30 - 11 - 2022
آسایش برای دانشآموزان، رفاه برای معلمان
جامعه- «تصمیمات شتابزده در آموزش و پروش قابل قبول نیست»؛ این جمله چکیده پاسخهای دکتر فانی، سرپرست آموزش و پرورش دولت جدید در اولین نشست خبری است.
از همان روزهای ابتدایی شروع کار وزارتخانه آموزشوپرورش عواقب اقدامات هشت ساله دولت پیشین بر تمام تصمیمات سنگینی میکند؛ اتفاقاتی چون «یک سال و نیم است که مدارس کشور سرانه دریافت نکردهاند»، «چند هزار صندلی مدارس غیرانتفاعی خالی هستند» «طرح ۳-۳-۶ در دولت جدید قابل قبول و اجرا باید شود ولی شیوه اجرایی این طرح اصلاح خواهد شد»، «تعطیلی پنجشنبههای مدارس ادامه دارد» «اردوی راهیاننور مفید است اما امینت آن باید تامین شود»، «بحث رتبهبندی معلمها چیزی نیست که به سرعت بتوان انجام داد» «در مدارس دولتی بیانگیزگی به وجود آمده است».دکتر فانی که خود معلم بوده، گام اول در بحث مدیریت را شناخت مسایل میداند. او میگوید «مهمترین فصل مشترک دولت و مردم، آموزش و پرورش است». فانی تحول در آموزش و پرورش را در گرو تحول در منابع انسانی میداند و انتقاد او به سند تحول نیست بلکه به شیوه اجرایی آن است که نیروی انسانی در آن به خوبی دیده نشده است.وی درباره اولویتهای وزارتخانه گفت: چیزی که اولویت را مشخص میکند مشکل است و مهمترین مشکل آموزش و پرورش معلم است. از ۱۰ روز پیش مطالعاتی درباره اقتصاد آموزش و پرورش و امور رفاهی فرهنگیان داشتم و مشاوری استخدام کردهام. نحوه استفاده از خانههای معلم باید رسیدگی شود و فروشگاههای فرهنگیان که به شدت وضعیتی نامطلوب دارند فعال شوند. فانی درباره اردوی راهیاننور گفت: «ایمنسازی اردو جزو برنامههای اصلی و از مصوبات ما ایمنسازی آموزشوپرورش است.»
یکی از مسایلی که اولیای دانشآموزان در سالجاری با آن روبهرو شدند، افزایش شهریه مدارس غیرانتفاعی و دریافت شهریه در مدارس دولتی به اسم خدمات در روز ثبتنام بود، دکتر فانی در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر اینکه برای این بیبرنامگی چه اقداماتی صورت گرفته است، پاسخ داد: «یکی از اقداماتی که بخش اقتصاد ما میخواهد انجام دهد بررسی این اتفاق است، ما مدارسی داریم که صددرصد دولتی یا صددرصد غیردولتی هستند بنابراین صددرصد پول را یا مردم میدهند یا دولت. سال ۸۲ من بحثی با دولت شروع کردم که مدارس غیردولتی ۱۱۰ هزار صندلی خالی دارند، این ظرفیت خالی توسط دانشآموزان پر شود تا به جای این که صفر یا صد را داشته باشیم، صفر تا صد را داشته باشیم. یک تفکر جدید است که مابین صفر تا صد در پرداخت شهریه ما بتوانیم عددی را تعریف کنیم». وی درباره وضعیت نابسامان شهریهها گفت: «مدارس باید اداره شوند. یک سال ونیم است که مدارس سرانه نگرفتهاند، پول برق، گاز و گچ را باید خود مدارس بپردازند. بنابراین در کوتاه مدت از مردم میخواهیم که به ما کمک کنند و ما از همین جا دست طلب به سویشان دراز میکنیم».و خبر خوب او برای مدارس کشور این بود که با تلاش بسیار و وساطت ۵۰ میلیارد برای سرانه مدارس کشور از سازمان مدیریت کشور بودجه گرفته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد