند و بتوانند تا سالها این رشد را داشته و رتبه خود را حفظ کنند.
در ادامه محمدرضا زنوزی مطلق، رییس هیات مدیره شرکتهای سرمایهگذاری در یک و گسترش فولاد تبریز گفت: خدای متعال را شاکریم که وعده سال گذشته این واحد تولیدی تحقق یافت و امروز با سربلندی و افتخار، کارخانجات ذوب ۵۰۰ هزار تنی گسترش فولاد سهند در عجبشیر و نورد گرم ۵۵۰ هزار تنی شاهین در بناب با حضور رییسجمهور راهاندازی و به ظرفیتهای قبلی گروه اضافه شد.
وی خطاب به رییسجمهور اظهار داشت: افتخار دارم به استحضار برسانم با مجموعهای که افتتاح فرمودید، جمعا ۱۵۰۰ نفر به طور مستقیم به خانواده گروه سرمایهگذاری گسترش فولاد تبریز یا بهتر بگویم گروه سرمایهگذاری دریک افزوده شد.به این ترتیب مجموع تولید شرکت گسترش فولاد تبریز در بخش نورد مقاطع فولادی به ۵/۳ میلیون تن، در بخش ذوب و ریختهگری پیوسته به یک میلیون تن و در بخش لوله و پروفیل به ۷۰۰ هزار تن و مجموع اشتغال مستقیم گروه به ۷۵۰۰ نفر افزایش یافت. به این ترتیب از امروز ما رتبه اول کشور را در نورد مقاطع فولادی از آن خود کردهایم.
زنوزی مطلق در ادامه افزود: در حال حاضر پنج پروژه در بناب و چهار پروژه بزرگ دیگر در
عجب شیر و سه پروژه از جمله طرح عظیم تریلرسازی در شهر ایلخچی به این شرح در دست اجراست:
کارخانه ذوب ریختهگری پیوسته به ظرفیت ۵/۱ میلیون تن، کارخانه احیای مستقیم به ظرفیت ۵/۱ میلیون تن، کارخانه نورد سنگین ۵۰۰ هزار تنی، کارخانه نورد فوق سنگین تولید ریل راهآهن برای نخستینبار در کشور به ظرفیت ۵۰۰ هزار تن و کارخانه ۵۵۰ هزار تنی ذوب ریختهگری پیوسته که تا دو ماه آینده در بناب وارد مدار تولید میشود و اما در مجتمع فولاد عجب شیر، کارخانه ذوب ریختهگری پیوسته به ظرفیت ۵/۱ میلیون تن، کارخانه احیای مستقیم به ظرفیت ۵/۱ میلیون تن، کارخانه تولید فرو منگنز به ظرفیت ۸۰ هزار تن و آجرنسوز به ظرفیت ۳۰ هزار تن که سال آینده تماما به بهرهبرداری میرسند و اما در ایلخچی نیز در طرح توسعه شرکت درپاد تبریز دو خط نورد هر کدام به ظرفیت ۵۰۰ هزار تن و کارخانه عظیم ماشینسازی یاقوت به ظرفیت روزانه ۵۰ دستگاه تریلر، جهت کمک به نوسازی ناوگان حملونقل جادهای کشور تا سه ماه آینده راهاندازی میشود. شرکت درپاد در حال حاضر انواع پروفیل و لولههای فولادی از جمله لوله درزمخفی با قابلیت انحصاری در ایران تولید میکند.
وی همچنین اعلام کرد: ۴ طرح از مجموعههای طرح های یاد شده در بهمن یا اسفند ماه امسال آماده گشایش است .
زنوزی مطلق همچنین در خصوص برنامه استراتژیک توسعه گروه برای سال آینده و برنامه «دریک ۹۱» که در دستور کار دارند، گفت: در بخش فولاد، مجموعا سالانه ۵/۵ میلیون تن نورد، ۵/۴ میلیون تن ذوب، سه میلیون تن احیای مستقیم، پنج میلیون تن کنسانتره و گندله از معدن سنگآهن سنگان و ۷۰۰ هزار تن لوله و پروفیل به حجم تولید افزوده خواهد شد.
به این ترتیب تا پایان سال آینده، آذربایجان به یکی از دو قطب اصلی تولید فولاد کشور تبدیل خواهد شد.در سایر کارخانجات صنعتی از جمله سولهسازی و تولید انواع ژنراتور و در بخش خدمات حملونقل، در کنار حملو نقل زمینی و دریایی، هواپیمایی آتا به عنوان پیشگام این بخش با ناوگان جوان، مشتمل بر ۳۰ هواپیمای بوئینگ و ایرباس پیشرفته در خدمت صنعت هوایی کشور است که در حال حاضر ۱۰ فروند هواپیمای ایرباس و بوئینگ را به صورت ملکی در اختیار دارد که با نهایی شدن مذاکرات و خرید هواپیماهای جدید از جمله ایرباس ۳۰۰-۶۰۰ این تعداد تا پایان سال حداقل به ۲۰ فروند خواهد رسید که به این ترتیب مجموع اشتغال مستقیم گروه تا پایان سال آینده جمعا به ۲۰ هزار نفر خواهد رسید.
وی عنوان کرد: که برابر آمارهای رسمی، نرخ بیکاری در این منطقه زیر دو درصد و روند مهاجرت از سایر مناطق کشور برای پیوستن به گروه در حال تشدید است.باید تاکید کنم برخی از پروژههای یادشده از جمله ریلسازی در نوع خود در کشور و خاورمیانه منحصربهفرد هستند همچنین با راهاندازی کارخانه فرومنگنز، ظرفیت تولید این محصول استراتژیک در کشور ۱۰ برابر تولید فعلی خواهد شد که با ارزش افزوده فوقالعاده بالا، سالانه از خروج ۲۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری و بخش قابل توجهی از نیاز کشور را تامین میکند.
براساس یک برنامه مدون، در گام اول به تمامی همکاران حداقل پنج میلیون ریال سهام اعطا شده و در گامهای بعدی طی امسال و تا پایان سال آینده همه کارمندان و کارکنان به تدریج و از طریق بورس در همه مجموعه سهامدار خواهند بود.
وی از کمک به تحقق برنامه دولت در برنامه پنجم توسعه مبنی بر توسعه بازارهای مالی، سرمایه و تامین سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در کشور خبر داد و افزود: در برنامه «دریک ۹۱»، عرضه همه شرکتهای گروه را در بازار بورس در دستور کار قرار دادهایم که برنامه آن از چند ماه پیش آغاز شده است.
ما بنا داریم طلایهدار بخش خصوصی و مردمی اقتصاد کشور در ورود به بازارهای مالی و سرمایه باشیم تا از این رهگذر ضمن ابراز شفافیت کامل فعالیتها و عملکرد گروه به تامین سرمایه لازم کشور کمک کرده و نشان دهیم امروز ایران امنترین جای جهان برای سرمایهگذاری و آذربایجان گل سرسبد ایران برای توسعه است.
به عبارت دیگر، ما قصد داریم با ورود به بازار سرمایه، همه مردم ایران را سهامدار موفقیتهای خود کنیم تا ایده رییسجمهور مبنی بر مردمی کردن اقتصاد به معنی واقعی کلمه در گروه ما معنا و تحقق یابد.کارنامه ما نشان میدهد که همواره جهادی کار کردهایم و در سال جهاد اقتصادی، همت خود را مضاعف کردهایم، سرعت توسعه در گروه ما به حدی است که بسیاری افراد از مشاهده کارهای انجام شده شگفتزده میشوند و بسیاری از افراد نیز به ما لقب بخشخصوصی در بخش خصوصی کشور را دادهاند.
وی در ادامه افزود: گروه ما بر این باور است که این نیست مگر به لطف خدا، برکات نظام و انقلاب، بسترسازی دولت محترم و دعای خیرخانوادههای نانآوران و فرزندان گروه و تلاش شبانهروزی آنان.ما عاشق ایران هستیم. ما به آذربایجان عشق میورزیم چون آذربایجان را سر ایران میدانیم و برای سربلندی آن جانفشانی میکنیم. ما عاشق انقلاب اسلامی هستیم و عزت امروز ایران را مدیون الهامات و برکات آن میدانیم. ما برای اشتغال، توسعه، عدالت و پیشرفت ایران سر از پا نمیشناسیم چون ایران را پایگاه انقلاب اسلامی و نقطه الهام بخش آزادی در جهان امروز میدانیم.وظیفه ما پیکار و پیشرفت در عرصههای اقتصادی و صنعتی و ایجاد اشتغال است وبس.ما بدون توجه به برخی بیمهریها و کم لطفیها، مسیر حرکت خود را با شکیبایی طی میکنیم چون آرمانهایی بسیار بزرگ داریم.
«دریک» و زیرمجموعههایش در یک نگاه
شرکت توسعه سرمایهگذاری «دریک» از به هم پیوستن چند مجموعه خصوصی فعال اقتصادی و صنعتی استان آذربایجان شرقی که در دهههای ۶۰ و ۷۰ خورشیدی فعال بودند و با هدف مشارکت در اعتلای صنعت کشور، ایجاد اشتغال و کارآفرینی و نیز تربیت نیروی انسانی مولد و ماهر در سال ۱۳۸۰ با سرمایهگذاری صددرصد خصوصی و ایجاد چندین مجتمع و کارخانه بزرگ صنعتی پایهگذاری شد و فعالیت خود را آغاز کرد.این «شرکت مادر» در مدت کوتاهی توانست ضمن ایجاد زیرساختهای مناسب و با برنامهریزیهای مدون، بهرهگیری از دانش روز و جذب نیروهای متعهد و متخصص، سرمایهگذاریهای کلانی در منطقه انجام دهد تا با هدف تلاش در ارتقای صنعت، عمران و آبادانی کشور و نیز حضور فعال در بازارهای منطقه و جهان، سهم کوچکی از دین خود را به ایران اسلامی ادا کند.روند توسعه در این گروه سریع بوده و با استفاده از فرصتهای به وجود آمده و برنامهریزیهای منظم و آگاهانه توانسته است با ظرفیتسازی مناسب و ایجاد شرکتهای صنعتی، خدماتی و ساختمانی در زیرمجموعه سه هلدینگ تخصصی را در جایجای و بازارهای بینالمللی به عنوان یک پدیده مطرح سازد.
– سرمایهگذاری گسترش فولاد تبریز
– سرمایهگذاری فولادگستر کوثر
– سرمایهگذاری آتا
همچنین این شرکت با تکیه بر توانمندیهای بیش از ۸۰۰۰ نفر کارکنان خود توانسته بیش از ۳۰ هزار فرصت شغلی غیرمستقیم ایجاد کند که در اشتغالزایی منطقه تاثیر بسزایی داشته است.
لازم به ذکر است «دریک» نام سکه طلا در عهد هخامنشی است که دارای عیار و اعتبار بسیار بالایی بوده و ضرب این سکه از امتیازات مخصوص حاکمان آن زمان است.
شرکت سرمایهگذاری گسترش
فولاد تبریز
به عنوان بزرگترین هلدینگ تخصصی گروه، متشکل از چندین مجتمع، کارخانه بزرگ و پروژههای در دست احداث است که از بدو تاسیس، نوع مدیریت در این شرکت سبب شده تا توسعه گروه، تحت سیستمها و برنامهریزیهای راهبردی (استراتژیک) به صورت علمی و چندبعدی جریان داشته باشد. تنوع فعالیت و گستردگی سازمانی این شرکت بسیار بالا بوده و تولیدات کارخانجات صنعتی تابعه آن شامل: انواع شمش فولادی- میلگرد- تیرآهن- تیرآهن بال پهن- نبشی- ناودانی- لوله- پروفیل- ورق گالوانیزه و لوله گالوانیزه- سوله، جرثقیل سقفی و کانکس است.
مجتمع فولاد عجبشیر
این مجتمع به عنوان یکی از شرکتهای تابعه سرمایهگذاری گسترش فولاد تبریز با سرمایهگذاری ۱۶۰۰ میلیارد ریال در زمینی به مساحت ۱۵۰ هکتار به فاصله شش کیلومتر از مجتمع فولاد بناب در منطقه صنعتی خضرلو (عجبشیر) واقع است. مجتمع فولاد عجبشیر با امکانات زیربنایی ایدهآل اعم از دسترسی به جاده اصلی ترانزیت، خطآهن، نیروگاه، خطوط انتقال گاز و آب تاسیس شده است. گسترش فولاد سهند نخستین طرح آماده افتتاح این مجتمع بهشمار میرود. عملیات اجرایی «گسترش فولاد سهند» با هدف تولید شمش فولادی شهریورماه سال ۱۳۸۸ در محل شهرک صنعتی خضرلو واقع در شهرستان عجب شیر آغاز شد. میزان تولید سالانه این طرح ۵۰۰ هزار تن است. این واحد با اشتغالزایی برای ۸۰۰ نفر در سه شیفت کاری در زمینی به مساحت حدود ۴۰ هکتار احداث شده و زیربنای خطوط تولید آن حدود ۱۵۰۰۰ مترمربع است. این طرح دومین واحد فولادسازی شمالغرب کشور پس از مجتمع فولاد صنعت شهریار (از دیگر شرکتهای تابعه سرمایهگذاری گسترش فولاد تبریز) بهشمار میرود.زمان آغاز ساخت تا بهرهبرداری این واحد ۱۸ ماه بوده که از شاخص (رکورد)های ساخت مجتمعهای مشابه در سطح ملی است.
گسترش فولاد سهند قابلیت تولید انواع شمش فولادی از سایز ۲۰۰×۲۰۰ میلیمتر در طولهای ۶ تا ۱۲ متری را داراست. این مجتمع دارای هشت کوره برای تهیه مذاب از آهنقراضه و ماشینآلات ریختهگری مداوم است. تفکیک و جداسازی آهنقراضه در اسکرپیارد، تهیه مذاب از قراضه در کوره، انتقال مذاب به کوره پاتیلی، ریختهگری و برشکاری به ترتیب فرآیند تولید شمش در گسترش فولاد سهند را تشکیل میدهد.
اما طرحهای توسعهای مجتمع فولاد عجبشیر نیز شامل:
۱- واحد احیای مستقیم برای تولید آهن اسفنجی از گندله سنگآهن به ظرفیت ۵/۱ میلیون تن در سال.
۲- دومین واحد ذوب و ریختهگری پیوسته به ظرفیت ۵/۱ میلیون تن در سال.
۳- واحد تولید انواع «فروآلیاژ»ها (فروسیلیس، فرومنگنز، فروسیلیکو منگنز) به ظرفیت ۸۰ هزار تن در سال.
۴- تولید انواع مواد نسوز به ظرفیت ۵۰ هزار تن در سال است که پیشبینی میشود هر چهار واحد یادشده بالا تا پایان سال ۱۳۹۱ به بهرهبرداری برسند.
گشایش هفتمین خط «نورد گرم پیوسته» مجتمع فولاد بناب
اما در کنار فعالیتهای انجام شده عملیات اجرایی خط «نورد گرم پیوسته» مجتمع فولاد بناب (که هفتمین خط نورد گرم این مجموعه است) با هدف تولید میلگرد آجدار، در شهریورماه سال ۱۳۸۸ در مجتمع فولاد بناب آغاز شده بود. این خط با تولید سالانه ۵۵۰ هزار تن برای ۷۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است. در این خط نورد، تولید سایزهای مختلف میلگرد آجدار میسر بوده و کوره آن با ظرفیت ۱۰۰ تن در ساعت، قابلیت شارژ شمشهای ۱۲ متری را داراست. افزایش راندمان کار به دلیل سرعت بالای تولید، این خط گرم پیوسته را از بقیه خطوط نورد متمایز کرده است.
سرمایهگذاری نهایی این خط که ۱۸ ماهه به بهرهبرداری رسید ۸۰۰ میلیارد ریال بوده است.
از قابلیتهای دیگر این خط استفاده از شمش گرم (سیستم هات شارژ) در کوره آن است، به این صورت که شمش تولیدی در واحد ذوب و ریختهگری به صورت گرم به کوره «پیشگرم» وارد (شارژ) میشود که میتواند در مصرف انرژی موجب صرفهجویی شود. فرآیند تولید در این خط نورد به شکلی است که شمش پس از خروج از کوره پیش گرم مستقیما وارد قفسههای نوردی شده و پس از گذراندن ۱۸ قفسه با سرعت ۱۸ متر بر ثانیه، وارد بخش بستهبندی میشود. فرآیند این خط تولید به صورت پیوسته و مجهز به «سامانه رایانهای کنترل ابزار دقیق» (سیستم کنترل P.LC) است.
اکنون مجتمع فولاد بناب شامل هفت خط نورد میلگرد در مقاطع فولادی و به ظرفیت ۵/۳ میلیون تن در سال و یک واحد ذوب و ریختهگری پیوسته به ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در سال است.
طرحهای توسعهای این مجتمع شامل:
۱- یک واحد دیگر ذوب و ریختهگری به ظرفیت ۵۵۰ هزار تن در سال که حداکثر تا سه ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
۲- واحد احیای مستقیم برای تولید آهن اسفنجی از گندله سنگآهن به ظرفیت ۵/۱ میلیون تن در سال که تا پایان سال ۱۳۹۱ بهرهبرداری خواهد شد.
۳- سومین واحد ذوب و ریختهگری پیوسته به ظرفیت ۵/۱ میلیون تن در سال که تا پایان سال ۱۳۹۱ به تولید خواهد رسید.
۴- دو واحد نورد گرم مقاطع سنگین و تولید ریل آهن به ظرفیت تجمیعی یک میلیون تن در سال که زمان بهرهبرداری آن پایان امسال (۱۳۹۰) پیشبینی شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد