8 - 04 - 2025
اتحادیه نانوایان: قیمت نان سنگک را آزاد کنید
مهر- نان سنگک نقش مهمی در سبد غذایی خانوار دارد اما رییس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران خواستار آزادسازی قیمت این محصول شده است. سلیمانی در حالی درخواست آزادسازی نرخ این محصول را دارد که دولت هر ساله یارانه زیادی برای تامین نان پرداخت میکند تا این محصول با قیمت مناسبی به دست مصرفکننده برسد.
سلیمانی در این ارتباط اظهار داشته است: هرجا فشارِ نرخ دستوری باشد فساد ایجاد میشود، قیمت نان سنگک را آزاد کنید. اگر اصلاحات لازم رخ ندهد بهنظر میرسد تنها راه موجود آزاد کردن نرخ نان است؛ در این صورت هم تخلفات و هم فسادهای متعاقب آن برچیده میشود ضمن اینکه با این کار حداقل 35درصد کاهش مصرف آرد هم خواهیم داشت.
در نیمهدوم سال گذشته قیمت مصوب نان تا 60درصد افزایش یافت ولی بهدلیل عدم نظارت وزارت جهاد کشاورزی و تعزیرات، بسیاری از نانواییها بهویژه سنگکیها در تهران بهبهانه چند گرم کنجد، بیش از 200درصد قیمت نان را افزایش دادند و هیچ ترسی هم از برخورد قانونی ندارند.
کشاورزان به توصیهها جهت مبارزه با آفات توجه کنند
ایرنا- اکبر آهنگران، مدیرکل دفتر پیشآگاهی و کنترل عوامل خسارتزای ازمان حفظ نباتات کشور گفت: باتوجه به شرایط جوی سال زراعی جاری سطح مبارزه با آفات گندم بهجز آفت سن به ۷۰۰هزار هکتار میرسد. تاکنون در سطح حدود ۳۰۰هزار هکتار مبارزه با آفات گندم (به جز آفت سن) مانند شتهها، سوسک سیاه و قهوهای، مینوز برگ، مگس جوانهخوار و غیره در کشور انجام شده است.
مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارتزا سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: بیشترین سطح مبارزه با آفات گندم به جز سن، تاکنون در استان خوزستان در سطح ۱۷۰هزار هکتار صورت گرفته است.
کشاورزان در استانهای نیمهشمالی کشور، مبارزه با آفات گندم را آغاز کردهاند و با توجه به شرایط آب و هوایی انتظار داریم این سطح مبارزه به ۷۰۰هزار هکتار افزایش یابد.
تاکنون کشاورزان در سطحی حدود ۲۸۰هزار هکتار با بیماریهای گندم مبارزه کردهاند. با توجه به پیشبینیهای آبوهوایی برای یک ماه آینده مبنی بر نرمال بودن میزان بارشها، انتظار داریم سطح مبارزه با بیماریهای گندم به یکمیلیون هکتار برسد.
مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارتزا در سازمان حفظ نباتات کشور خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته به علت بارشهای مستمر که از بهمنماه شروع و در برخی استانها تا خرداد نیز ادامه داشت، شرایط رطوبتی و دمایی مساعدی برای بیماریها فراهم شد به طوری که در برخی مزارع دو تا سه مرحله مبارزه ضرورت پیدا کرد و سطح مبارزه با بیماریهای گندم به یک میلیون و ۸۰۰هزار هکتار رسید.
آهنگران با اشاره به اینکه کارشناسان شبکههای مراقبت و پیشآگاهی حفظ نباتات در بخش دولتی و خصوصی به صورت مستمر در حال رصد آفات، بیماریها و علفهای هرز در مزارع هستند، از کشاورزان خواست به اطلاعیههایی که از سوی مدیریت حفظ نباتات استانها برای اعلام زمان دقیق مبارزه صادر میشود، توجه کنند؛ در غیر این صورت دچار خسارت خواهند شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد