3 - 02 - 2017
اتاق ایران: مخالف کارشان نیستیم
گروه فناوری- ماجرای دو استارتآپ اسنپ و تپسی که بهخاطر نداشتن مجوز به پلمب تهدید شده بودند با موضعگیری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران وارد مرحله تازهتری شد.
در حالی که رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران ضمن اعلام موافقت این اتحادیه با پلمب واحدهای اسنپ و تپسی به دلیل مغایرت فعالیت با جواز صنفی گفته بود مراتب اجرایی این کار در قالب نامهای به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران واگذار شده است، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در اطلاعیهای خبر منتشر شده در برخی رسانهها مبنی بر «مخالفت اتاق بازرگانی ایران نسبت به فعالیت دو آژانس موبایلی «اسنپ و تپسی» و پلمب آنها» را تکذیب کرد.
«اسنپ و تپسی» دو نرمافزاری (اپلیکیشن) هستند که با نصب آن روی گوشیهای موبایل، میتوان از تاکسیهای آنلاین برای رفتن به مقصد استفاده کرد.
نرمافزارهای اسنپ و تپسی، پل ارتباطی بین مسافر و تاکسیهای آنلاین هستند که خودروها را در نزدیکترین محل به صورت زنده در نقشه نشان میدهند و با مشخص کردن مبدا و مقصد، نزدیکترین خودرو برای مسافر اعزام میشود.
اتحادیه صنف فناوران رایانه: نامه به اتاق نوشتیم اسنپ و تپسی بسته شوند
چندی پیش رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه درخصوص فعالیت این دو استارتآپ گفته بود: براساس خواسته اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، موافقت خود را با بستن این دو واحد صنفی (اسنپ و تپسی) در قالب نامهای به این اتاق اعلام کردیم.
وی ادامه داد: اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به دلیل اینکه آژانسهای موبایلی مذکور جواز متفاوتی نسبت به فعالیت خود دارند، طی نامهای درخواست پلمب این واحدهای صنفی را به ما داد که ما هم متقابلا در پاسخ به این نامه اعلام موافقت کردیم اما انجام روال بستن و پلمب را به خود اتاق واگذار کردیم.
رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران با بیان اینکه ما مخالف فعالیتهای مبتنی بر تکنولوژی نیستیم، خاطرنشان کرد: دستهای پشت پردهای وجود دارد که نمیخواهد این دو کسبوکار به فعالیت خود ادامه دهند.
اختیار پلمب بر عهده اتاق بازرگانی است
میرمهدی افزود: با این حال اختیار پلمب این دو واحد صنفی بر عهده اتاق بازرگانی است و با توجه به نقش نظارتی که در رسته تولید، توزیع یا خدمات فنی بر تمام اصناف دارد، میتواند مانع از فعالیت آنها در کشور شود.
او تصریح کرد: در نامهای که به اتاق بازرگانی نوشتیم از تداخل فعالیت صنفی این دو آژانس موبایلی گفتیم اما این را هم گفتیم که اتحادیه فناوران دوست ندارد خودش به صورت مستقیم وارد ماجرای پلمب شود و عدهای را از نان خوردن بیندازد لذا مراتب اجرایی را به خود اتاق واگذار کردیم.
میرمهدی خاطرنشان کرد: بنده به شخصه موافق صددرصدی فعالیتهای اینترنتی در کشور هستم اما به شرطی که قانون را رعایت کنند مثلا این دو اپلیکیشن موبایلی حاضر به دریافت جواز کسبوکارهای مجازی از اتاق بازرگانی شوند.
وی در گفتوگو با آیتی ایران تصحیح کرد اتاق اصناف تقاضای مسدود شدن این واحد صنفی را داده نه اتاق بازرگانی. در خبر تسنیم اتاق بازرگانی به عنوان مرجع درخواستکننده مجوز ذکر شده که صحیح نیست.
مدیران دو استارتآپ: تقاضای مجوز دادیم هنوز جواب ندادند
در عین حال مدیران عامل هر دو استارتآپ هم درباره ادعای رییس اتحادیه فناوران میگویند ماههاست تقاضای مجوز کردهاند اما اتاق اصناف تاکنون با این تقاضاها موافقت نکرده است.
اتاق ایران: مخالفتی با فعالیت اسنپ و تپسی نداریم
پس از این اظهارات اتاق ایران در اطلاعیهای اعلام کرد: نهتنها این تشکل بخشخصوصی هیچ مخالفتی نسبت به این نوع فعالیتها ندارد بلکه از کسب و کارها و کارآفرینی نوین و استارتآپها حمایت میکند.
در این اطلاعیه تاکید شده است: اتاق ایران همواره با برگزاری نشستها و همایشهای مختلف از شیوههای نوین کسب و کار حمایت کرده و با ایجاد «کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب و کار نوین و دانشبنیان» همچنان از آنها حمایت خواهد کرد.
چندی پیش اتاق ایران در جلسهای با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر ضرورت استارتاپها برای اقتصاد کشور و پشتیبانی جدیتر دولت از استارتآپها تاکید کرد.
در همین رابطه نایبرییس اتاق بازرگانی نیز به رسانهها گفته در برنامه ششم توسعه و در قانون بودجه ۹۶ سیاست دولت حمایت از کارآفرینی و کسبوکارهای نوین و دانشبنیان است.
به گفته حسین سلاحورزی، «تاکسیهای اینترنتی مجوز فعالیت خود را از معاونت علمی ریاستجمهوری و وزارت ارتباطات دریافت کردهاند؛ ضمن آنکه گاهی اتحادیههای صنفی نیز به این موضوع وارد شده و مشکلاتی را به وجود میآورند.»
وی اعلام کرده که در اتاق ایران تلاش میشود در نهادی مانند شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی و کمیسیون ماده ۷۶ یا از طریق کمیسیونهای تخصصی اتاق، مشکلات کسب و کارهای نوپا را حل کنیم.
بر این اساس با این اظهارنظرها دقیقا مشخص نشده بالاخره چه کسی با فعالیت این دو استارت آپ مخالف است. همه موافقند اما این دو هنوز مجوز فعالیت ندارند. بنابراین پیداکنید پرتقالفروش را!
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد