29 - 12 - 2020
آشوب خیابانی در روز تحلیف
گروه جهان- در پی فشارهای فزاینده حتی از صفوف جمهوریخواهان آمریکا، دونالد ترامپ سرانجام از مقاومت دست کشید و شامگاه یکشنبه گذشته مصوبه کمکهای ۹۰۰ میلیارد دلاری برای مقابله با پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا را امضا کرد. با امضای این بسته کمکهای مالی راه بر مصوبه بودجه دولت نیز هموار شد چرا که این بسته به عنوان بخشی از بودجه سال آینده دولت فدرال تصویب شده بود. ترامپ برای چند روز در برابر امضای این مصوبه مقاومت کرده و گفته بود برخی از مزایای مندرج در آن بسیار کم در نظر گرفته شده است. او در عین حال از اتلاف پول در سایر بخشها انتقاد کرده بود.
در نتیجه عدم امضای این مصوبه دست کم ۱۰ میلیون آمریکایی بیکار با خطر توقف بستههای حمایتی خود روبهرو شدند. نمایندگان همحزبی دونالد ترامپ نیز اخیرا به جمع کسانی پیوستند که خواستار امضای این مصوبه بودند. آنها از ترامپ خواستند این مصوبه را امضا کند. علاوه بر این، جمهوریخواهان با دموکراتها بر سر افزایش حقوق بیکاری تا ماه مارس توافق کردند. قرار است شهروندان کمدرآمد یک کمک ۶۰۰ دلاری به دلیل ضررهای اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا دریافت کنند.
در بیانیه مطبوعاتی ترامپ آمده است: من به عنوان رییسجمهوری به کنگره گفتهام میخواهم هزینههای بیهوده کمتری داشته باشم و پول بیشتری در اختیار مردم آمریکا در قالب چکهای دو هزار دلاری برای هر بزرگسال و ۶۰۰ دلار برای هر کودک قرار دهم. او اضافه کرد: من بسته حمایتی کووید را با یک پیام قوی امضا خواهم کرد که برای کنگره روشن میکند که موارد زائد باید حذف شوند. من نسخهای را که مورد به مورد مشخص کردهام، همراه با درخواست لغو رسمی به کنگره ارسال میکنم و اصرار دارم که این بخشها از لایحه حذف شوند.
رییسجمهوری آمریکا ادامه داد: امروز مجلس به افزایش پرداخت به افراد از ۶۰۰ به دو هزار دلار رای خواهد داد. بنابراین یک خانواده چهار نفره پنج هزار و ۲۰۰ دلار دریافت میکند. به علاوه، کنگره قول داده است که بخش ۲۳۰ که به ناحق به تکنولوژیهای بزرگ با هزینه مردم آمریکا سود میدهد را مورد بررسی قرار دهد که خاتمه یا اصلاح اساسی خواهد شد. ترامپ اضافه کرد: به همین ترتیب مجلس و سنا توافق کردهاند که به شدت بر تقلب بسیار قابل توجه رایدهندگان در انتخابات ریاستجمهوری ۳ نوامبر تمرکز کنند. سنا روند رایگیری را شروع میکند که چکها را به دو هزار دلار افزایش میدهد، بند ۲۳۰ را لغو میکند و تحقیق در مورد تقلب در انتخابات را آغاز میکند.
از طرفی او بدون توجه به وضعیت بحرانی حاکم بر آمریکا همچون شیوع گسترده ویروس کرونا و مرگ و میر ناشی از آن در میان آمریکاییها و موج فزاینده بیکاری و هراس از قطع کمکهای مالی برای حدود ۱۴ میلیون شهروند بیکارشده که به باور تمامی کارشناسان نتیجه سوءمدیریت وی بوده است، فراخوانی برای آشوب خیابانی در روز ششم ژانویه را که پیشتر توئیت کرده بود، بازنشر کرد. ترامپ در این توئیت نوشت: شما را در واشنگتندیسی در ششم ژانویه خواهم دید، آن را از دست ندهید، اطلاعات بیشتر در راه است.
او که از علامتگذاریهای توئیتر نسبت به ادعای انتخاباتی به شدت عصبانی است، تاکید کرد تکنولوژیهای بزرگ نباید از بخش ۲۳۰ محافظت کند! تقلب در آرا باید رفع شود! رییسجمهوری آمریکا تاکید کرد: پول بیشتری در راه است. من هرگز از مبارزه خود برای مردم آمریکا دست نخواهم کشید! این در حالی است که رییسجمهوری آمریکا پیش از این از امضای این مصوبه خودداری کرده بود و خواستار افزایش بسته حمایتی به آمریکاییها به ازای هر نفر دو هزار دلار شده بود.
شاید ترامپ تصور میکرد که دموکراتها با این پیشنهاد موافقت نخواهند کرد اما هنگامی که استقبال گسترده دموکراتها در مجلس نمایندگان و سنا را دید و اینگونه نمایان شد که جمهوریخواهان با آن موافق نیستند، از حرف خود عقبنشینی کرد تا این تصمیم او بر رقابت دو کرسی باقیمانده سنای آمریکا در جورجیا اثر نگذارد.
پس از ماهها مذاکره تلخ بین جمهوریخواهان و دموکراتها، کنگره لایحه ترکیبی ویروس کرونا و هزینه را در ۲۱ دسامبر تصویب کرد. این بسته شامل دور تازهای از پرداخت مستقیم به آمریکاییهای واجد شرایط است که برای هر بزرگسال و کودک حداکثر ۶۰۰ دلار در نظر میگیرد، همچنین مزایای بیکاری را افزایش میدهد و بودجهای برای کمک به مشاغل کوچک و توزیع واکسن اختصاص میدهد. اما ترامپ در شب کریسمس، این مصوبه کنگره را ننگ دانست و به شدت آن را مورد انتقاد قرار داد.
او خواستار افزایش سه برابری کمک کرونایی به دو هزار دلار برای هر فرد واجد شرایط و چهار هزار دلار برای یک زوج شد اما در مذاکرات و مباحث تدوین مصوبه کنگره، این جمهوریخواهان سنا بودند که حتی با درج مبلغ هزار و ۲۰۰ دلار برای پرداخت مستقیم به مردم، مخالفت میکردند.
ترامپ همچنین شکایت کرد که پول زیادی به کمکهای خارجی اختصاص یافته که هیچ ارتباطی به همهگیری کرونا ندارد اما واقعیت این است که کنگره، لایحه حمایتی را در ترکیب با هزینه گستردهتری تصویب کرد که قرار است بودجه دولت را تامین کند.
رییسجمهوری آمریکا ۲۲ دسامبر در ویدئوی توئیتری از کنگره خواست یک لایحه مناسب را برای او ارسال کند. در غیر این صورت، دولت بعدی مجبور است بسته حمایتی کرونا را ارسال کند.
این درخواست ترامپ به سرعت مورد استقبال دموکراتها قرار گرفت به گونهای که نانسی پلوسی و چاک شومر یادآور شدند که جمهوریخواهان در مذاکرات مربوطه به هیچ مبلغی بالاتر از ۶۰۰ دلار رضایت ندادند و حتی در برخی موارد ۵۰۰ دلار را پیشنهاد میدادند. حتی پلوسی اعلام آمادگی کرد لایحه دو هزار دلاری برای هر نفر را در شب کریسمس به صحن مجلس بیاورد اما باز هم جمهوریخواهان با آن مخالفت کردند. با این حال قرار است تا روز دوشنبه نمایندگان کنگره آمریکا در این باره به بحث بنشینند.
فراخوان جنگ خیابانی در ششم ژانویه
دونالد ترامپ پس از بازی گلف و بازگشت از اقامتگاه خود در ایالت فلوریدا در توئیتی هواداران خود را به تظاهرات خیابانی علیه نتایج انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ فراخواند؛ انتخاباتی که با شکست ترامپ و پیروزی جو بایدن به اتمام رسید.
رییسجمهوری آمریکا پس از آنکه تمامی مسیرهای قانونی برای تغییر نتیجه انتخابات ریاستجمهوری۲۰۲۰میلادی آمریکا را بسته دید، مسیر دیگری را در پیش گرفته و ۲۹ آذرماه، در توئیتی فراخوانی به هواداران خود برای تجمع و تظاهرات در واشنگتندیسی در اعتراض به نتیجه این انتخابات داد. در آن زمان از هوادارانش در یک کلمه خواست ناآرام و تُند باشند.
ترامپ در این توئیت نوشت: شما را در واشنگتندیسی ششم ژانویه (۱۷ دی ماه) خواهم دید، آن را از دست ندهید، اطلاعات بیشتر در راه است. ترامپ در توئیت خود حتی اشارهای به انفجار مهیب در نشویل ایالت تنسی نکرد. یک خودرو در نشویل ایالت تنسی منفجر شد. در پی این انفجار یک جسد پیدا شده و سه نفر نیز زخمی شدهاند.
شبکه تلویزیونی سیانان در گزارش خود گفته است ترامپ طی روزهای اخیر در«مارالاگو» ایالت فلوریدا تنها به بازی گلف پرداخت و هیچ تلاشی برای تایید و اجرای بسته کمکهای مالی ۹۰۰ میلیارد دلاری مصوب کنگره نکرد و ۱۴ میلیون آمریکایی را در نگرانی روزهای پایانی سال میلادی به حال خود واگذاشت.
هدف اصلی بردن انتخابات و نه مردم آمریکاست
توئیت تازه ترامپ نشان میدهد که در حقیقت کارزار اصلی برای دونالد ترامپ نه مردم آمریکا بلکه برنده شدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکاست که پرونده آن بسته شد. کارشناسان و تحلیلگران امور داخلی آمریکا بر این باورند که هدف توئیتهای ترامپ و اقدامات وی نه تلاش برای مقابله با ویروس کرونا و مدیریت بحرانهای عدیده بلکه کارزار اصلی برای ترامپ، مانع شدن از ورود جو بایدن به کاخ سفید است و اکنون با یادآوری مجدد این فراخوان قصد لشکرکشی به منظور ایجاد آشوب تا پیش از مراسم تحلیف ریاستجمهوری در اول بهمنماه دارد.
ترامپ: تازه مبارزه را شروع کردهایم
ترامپ در هفتههای پایانی آذرماه در پاسخ به پیام توئیتری یک روزنامهنگار تندرو جمهوریخواه که گفته بود «در این مقطع، ترامپ باید همه چیز را از حالت محرمانه خارج کند»، نوشت: در حال انجام همین کار هستم. موافقم! ما تازه مبارزه را شروع کردهایم!
الیزابت نیومن دستیار سابق مشاور امنیت ملی در دولت دونالد ترامپ ۲۹ آذرماه نسبت به اینگونه رفتارهای ترامپ به شبکه خبری سیانان گفت: توطئه افراد حامی ترامپ مبتنی بر قانون شورش مصوب سال ۱۸۰۷ میلادی است که چنانچه در آمریکا شورش و قیامی که منتج به بلوا در این کشور شود، روی دهد، شخص رییسجمهوری مجاز به اعمال حکومت نظامی است؛ مسالهای که پیشتر مایکل فلین مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید در جریان مصاحبه با شبکه تلویزیونی «نیوزماکس» به ترامپ برای باقی ماندن در قدرت توصیه کرده بود.
تسریع در براندازی حکومت آمریکا
نیومن در ادامه تحلیل رفتارهای ترامپ افزود: برای گروههای هوادار افراطی ترامپ، شنیدن چنین عبارتی از سوی وی به منزله پیام و دستاویزی است که به خیابانها بریزند و دست به اغتشاش بزنند. مفهومی که برای گروههای افراطی آشوبگر هوادار ترامپ به ویژه گروههای نژادپرست سفیدپوست دربر دارد، تسریع در سرنگونی حکومت و دولت آمریکاست.
این گروهها بر این باورند که با ایجاد آشوب و اغتشاش در آمریکا رخ دادن جنگ داخلی در آمریکا تسریع میشود بنابراین زمانی که چنین افراد و گروههایی از رییسجمهوری آمریکا میشنوند که وی از ایده اعمال حکومت نظامی استقبال میکند، باید بهطور قطع شاهد اقدامات آشوبگرانه برای اجراییسازی قانون شورش توسط شخص رییسجمهوری باشیم.
رییس سابق سیا: روزهای بسیار خطرناکی در پیش است
اکنون این هشدار جان برنان رییس پیشین آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) که ۲۸ آبانماه حدود دو هفته پس از انتخابات درباره پافشاری ترامپ مبنی بر تقلب داده بود، رنگ حقیقت به خود میگیرد.
برنان در آن تاریخ به شبکه خبری سیانان گفت: ۶۰ روز آینده با حضور ترامپ در کاخ سفید، روزهای بسیار خطرناکی است، ترامپ همچنان قصد ربودن انتخابات از بایدن را دارد. جو بایدن با کسب ۳۰۲ رای الکترال برنده انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا شد و ترامپ نیز با کسب ۲۳۲ رای الکترال شکست خورد.
سفر دقیقه نودی به جورجیا در آستانه انتخابات حساس سنا
رییسجمهور آمریکا به منظور تضمین حفظ اکثریت حزب جمهوریخواه بر مجلس سنای این کشور، بار دیگر به ایالت جورجیا سفر و در تجمع انتخاباتی دو نامزد این حزب شرکت میکند.
دونالد ترامپ با وجود گلایههای اخیر از حزب جمهوریخواه بابت پذیرش پیروزی جو بایدن و عدم حمایت آنها از ادعای تقلب گسترده در انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد یک روز قبل از برگزاری دور دوم انتخابات سنای جورجیا، در تجمع انتخاباتی نامزدهای جمهوریخواه کرسیهای سنای این ایالت جورجیا شرکت میکند. رییسجمهور جمهوریخواه آمریکا در پیامی توئیتری از سفر چهارم ژانویه خود به ایالت جورجیا به منظور حمایت از دیوید پردو و کلی لوفلر سناتورهای جمهوریخواه این ایالت در دور دوم انتخابات سنا خبر داد.
دونالد ترامپ نوشت: من به نمایندگی از دو سناتور عالی دیوید پردو و کلی لوفلر دوشنبه شب چهارم ژانویه یک تجمع بزرگ و عالی خواهم داشت. برای کشور ما بسیار مهم است که آنها (در انتخابات سنای جورجیا) برنده شوند. اعلام حضور رییسجمهور آمریکا در جورجیا در تاریخ چهارم ژانویه در شرایطی انجام شده که قرار است دور دوم انتخابات سرنوشتساز سنا پنجم ژانویه برگزار شود. ترامپ تقریبا سه هفته قبل به منظور حمایت از نامزدهای این حزب برای دو کرسی سنای ایالت جورجیا به این ایالت رفته و در کنار آقای پردو و خانم لوفلر سخنرانی کرده بود.
سفر دوباره ترامپ به جورجیا به منظور تضمین حفظ اکثریت حزب جمهوریخواه بر مجلس سنای ایالات متحده آمریکا صورت میگیرد چرا که در صورت پیروزی دموکراتها و کسب دو کرسی سنای این ایالت، جمهوریخواهان اکثریت کرسیهای این مجلس را از دست خواهند داد. در حال حاضر، جمهوریخواهان ۵۰ کرسی و دموکراتها ۴۸ کرسی از مجموع ۱۰۰ کرسی مجلس سنای آمریکا را در اختیار دارند. حزب دموکرات امیدوار است با کسب هر دو کرسی ایالت جورجیا در سنا، به ۵۰ کرسی دست یابد که در این صورت با توجه به پیروزی جو بایدن و کامالا هریس در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، این حزب جایگاه ریاست مجلس سنا را در اختیار دارد و میتواند روی یک رای رییس سنا حساب کند. طبق قوانین موجود در آمریکا، معاون رییسجمهور آمریکا، رییس مجلس سنای این کشور و دارای حق رای است. تشدید مبارزات انتخاباتی ترامپ برای نامزدهای جمهوریخواه در انتخابات سنای جورجیا و تشویق حامیانش به رای دادن به آنها در شرایطی انجام شده که او بارها اعلام کرده انتخابات اخیر ریاستجمهوری فاسدترین انتخابات تاریخ بوده است. علاوه بر ترامپ، مایک پنس، معاون رییسجمهور و رییس کنونی سنای آمریکا اخیرا در حمایت از نامزدهای جمهوریخواه سنای جورجیا به این ایالت سفر کرده بود. جو بایدن رییسجمهور منتخب آمریکا هم طی روزهای اخیر بارها در حمایت از دو نامزد دموکرات انتخابات جورجیا موضعگیری کرد و از حامیان خود خواسته است با شرکت در انتخابات، باعث تسلط دموکراتها بر مجلس سنا شوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد