8 - 01 - 2025
آلودگی هوا ادامه یافت؛ اسپریهای تنفسی کمیاب شد
مهر- مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان گفت: امروز اسپریهای تنفسی عمدتا در داروخانهها وجود ندارد یا اگر هست به شکل سهمیهای به فروش میرسد.
سیدهادی احمدی، عضو هیاتمدیره نظام پزشکی و انجمن داروسازان با بیان اینکه سالانه بیش از ۳۰هزار مرگ و میر ناشی از آلودگی در کشور وجود دارد اظهار گلایه کرد و گفت: مردم تا کی باید قربانی سیاست غلط برخی مسوولان شوند؟
احمدی درباره وضعیت آلودگی هوای شهرهای کشور اظهار داشت: گروههای حساس شامل بیماران قلبی و ریوی، کودکان و نوجوانان زیر ۱۸سال، افراد مسن و مبتلا به دیابت و بیماریهای خاص میشود.
وی اظهار گلایه کرد: با توجه به گذشت ۸سال از تصویب و ابلاغ قانون هوای پاک، یکی از نمایندگان مجلس در سال گذشته اعلام کرده بود چرا باید ۱۲درصد احکام این قانون تا سال۱۴۰۲ اجرا شده باشد؟
از ۲۲۸حکمی که در این زمینه وجود دارد تنها ۲۸حکم اجرایی شده و ۱۳۸حکم ناقص اجرا شده و ۶۲حکم اصلا اجرا نشده است. مسوولان باید نسبتبه سلامت مردم پاسخگو باشند چراکه سالانه بیش از ۳۰هزار مرگومیر ناشی از آلودگی در کشور وجود دارد و سالانه ۱۲میلیارد دلار نیز خسارت ناشی از آن در کشور است، همچنین ۲۰درصد از سرطانها ناشی از آلودگی هواست.
احمدی بیان کرد: کل بودجهای که برای دارو و تجهیزاتپزشکی برای سال۱۴۰۴ پیشبینی شده تنها 5/3میلیارد دلار است که در مقایسه با ۱۲میلیارد دلار بسیار ناچیز است. وی افزود: مردم تا کی باید قربانی سیاست غلط برخی مسوولان شوند؟ امروز اسپریهای تنفسی عمدتا خارجی در داروخانهها وجود ندارد یا اگر هست به شکل سهمیهای به فروش میرسد. البته وضعیت این اسپریها در شهرستانها بسیار وخیمتر است بنابراین افرادی که با شعار حمایت از تولید داخلی جلوی واردات داروهایی که برای سلامت است را گرفتهاند باید پاسخگو باشند. امروز تولید داخلی نیز مشکل دارد.
عضو هیاتمدیره نظام پزشکی و انجمن داروسازان تاکید کرد: نباید با سلامت مردم بازی کرد و جلوی واردات باز شود. امروز نه واردات داریم و تولیدکننده نیز به دلیل مشکل نقدینگی قادر به تولید نیست. در کل دنیا هر سال ۹میلیون نفر به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند. متاسفانه ناترازی در مدیریت وضعیت امروز را رقم زده است.
در ادامه ضیائیان، رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: اگر شاخصAQI تا ۵۰ باشد هوا پاک است و از ۵۰ تا ۱۰۰ قابلقبول بوده و از ۱۰۰ تا ۱۵۰ نیز برای گروههای حساس ناسالم است و از ۱۵۰ تا ۲۰۰ برای تمام گروهها ناسالم و ۲۰۰ تا ۲۵۰ بسیار ناسالم و پس از آن خطرناک محسوب میشود.
وی افزود: سازمان هواشناسی باید در شرایط اضطرار ورود داشته باشد اما با بررسی سایت کنترل کیفی هوای تهران از ابتدای سال تا امروز ۹۴ روز ناسالم برای گروههای حساس داشتیم و تقریبا استمرار پیدا کرده است. قانون هوای پاک که تا امروز چندان تاثیرگذار نبود نشاندهنده مشکلات آن است. اعتبار مهمترین مولفه است.
به گفته ضیائیان دو عامل میزان آلایندهها و وضعیت اقلیمی منطقه بر میزان آلودگی هوا موثر است. در تهران در فصول سرد ظرفیت تهویه هوا کاهش مییابد و با نبود سامانه بارشی این ظرفیت کمتر نیز میشود بنابراین باید بارگذاری آلودگی متناسب با شرایط اقلیمی منطقه باشد.
وی همچنین یادآور شد: چهارشنبه ناپایداری نسبی وجود دارد. از روز پنجشنبه تا یکشنبه پایداری شدید هوا را خواهیم داشت و میزان آلایندهها به شدت افزایش خواهد یافت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد