30 - 11 - 2022
آمریکا بیاعتبار میشود
نخستوزیر فرانسه طی گزارشی به پارلمان این کشور اعلام کرد که مسوولیت حمله شیمیایی ۲۱ آگوست در حومه دمشق متوجه دولت سوریه است. در همین حال بشار اسد در گفتوگو با روزنامه فیگارو نسبت به حمله نظامی به سوریه هشدار داد.
ژان مارک ایرو دوشنبه گذشته اعلام کرد که اطلاعات طبقهبندیشدهای را در اختیار نمایندگان پارلمان فرانسه قرار داده است که نشان میدهد در حملهای که در ۲۱ آگوست در حومه دمشق رخ داد، دولت سوریه به طور گستردهای از سلاح شیمیایی استفاده کرده است.
نخستوزیر فرانسه با اشاره به گزارش ۹ صفحهای که به پارلمان ارایه کرده است، افزود: «تردیدی باقی نمانده است که رژیم بشار اسد دستور این حمله مرگبار را صادر کرده است.»
وی همچنین تاکید کرد که در گزارش ارایهشده، تصاویر ماهوارهای وجود دارد که نشان میدهند، حملات از مناطق تحت کنترل رژیم سوریه با هدف اصابت به مخالفان صورت گرفتهاند. این گزارش میافزاید، ارتش سوریه از آن هنگام مناطق یادشده را با هدف از میان بردن شواهد و آثار حملات بمباران کرده است.
ژان مارک ایرو که پس از دیدار با نمایندگان ارشد پارلمان فرانسه روز گذشته در کنفرانسی خبری حاضر شده بود، گفت که فرانسوا اولاند، رییسجمهور فرانسه در تلاش است تا هر چه سریعتر ائتلافی برای پاسخ دادن به این حمله شیمیایی ایجاد شود.
فرانسوا اولاند نیز همانند باراک اوباما تصمیمگیری درباره حمله نظامی به سوریه را به پارلمان فرانسه سپرده است هرچند وی میتواند طبق قوانین این کشور بدون مشورت و موافقت پارلمان فرمان حمله را صادر کند.
دیدار سناتورهای پرنفوذ جمهوریخواه با اوباما
به گزارش ایسنا، از سوی دیگر جان مک کین و لیندسی گراهم، دو سناتور پرنفوذ جمهوریخواه پس از دیدار دوشنبه گذشته خود با باراک اوباما اعلام کردند از طرح رییسجمهور آمریکا برای اقدامی تنبیهی علیه سوریه حمایت خواهند کرد.
این دو سناتور آمریکایی، شکست رایگیری درباره حمله آمریکا به سوریه در کنگره را «فاجعهای» خواندند که به اعتبار آمریکا لطمه خواهد زد.
سناتور جان مک کین نیز تاکید کرد که حمله نظامی محدود علیه سوریه کفایت نمیکند. وی خواستار ارسال سلاح برای مخالفان دولت سوریه شد و تاکید کرد که «ارتش آزاد سوریه» باید تقویت شود.
از سوی دیگر تردیدهایی نیز درباره حمله آمریکا به سوریه حتی در میان نمایندگان دموکرات کنگره وجود دارد.
مخالفان حمله آمریکا به سوریه نسبت به آینده و تبعات ناروشن این حمله و درگیری بیشتر آمریکا در منطقه ابراز نگرانی میکنند.
بشار اسد: خاورمیانه انبار باروت است
رییسجمهور سوریه در گفتوگو با روزنامه فرانسوی «فیگارو» بار دیگر اتهام استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی را رد کرد. بشار اسد گفت، منطقه «انبار باروت» است و کسی نمیداند پس از عملیات نظامی چه اتفاقی خواهد افتاد.
بشار اسد فرانسه را تهدید کرد که در صورت حمله نظامی به سوریه باید پیامدهای آن را بپذیرد.
رییسجمهور سوریه گفت: اگر این انبار باروت منفجر شود، جهان کنترل اوضاع را از دست خواهد داد. در این صورت هرج و مرج و افراطگرایی گسترش مییابد.
اسد در گفتوگو با روزنامه فیگارو گفت: من نمیگویم که ارتش سلاح شیمیایی در اختیار دارد یا خیر، اما از آمریکا و فرانسه میخواهم تنها یک سند ارایه کنند که نشان دهد استفاده از سلاح شیمیایی کار دولت سوریه بوده است.
موضع دبیرکل ناتو
به گزارش دویچهوله، از سوی دیگر آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو نیز روز دوشنبه در بروکسل اعلام کرد که رژیم بشار اسد مسوول حمله شیمیایی ۲۱ آگوست است که به کشته شدن صدها نفر انجامید. دبیرکل ناتو در همین ارتباط گفت: نظر شخصی من این است که نهتنها سلاح شیمیایی در سوریه به کار رفته بلکه این رژیم سوریه است که دستور این حمله را صادر کرده است.راسموسن گفت به اسناد و اطلاعاتی دست پیدا کرده است که تردیدی در این نتیجهگیری باقی نمیگذارد. وی در ادامه افزود: هدف از اقدامی تنبیهی این است که نهتنها پیامی روشن برای دمشق ارسال شود بلکه به تمامی کسانی که در آینده قصد دارند از این سلاح استفاده کنند نیز این پیام برسد که نمیتوان از سلاح شیمیایی استفاده کرد و با واکنش شدید جامعه جهانی روبهرو نشد.
ناو هواپیمابر آمریکا در دریای سرخ
منابع نظامی آمریکایی اعلام کردند، ناو هواپیمابر هستهای «یو.اس.اس نیمیتز» به همراه کشتیهای جنگی همراهش وارد دریای سرخ شده و آماده هرگونه عملیات احتمالی علیه سوریه است.
این ناو از دریای هند به سمت دریای سرخ به راه افتاده تا با نزدیک شدن به مرز سوریه عملیات پشتیبانی از حمله احتمالی آمریکا را اجرا کند.به گزارش رویترز، گروه تهاجمی ناو هواپیمابر نیمیتز که شامل چهار ناوشکن و یک رزمناو است، در حال حاضر دستور خاصی برای عزیمت به شرق دریای مدیترانه ندارد و به احتمال زیاد به دلیل مخالفت مصر نتواند از کانال سوئز عبور کرده و وارد دریای مدیترانه شود.
یک مقام آمریکایی گفت: مساله مربوط به تقویت تجهیزات است تا اگر قابلیتهای این گروه تهاجمی و حضور آنها لازم بود آنها را در دسترس داشته باشیم.
یک مقام دیگر آمریکایی نیز اظهار داشت: ما تلاش میکنیم از میزان زمان مصرفی و مسافت بکاهیم تا بتوانیم در صورت نیاز در بیشترین حد ممکن آماده باشیم.
وی تاکید کرد: تصمیمات در خصوص تعیین مواضع کشتیها در دریای مدیترانه همچنان در حال بررسی است.
به گزارش ایسنا، این ناوشکنها در مجموع حامل ۲۰۰ موشک «تامهاوک» هستند اما مقامات میگویند برای حمله محدود به سوریه نیمی از آن نیز کافی خواهد بود.
ناو هواپیمابر یو.اس.اس نیمیتز پیشتر در دریای هند به حمایت از عملیاتهای نظامی آمریکا در افغانستان مشغول بود اما قرار بود از طریق مسیر شرقی و آسیا به بندر مختص به خود در واشنگتن بازگردد چراکه ناو هواپیمابر هری اس ترومن جایگزین آن شد.
مقامات آمریکایی گفتند با توجه به شرایط سوریه تصمیم گرفتهاند مسیر ناو نیمیتز را تغییر داده و آن را از مسیر غرب به سوی دریای سرخ بفرستند.
نیروی دریایی آمریکا همچنین کشتی «یو.اس.اس سان آنتونیو» که یک کشتی آبی خاکی حامل ۳۰۰ تفنگدار دریایی و تجهیزات ارتباطی گسترده است، برای پیوستن به پنج ناوشکن دیگر در شرق دریای مدیترانه فرستاده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد