23 - 11 - 2023
آیا چین بحران مسکن را پشت سر گذاشت؟
بازار- با توافق بر سر نحوه پرداخت بدهیهای غول صنعت ساختوساز چین، نهتنها یوآن که بازار سهام چین نیز مثبت شد.
ارزش پول چین در معاملات روز بیست و یکم نوامبر با حمایت از کاهش ارزش دلار در سطح جهانی و با توجه به سیاست بانک خلق چین برای کنترل نرخ ارز افزایش یافت و نرخ مبادله یوآن در طول معاملات از بالاترین سطح خود در نزدیک به چهار ماه گذشته در برابر دلار ۱۳۰۱/۷ فراتر رفت.
بانک خلق چین روز ۲۱ نوامبر تصمیم گرفت تا نرخ مرجع روزانه ارز محلی را در بازارهای داخلی و خارجی ۳/۰ درصد افزایش دهد و به ۱۴۰۶/۷ یوآن به ازای هر دلار برساند که بالاترین نرخ افزایش از تیرماه است.
بهبود ارزش پول چین پس از گزارش منتشرشده توسط بلومبرگ در مورد مقامات نظارتی در حال تهیه لیستی از ۵۰ شرکت توسعه املاک واجد شرایط برای تامین مالی است که به بهبود احساسات سرمایهگذاران در مورد اقداماتی برای حمایت از بخش متزلزل کمک کرده است.
بهبود عملکرد شرکتهای انبوهساز مسکن تنها بر یوآن موثر نبود، بلکه سهام چینیها در پایان معاملات روز سهشنبه، با افزایش سهام شرکتهای بزرگ فعال در املاک و مستغلات سوناک، پس از تکمیل همه شروط توافقنامه برای بازپرداخت بدهیهای خارجی این شرکت بازار سهام چین نیز با تغییر رویه، اعداد مثبت را ثبت کرد.
در پایان روز سهشنبه، شاخص ترکیبی شانگهای در ۳۰۶۷ واحد قرار گرفت، شاخص ترکیبی شنژن با ۳۹/۰ درصد کاهش به ۱۹۲۹ واحد رسید، در حالی که شاخص CSI ۳۰۰ با ۱۳/۰ درصد افزایش به ۳۵۸۱ واحد رسید.
سهام بایدو در هنگکنگ پس از اعلام درآمد ۴۵/۳۴ میلیارد یوآن (۷۲/۴ میلیارد دلار) در سه ماهه منتهی به ۸ مهر ماه ۳۰ سپتامبر، ۷۷/۲ درصد افزایش یافت که بیش از انتظارات تحلیلگران در مدت مشابه بود.
پس از اعلام این شرکت مبنی بر انجام کلیه شرایط توافقنامه برای بازسازی بدهی خارجی خود که به افزایش سهام شرکتهای املاک و مستغلات در سرزمین اصلی چین کمک کرد، سهام شرکت انبوهساز املاک و مستغلات چینی «سوناک» در هنگکنگ ۱۲ درصد افزایش یافته که از این مقدار ۵/۴ درصد در معاملات بود.
گفتنی است شهریور امسال بسیاری از رسانهها با تیترهایی همچون «بحران بزرگ در کمین چین» پیشبینی فضای تیرهوتاری برای اقتصاد چین و حتی جهان ترسیم کرده بودند که ناشی از وضعیت پا پس کشیدن چین از بازار مسکن و از آن مهمتر رو شدن وضعیت مالی شرکت بزرگ فعال در صنعت ساختوساز به ویژه اورگرند گروپ و بدهیهای خارجیاش بود.
صنعت املاک و مستغلات و صنایع وابسته تقریبا یکچهارم تولید ناخالص داخلی چین را تشکیل میدهند. از این رو نگرانیهای جدیای از به رکود کشاندن اقتصاد چین بولد شد که در کنار بالا گرفتن اختلافات با آمریکا در مورد مسائل مربوط حاشیه جنوبی چین میتوانست با کمک رسانهها انتظارات رکودی را دامن بزند. با این حال اخبار موجود درخصوص رفع مشکل بدهیهای شرکت انبوهساز چینی در کنار سفر رییسجمهور چین به آمریکا نهتنها اوضاع شاخصهای اصلی اقتصاد چین را بهبود داد که ظاهرا شاخصهای اقتصاد آمریکا یعنی ارزش دلار و ارزش بازارهای سهام آمریکا نیز از این منتفع شدهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد