7 - 07 - 2017
اتصال شبکه برق ایران به اروپا
اولین همایش ملی کمپرسورها بهعنوان بزرگترین و معتبرترین رویداد تخصصی کشور در زمینه کمپرسورها در حالی روز گذشته در ایران برگزار شد که کمپرسورها یکی از مهمترین و حیاتیترین تجهیزات موردنیاز در صنایع کشور است و در گسترش صنایع به قدری اهمیت دارد که از آن بهعنوان اسب بارکش صنایع یاد میشود.
در همین حال احمدرضا احرارنژاد، رییس نخستین همایش ملی تخصصی کمپرسورها هدف از برگزاری این همایش را افزایش دانش و تجربه در زمینه کمپرسورها دانست چراکه این دانش نیاز دارد تا بستری فراهم شود و اطلاعاتی که در زمینه کمپرسورها وجود دارد، به اشتراک گذاشته شود.
امیرحسین شیروی در نخستین همایش ملی تخصصی کمپرسورها با بیان اینکه ایران در بخش تجهیزات دوار عقبتر از تجهیزات ثابت است گفت بالغ بر ۵۰ واحد کمپرسورسازی در کشور وجود دارد که ۱۰ واحد آن مطرح و فعال است. وی ادامه داد تکنولوژی کمپرسورسازی در کشور از کمپرسورهای معمولی به سمت توربوکمپرسور، مولد گاز، نیتروژن و هیدروژن برده شده است.
مدیرکل دفتر ماشینسازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بخشی از صنعت کمپرسور به صنعت برق اختصاص دارد و در صنعت برق استفاده از کمپرسور دامنه گستردهای دارد، افزود: توجه وزارت صنعت تولید و انتقال تکنولوژی با توجه به شرایط بازار، نیاز بازار، وضعیت صادرات و کشورهای منطقه است. نهتنها در صنعت کمپرسور بلکه در صنایع دیگر به این سیاست رسیدهایم که باید صاحبان صنایع را به تشکیل جوینتونچر با شرکتهای بزرگ دنیا ترغیب کنیم. شیروی با بیان اینکه در وزارت صنعت با ورود کمپرسورهای دست دوم و مستعمل مواجه بودیم، تصریح کرد: یکی از راهکارهای حمایت از تولیدکنندگان، طرحهایی است که از سوی وزارت نفت و وزارت نیرو مطرح میشود. مدیرکل دفتر راهبردی و نظارت بر تولید برق وزارت نیرو نیز در این همایش در مورد نقش کمپرسورها در صنعت تولید برق ایران گفت: هیچ واحد تولید برقی وجود ندارد که در آن از کمپرسور استفاده نشده باشد. کمپرسورها در تامین برق در ساعات پیک اهمیت ویژهای دارند. همچنین کمپرسورها در نیروگاههای تجاری در حوزه برقابی و در واحدهای گازی مورد استفاده قرار میگیرند.
محمدعلی فرحناکیان اظهار کرد.هفته گذشته مصرف برق در کشور بیشتر از پیک سال گذشته بود. با این حال صنعت برق تاکنون توانسته برق مورد نیاز مردم را تامین کند و علاوه بر تامین نیاز داخلی، وزارت نیرو در حال حاضر بیش از ۱۳۰۰ مگاوات برق صادر میکند.
مدیرکل دفتر راهبردی و نظارت بر تولید برق وزارت نیرو در ادامه با اشاره به وضعیت صادرات و واردات صنعت برق نیز گفت: با همه کشورهای اطراف جز همسایههایی که در دریای جنوب هستند، ارتباط الکتریکی داریم. هدفگذاری ما صادرات ۳۰ میلیارد کیلووات برق است. این میزان در حال حاضر کمتر از ۲۰ میلیارد کیلووات است.
فرحناکیان از اتصال شبکه برق به اروپا نیز خبر داد و گفت: زیرساختهای اتصال شبکه برق به اروپا از طریق جمهوری آذربایجان، کردستان عراق و روسیه فراهم شده است. خطوط انتقال انرژی در خزر با مشکل مواجه شده است. به همین دلیل سعی میکنیم از طریق خطوط برق این اتصال را فراهم کنیم.وی با اشاره به آمار دپارتمان انرژی آمریکا در سال ۲۰۱۶ گفت: براساس آماری که از سوی دپارتمان انرژی آمریکا در سال ۲۰۱۶ ارائه شد، صنعت برق ایران از نظر تاسیسات رتبه ۱۴ را در کل دنیا و رتبه نخست را در غرب آسیا و خاورمیانه دارد.
همچنین علیرضا اصلعربی در نخستین همایش ملی تخصصی کمپرسورها با تاکید بر اینکه کمپرسورها قلب تپنده تولید در صنعت نفت و صنعت نیرو هستند، اظهار کرد: کمپرسورها بسیار گران بوده اما نقش اساسی در تولید دارند.
طرحهای توسعهای کشور زیاد نیست و به همین دلیل ممکن است خرید کمپرسور در کانون توجه نباشد.
این درحالی است که سالها از فعالیت برخی از تاسیسات میگذرد. به عبارت دیگر نسبت توسعه به بازسازی و بهسازی تجهیزات ۲۰ به ۸۰ است و این یک ظرفیت بالقوه و بالفعل برای شرکتهای داخلی و خارجی محسوب میشود.
مدیرکل نظام داراییهای فیزیکی وزارت نفت ادامه داد: در یک واحد تولیدی، تولید حداکثری و صیانت حداکثری از تجهیزات بسیار مهم است و با توجه به اینکه قیمتهای جهانی نفت کاهش پیدا کرده، صیانت به اندازه تولید اهمیت دارد.
مدیرکل نظام داراییهای فیزیکی وزارت نفت با بیان اینکه داراییهای فیزیکی صنعت نفت بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود، گفت: کمپرسورها از نظر تعداد ۵/۴ تا ۵ درصد و از نظر ارزشی ۱۵ درصد داراییهای صنعت نفت را تشکیل میدهند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد