12 - 05 - 2024
آمریکا چه نقشهای برای نفت دارد؟
گروه انرژی- قیمت نفت در آخرین روز معاملات هفته گذشته، تحت تاثیر دورنمای بالا ماندن نرخهای بهره آمریکا به مدت طولانیتر، حدود یکدلار کاهش یافت اما تحت تاثیر عوامل مختلف، تغییرات هفتگی چندانی را تجربه نکرد.
براساس گزارش رویترز، بهای معاملات نفت برنت با یکدلار و ۹سنت معادل ۳/۱درصد کاهش، در ۸۲دلار و ۷۹سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وستتگزاس اینترمدیت آمریکا با یکدلار معادل ۳/۱درصد کاهش، در ۷۸دلار و ۲۶سنت در هر بشکه بسته شد. برای کل هفته، نفت برنت ۲/۰درصد کاهش داشت اما شاخص نفت آمریکا ۲/۰درصد رشد نشان داد.
لوری لوگان رییس فدرالرزرو دالاس گفت: مشخص نیست که آیا سیاست پولی به حد کافی، انقباضی است تا تورم را به هدف ۲درصدی بانک مرکزی آمریکا کاهش دهد یا خیر. نرخهای بهره بالاتر معمولا فعالیت اقتصادی را کاهش میدهد و تقاضا برای نفت را ضعیف میکند.
رافائل بوستیک رییس فدرالرزرو آتلانتا هم به رویترز گفت که تصور میکند تورم، احتمالا تحت سیاستهای پولی فعلی کاهش خواهد یافت و به بانک مرکزی اجازه میدهد تا نرخ بهره را در سال۲۰۲۴ کاهش دهد. البته شاید کاهش نرخ بهره تنها یکچهارم درصد باشد و تا قبل از ماههای پایانی سال انجام نشود.
جان کیلداف یکی از شرکای «اگین کپیتال» هم در اینباره گفت: به نظر میرسد دومقام ارشد فدرالرزرو، چشمانداز کاهش نرخها را از میان بردهاند.
در پی اظهارات مقامات فدرالرزرو، دلار آمریکا تقویت شد و کالاهای قیمتگذاریشده به دلار شامل نفت را برای خریدارانی که از ارزهای دیگر استفاده میکنند، گرانتر کرد. نرخهای بهره بالای آمریکا به مدت طولانیتر، میتواند به تقاضا برای نفت، ضربه بزند.
تحلیلگران میگویند، قیمت نفت همچنین از افزایش ذخایر سوخت آمریکا در آستانه فصل رانندگی تابستانی، تحت فشار نزولی قرار گرفت. با توجه به کاهش قیمت نفت در ماه گذشته و روند ضعیفتر از حد انتظار تقاضا برای بنزین و دیزل در آمریکا، تعدیل انتظارات از میزان تقاضا، محتمل به نظر میرسد.
انتشار دادههای تورم آمریکا در هفته جاری، میتواند بر تصمیمات فدرالرزرو درخصوص نرخها تاثیر بگذارد.
گزارش شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز که نشان داد تعداد دکلهای نفتی آمریکا در هفته گذشته، با سهحلقه کاهش، به ۴۹۶حلقه رسید، از قیمت نفت حمایت چندانی نکرد.
دادههای رسمی که پنجشنبه گذشته منتشر شد و نشان داد چین در آوریل، نفت بیشتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته وارد کرده است، مانع کاهش بیشتر قیمت نفت شد. صادرات و واردات چین در آوریل به رشد بازگشت و کاهش ماه قبل از آن را معکوس کرد.
در همین بین، به نظر میرسد بانک مرکزی اروپا به احتمال زیاد، کاهش نرخ بهره را در ژوئن آغاز میکند.
نبرد نفت با بهره بانکی و تنشهای منطقهای
در حالی که هنوز تنشهای منطقهای پابرجاست و نگرانیها بابت مبهم بودن آینده این تنشها و تشدید آن وجود دارد، احتمال تمدید محدودیت عرضه اوپکپلاس برای محدود نگهداشتن عرضه جهانی هم به فاکتورهای قیمت نفت اضافه شده است. تحلیلگران شرکت ایانجی اعلام کردند همانطور که پیش از این اشاره کرده بودیم، ضعیف شدن قیمت، احتمال اینکه اعضای اوپکپلاس، کاهش تولید ۲/۲میلیون بشکه در روز را برای نیمه دوم سال۲۰۲۴ تمدید کند را افزایش میدهد و اگر هیچ سورپرایز نزولی در بخش تقاضا نباشد، باعث محدودتر شدن عرضه در بازار میشود.
با نزدیک شدن به فصل سفرهای زمینی در آمریکا و افزایش قیمت بنزین، آمریکا یک مجوز عمومی را تا ۱۵نوامبر تمدید کرده که اجازه میدهد برخی مبادلات با شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا برای خاتمه فعالیتها، انجام شود.
طبق اطلاعیه وزارت خزانهداری آمریکا، این مجوز تمدید شده، بازیگران اصلی در صنعت شامل هالیبرتون، شلومبرژه، بیکر هیوز هولدینگز و وِدِرفورد اینترنشنال را تحت پوشش قرار میدهد.
این مجوز در بحبوجه ادامه تنشهای سیاسی و چالشهای اقتصادی در ونزوئلا، تمدید شده است. لغو اخیر قراردادها از سوی نهادهایی مانند شرکت پالایش نفت لهستانی اورلن، منعکسکننده تاثیر ابهامات ژئوپلیتیکی بر بازارهای انرژی جهان بوده و پیچیدگیهای پیش روی ذینفعان صنعت را بارز میکند.
با وجود تحریمها، ونزوئلا آماده مذاکره با بازیگران جهانی اصلی بهخصوص چین به عنوان بزرگترین وامدهنده به این کشور و آمریکاست. نیکلاس مادورو رییس جمهور ونزوئلا هفته گذشته بر تعهد کشورش برای بازپرداخت بدهی به چین، تاکید کرد.
تصمیم دولت بایدن برای تمدید مجوز عمومی، منعکسکننده رویکرد ظریف آمریکا در مدیریت روابطش با بخش نفتی ونزوئلا و تلاش برای توازن در ملاحظات دیپلماتیک و منافع تجاری از طریق فراهم کردن مجوز موقت برای شرکتهایی است که در حال خاتمه فعالیت خود هستند.
قیمت نفت در ماه میلادی گذشته، از خبر بازگشت دوباره تحریمهای نفتی آمریکا علیه ونزوئلا پس از وقفه ۶ماهه، تحت فشار صعودی قرار گرفت. با این حال، رشد ذخایر نفت آمریکا، فشار صعودی بر قیمت نفت را ضعیف کرد. مجوزی که پایان معاملات را امکانپذیر میکند، اکنون تا اواسط نوامبر، تمدید شده است.
براساس گزارش اویلپرایس، مقامات وزارت نفت ونزوئلا در نوامبر گذشته، اعلام کردند تولید نفت خام این کشور به ۸۵۰هزار بشکه در روز رسیده و در مسیر احیای سهم بازار خود است. هرچند این رقم، نسبت به تولید ۷۸۶هزار بشکه در روز در اکتبر، بهبود نشان داد و باوجود ادعای مقامات نفتی ونزوئلا درباره ادامه احیای صنعت نفت، توقف ۶ماهه تحریمهای آمریکا، یک پنجره موقتی را به روی معاملهگران برای خرید نفت ونزوئلا باز کرد که به زودی، بسته خواهد شد.
از سوی دیگر، دومقام دولت بایدن به رویترز گفتند که جنیفر گرانهولم وزیر انرژی آمریکا برای کار روی همکاری اقلیمی و موضوعات دیگر، به عربستان سعودی و اماراتعربی متحده، سفر میکند.
این سفر از روز سهشنبه تا پنجشنبه انجام میشود و گرانهولم ابتدا، از اماراتعربی متحده دیدار میکند و این نخستین سفر او به خاورمیانه در مقام وزیر انرژی آمریکاست.
به گفته منابع آگاه، گرانهولم در دیدار مجمع تولیدکنندگان «نِت زیرو» شرکت خواهد کرد که گروهی از کشورهای سهیم در تولید ۴۰درصد از نفت و گاز جهان شامل آمریکا، عربستان سعودی و قطر است. این گروه که روی راههای کاهش انتشار آلایندگی کار میکند، در سال ۲۰۲۱ تشکیل شد.
این سفر در حالی انجام میشود که قیمت نفت و تورم، دومساله اصلی برای کمپین انتخاب مجدد جو بایدن هستند. عربستان سعودی و اماراتعربی متحده، از اعضای اوپک هستند که مشغول بحث درباره تمدید محدودیت عرضه فعلی خود است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد