3 - 12 - 2022
آسیب تفکیک راه و شهرسازی به پروژههای عمرانی
رییس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه از ابتدا مخالف ادغام وزارتخانههای راه و ترابری و مسکن و شهرسازی بودم گفت که تفکیک وزارت راه و شهرسازی در سال ۹۲ به صلاح نیست.
سیدمهدی هاشمی افزود: در حال حاضر ۹۸ درصد پروژههای مسکن مهر کشور از استانداردهای لازم برخوردار هستند و براساس مقررات ملی ساختمان ساخته میشود.
وی تصریح کرد: تا دو سال پیش پروژههای این طرح مشکلاتی درخصوص کیفیت داشت که ۸۵ درصد واحدهای آن از استانداردهای لازم برخوردار بود اما سال ۹۰ با تمهیداتی که پیشبینی شد ارتقای کیفیت پروژههای مسکن مهر در دستور کار قرار گرفت که نتیجه آن در حال حاضر باعث شده تا فقط دو درصد از پروژههای این طرح استاندارد لازم را نداشته باشد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور درخصوص نظر کمیسیون عمران در رابطه با تفکیک وزارت را و شهرسازی گفت: از ابتدا مخالف این ادغام بودم و آن را به مصلحت کشور نمیدانستم اما ادغام وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی با پیشنهاد دولت در مجلس تصویب شد.
هاشمی افزود: متاسفانه این ادغام هزینههای زیادی دربرداشت و اینکه امروز بخواهیم به یکباره طرح تفکیک را اجرا کنیم پروژههای عمرانی کشور را دچار بحران میکند به نظرم کار کارشناسی دقیقی روی طرح تفکیک صورت نگرفته است.
وی با تاکید بر اینکه باید برای تفکیک وزارت راهوشهرسازی استدلال و کار کارشناسی قوی انجام شود، تصریح کرد: مجلس نهم بهخصوص کمیسیون عمران مجلس نظر مساعدی در این رابطه ندارد خصوصا اینکه در آستانه آغاز به کار دولت جدید هستیم و این موضوع بدون شک فعالیتهای عمرانی کشور را دچار بحران میکند.
هاشمی توضیح داد: با تغییر دولت و تفکیک وزارت راهوشهرسازی روش اجرای عمده پروژههای عمرانی تغییر میکند و تلاش دولت و مجلس برای تصویب بودجه عمرانی ۵۶ هزار میلیارد تومانی در سال ۹۲ بینتیجه میماند. امسال با وجود بودجه پیشنهادی ۳۷ هزار میلیارد تومانی ۵۶ هزار میلیارد تومان مصوب شده است زیرا در سال ۹۱ با بودجه ۱۵ هزار میلیارد تومانی نتوانستیم از بسیاری پروژههای عمرانی کشور بهره ببریم.
رییس کمیسیون عمران با تاکید بر اینکه اگر قرار است تفکیک وزرات راه و شهرسازی صورت گیرد باید این کار براساس زمانبندی مناسب انجام شود، گفت: تاکنون هیچ پیشنهاد رسمی در این رابطه به کمیسیون عمران ارایه نشده است.
وی همچنین درخصوص اینکه چه پیشنهادی برای دولت یازدهم و وزیر راه و شهرسازی برای ادامه مسکن مهر دارید، تاکید کرد: در موضوع مسکن مهر از ابتدای کار در جریان طرح و تصویب اجرای این پروژه قرار داشتم و معتقدم این پروژه یکی از بهترینهای پروژه عمرانی در کشور است.
هاشمی اظهار داشت: به هر حال چون پروژه مسکن مهر پروژه بزرگی است، دارای اشکالاتی هم بوده و هست و تا دو سال پیش این اشکالات شامل ۱۵ درصد ساختمانهای مسکن مهر میشد که از استانداردهای لازم برخوردار نبودند.
وی ادامه داد: اما از دو سال پیش پروژه مسکن مهر در چارچوب آییننامهها پیش رفت و در حال حاضر کمتر از دو درصد ساختمانهای مسکن مهر دچار معضل فنی و مهندسی هستند که این هم به همان ۱۵ درصد دو سال پیش برمیگردد.
رییس کمیسیون عمران در پاسخ به این سوال که آیا مسکن مهر باید با همین روش و شیوه ادامه پیدا کند، گفت: حداقل پروژههای موجود مسکن باید تکمیل شود، بنابراین معتقد هستم که طرح مسکن مهر با اولویت بافت فرسوده میتواند قابلیت اجرایی پیدا کند.
هاشمی در پاسخ به این سوال که اجرای پروژه مسکن مهر در بافت فرسوده گرانتر تمام خواهد شد، گفت: شاید گران تمام شود اما میتوانیم هزینههایی را که در زیرساختها برای پروژه مسکن مهر در حال حاضر مصرف میشود در زمینه یارانه یا ارایه تسهیلات بیشتر در بافت فرسود به کار ببریم.
فعالیت کاردانهای خواسته نظام مهندسی است
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در پاسخ به پرسشی مبنی بر بهکارگیری کاردانهای فنی ساختمان در مراحل ساخت و اجرا گفت: بهکارگیری کاردانها بسیار مهم و ارزشمند است و خواسته و مطالبه سازمام نظام مهندسی ساختمان این است که از کاردانها در اجرای ساختمان کمک بگیریم چراکه این مساله به اجرای صحیحتر و نظارت بیشتر به خصوص در بخش مسکونی منجر میشود.
هاشمی افزود: در این راستا جلساتی با سازمان نظام کاردانی ساختمانی استان تهران برگزار شد و تفاهمهای اولیه به دست آمد اما قبل از اینکه تفاهمات نهایی شود وزارت راه و شهرسازی شروع به سهمیه دادن به کاردانها با یکسری ابلاغیه کرد این درحالی است که این اقدام وزارت راه مغایر با برخی موارد قانونی و سازوکارهای اجرایی است.
نظارت بر گودبرداری وظیفه ما نیست
رییس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به گودبرداریهای غیراصولی گفت: گودبرداری همواره یکی از مشکلاتی بوده که در ساختمانسازی با آن روبهرو بودهایم این مساله به عدم رعایت آییننامهها، استانداردها و همچنین عدم صلاحیت فردی که کار را انجام میدهد، برمیگردد.
هاشمی با بیان اینکه مشکلات ناشی از گودبرداریهای غیراصولی در تهران نسبت به سایر شهرهای کشور حادتر است، گفت: با وجود اینکه براساس قانون نظارت بر گودبرداری وظیفه سازمان نظام مهندسی ساختمان نیست اما ما اقداماتی را در این رابطه انجام دادهایم در این راستا با کنترلهای سازمان نظام مهندسی بیش از ۷۰ مورد از گودبرداریها متوقف شده است.
به گفته وی، این اقدامات کوتاهمدت و موقتی است و باید سازوکارهای مشخصی را برای کنترل گودبرداریها تعیین کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد