27 - 06 - 2024
آلمان، اسپانیا، فرانسه و پرتغال در پلیآف مرگ!
با صعود فرانسه به عنوان تیم دوم، میتوان گفت که تعداد زیادی از مدعیان قهرمانی یورو، در یک سمت نمودار قرار دارند. کمتر کسی انتظار داشت که در حضور تیمهای فرانسه و هلند، این تیم ملی اتریش باشد که با شگفتیسازی، به عنوان تیم نخست گروه چهارم رقابتهای یورو 2024 راهی مرحله بعد شود. پیروزی شگفتانگیز این تیم برابر لالههای نارنجی در دور پایانی مرحله گروهی، معادلات را به هم زد.فرانسه که تصور میشد کار راحتی برابر لهستان داشته باشد، با تساوی یکبریک متوقف شد تا با توجه به پیروزی اتریش مقابل هلند، خروسها در سمت سخت و دشوار نمودار یورو 2024 قرار بگیرند؛ موضوعی که انتظار نمیرفت و حالا یک طرف جدول نسبت به سمت دیگر کاملا سنگینی میکند.از ابتدا نیز قابل حدس بود که تیمهای آلمان، اسپانیا و پرتغال با صدرنشینی در گروههای خود، در یک سمت جدول قرار بگیرند اما گمان میرفت که تیمهایی مانند فرانسه و بلژیک در کنار انگلیس و ایتالیا در سمت دیگر جدول حضور داشته باشند ولی اکنون دیگر این اتفاق منتفی است.
فرانسویها به دلیل ایستادن در رتبه دوم به اسپانیا، آلمان و پرتغال ملحق شدند و در حال حاضر تقابل آلمان با دانمارک قطعی شده است و برنده این بازی نیز به مصاف پیروز دیدار اسپانیا و حریف مقابلش میرود.
پرتغال نیز باید به مصاف یکی از تیمهای مجارستان یا اسلوونی برود و در صورت پیروزی، با برنده جدال فرانسه و تیم دوم گروه E که متشکل از رومانی، بلژیک، اسلواکی و اوکراین است، میرود. در حال حاضر این چهار تیم همگی شانس صعود دارند. سپس در دور یکچهارم نهایی، برندگان این دو مسابقه با هم روبهرو میشوند.
برای علاقهمندان به فوتبال، دیدار آلمان با اسپانیا و همچنین پرتغال با فرانسه در دور یکچهارم نهایی یورو2024 متواند بسیار جذاب باشد. طبیعی است که اگر این چهار تیم به مرحله یکچهارم صعود کنند، آنگاه برندههای این دو مسابقه در بازی نیمهنهایی با هم مصاف خواهند داد.
در سمت دیگر جدول، بازی سوئیس و ایتالیا قطعی شده است. برنده این بازی با پیروز جدال انگلیس و تیم سوم گروه D یا E روبهرو خواهد شد که ممکن است این تیم، هلند باشد! اتریش نیز با تیم دوم گروهF (شایدترکیه) بازی میکند که برنده این جدال با صدرنشین گروه E (که در بالا گفته شد هر چهار تیم شانس صعود دارند) و یکی از تیمهای هلند یا اسلوونی بازی میکند.واضح است که تیمهای سمت دیگر جدول که ذکر شد، از قدرت بیشتری (حداقل روی کاغذ) برخوردار هستند و تمامی توجهات و نگاهها به آن سمت نمودار است. با توجه به وضعیت نهچندان مساعد ایتالیا، شاید بتوان گفت که انگلیس (براساس احتمالات و روی کاغذ) شانس زیادی برای صعود به فینال برخوردار است ولی در سمت دیگر و با توجه به حضور چهار مدعی بزرگ، چیزی مشخص نیست.
تیمهای صعودکننده به یکهشتم نهایی:
آلمان، سوئیس، اسپانیا، ایتالیا، پرتغال، انگلستان، دانمارک، اسلوونی، اتریش و فرانسه
حذفشدهها:
کرواسی، لهستان، صربستان، آلبانی و اسکاتلند
اتریش در قامت یک مدعی
سبک بازی اتریش با این مربی آلمانی کاملا متحول شده است و ردپای ایدههای او در برد مقابل هلند کاملا مشهود بود. رالف رانگنیک پیش از شروع یورو 2024 وعده داده بود که اتریش میتواند به فینال مسابقات برسد و با سرگروهی در گروه D نشان داد که واقعاً این تیم را متحول کرده است. اتریش در سومین بازی مرحله گروهی هلند را 2-3 شکست داد و به لطف تساوی فرانسه مقابل لهستان توانست با 6امتیاز صدرنشین شود. آنها در نیمه آسانتر جدول مرحله حذفی هستند و این شانس را دارند که به مراحل بالاتر هم برسند.
مارسل سابتیزر، کاپیتان اتریش که زننده گل پیروزیبخش به هلند بود، در تمجید از رانگنیک گفت: «وقتی صاحب توپ هستیم یک نفر را روی نیمکت داریم که ایدههای روشنی دارد. بازی در این تیم حس خیلی خوبی دارد و من هر روز از بودن کنار این بازیکنان و کادر فنی لذت میبرم. دوست دارم که حضورمان در تورنمنت طولانیتر شود.»اتریش در این بازی خستگیناپذیر بود و عطش زیادی برای پس گرفتن توپ از هلندیها داشت، طوریکه در دقایق پایانی بازیکنان حریف کاملا خسته به نظر میرسیدند. سابیتزر ادامه داد: «شما شاهد تحول آشکار تیم از زمان پیوستن سرمربی هستید. قبلا هنگام از دست رفتن توپ منفعل بودیم، ولی این وضعیت کاملا تغییر کرده است. حالا وقتی حریف توپ دارد بسیار قدرتمند هستیم، همه میدانند که به محض از دست رفتن توپ باید به دنبال پس گرفتن آن باشیم. تفاوت اصلی در این نکته است.» این مربی آلمانی از مبدعان گگن پرسینگ است؛ روشی که روی پس گرفتن سریع توپ از حریف اصرار دارد. او در اتریش هم این ایده را به خوبی پیاده کرده است.
تام میدلر که پادکستی درباره فوتبال اتریش دارد معتقد است که تیم ملی این کشور با رانگنیک در نقطه مقابل تیمی است که فرانکو فودا سرمربی قبلی ساخته بود: «فودا چندبار که بازیکنان بهطور غریزی برای پرس حریف جلو رفته بودند، عصبانی شده بود. سبک بازی فعلی تیم در نقطه مقابل سبک دفاعی و محتاطانه قبلی است. به نظر میرسد بازیکنان احترام زیادی برای رانگنیک قائلند و از حضورش در تیم خیلی خوشحال هستند، چون سبک فوتبالش به آنچه اکثر بازیکنان در باشگاه اجرا میکنند خیلی نزدیک است.»
قمار ساوتگیت روی خط دفاعی
انگلیس در اقتصادیترین حالت ممکن به عنوان صدرنشین صعود کرد. پیشبینی میشد بعد از نمایش ضعیف مقابل دانمارک که انتقادات شدیدی را به سمت گرت ساوتگیت روانه کرد، در بازی سوم مرحله گروهی مقابل اسلوونی شاهد تغییراتی در ترکیب سهشیر باشیم تا شاید این تیم از لحاظ هجومی جذابتر بازی کند و در خلق موقعیت بهتر عمل کند اما ساوتگیت برخلاف انتظارات دست به ترکیب خودش نزد تا نشان دهد اگر قرار است این، آخرین تورنمنتاش به عنوان سرمربی تیم ملی انگلیس باشد، به خاطر فشار رسانهها پا روی اصول و عقاید خودش نخواهد گذاشت.
استحکام خط دفاعی، امید اصلی ساوتگیت
انگلیس بازیکنان هجومی باکیفیتی دارد که در فصل گذشته برای تیمهای باشگاهیشان فوقالعاده کار کرده بودند اما نقطه قوت تیم حال حاضر، خط دفاعیاش است چون در 3بازی تنها یک گل خورده و آن هم از فاصلهای دور. به نظر میرسد تا پایان جام ترکیب 4نفره خط دفاعی انگلیس دست نخورده باقی بماند. پیکفورد با بسته نگه داشتن دروازه در این دیدار به ۱۱کلینشیت به پیراهن تیم ملی رسید و از رکورد پیتر شیلتون اسطورهای (۱۰کلینشیت) رد شد. به نظر میرسد کادرفنی انگلیس تمرکز خود را روی فاز دفاعی تیم گذاشته تا در درجه اول تیم گل نخورد و در مرحله بعدی روی خلاقیت فردی بازیکنان و اتفاقات بازی به گل برتری برسند؛ ایدهای که تاکنون منجربه یک برد و 2تساوی شده اما با همین نتایج نهچندان قوی به عنوان صدرنشین از گروه خود صعود کردند؛ هرچند گروه سختی نداشتند.
گلگر، زوج دکلان رایس
به نظر میرسد یکی از ابهامات ترکیب انگلیس برطرف شده و زوج دکلان رایس در خط هافبک انتخاب شده است. میتوان این انتخاب را به عنوان یکی از تصمیمات درست کادرفنی انگلیس نام برد چون در این دیدار با حضور گلگر، دکلان رایس آزادی عمل بیشتری در زمین داشت و در بعضی لحظات به عنوان هافبک شماره۸ به حملات اضافه میشد و اتفاقا نقش موثری هم در موقعیتهای ایجاد شده تیمش داشت. اگر ساوتگیت دست به تغییرات غافلگیرکنندهای نزند و دوباره ترنت الکساندرآرنولد را در کنار رایس قرار ندهد، میتوان امیدوار بود در بازیهای بعدی زوج کانر گلگر و دکلان رایس به هماهنگی بیشتری برسند و خط هافبک انگلیس نقش موثرتری در حملات داشته باشد.
به این 2نفر اعتماد کن، آقای سرمربی!
در این بازی گرت ساوتگیت بالاخره فرصت بازی به کول پالمر و آنتونی گوردن داد و این 2بازیکن در فرصت اندک، نشان دادند شایسته دقایق بیشتری در ترکیب تیم هستند. با ورود پالمر و گوردن، کنارههای انگلیس جان تازهای گرفته بود و حس میشد با وجود این 2بازیکن جوان تنوع بیشتری در خط حمله تیم ایجاد شده است. حرکات آنها به آسانی قابل پیشبینی نبود. ستاره چلسی پس از ورودش به زمین جناح راست خط حمله انگلیس را فعال کرد و پس از ورود او، چندین حمله از این جناح صورت گرفت.
ساوتگیت به هدف خودش رسید
باوجود همه انتقادات کارشناسان و فشار رسانههای انگلیسی شاگردان گرت ساوتگیت به عنوان صدرنشین از گروه خود صعود کردند و به سمت آسان جدول دور حذفی رقابتها راه یافتند؛ جدولی که در آن خبری از فرانسه، آلمان، اسپانیا و پرتغال نخواهد بود و تنها حریفان انگلیس برای رسیدن به فینال ایتالیا، اتریش و به احتمال زیاد بلژیک خواهند بود. باید دید سهشیر در مراحل حذفی هم این سبک محافظهکارانهشان را ادامه میدهند یا نه، چون در این مرحله تساوی وجود ندارد و انگلیسیها خاطرات تلخی از ضربات پنالتی دارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد