21 - 04 - 2020
اثرات تورمی توزیع یارانه نقدی
مجیدرضا حریری*- سیاست جدید دولت از دو برابر کردن رقم یارانه خانوارها در راستای حمایت از معیشت مردم خبر میدهد؛ سیاستی که با این پرسش اساسی روبهرو است که اگر حمایت یارانهای از معیشت خانوارها از کارایی لازم برخوردار بود چرا در مراحل اولیه اجرای آن قادر به حل مشکلات مردم نشد؟
به نظر میرسد پیچیدگی اجرای چنین موضوعی اظهار نظرهای کلی در رابطه با آن را غیرممکن میسازد، اما آنچه اهمیت دارد این است که باید به دور از هرگونه هیاهوی سیاسی، افراد متخصص فعال در حوزه اقتصاد سیاسی و جامعهشناسی را به کار گمارد تا بهترین گزینه ممکن را پیش روی رویه سیاستگذاری دولت قرار دهند.
بر این اساس آنچه در اجرای این سیاست باید مورد توجه ویژه دولت قرار گیرد، اثرات تورمی ناشی از توزیع یارانههای نقدی در اقتصاد است که وی را به شناسایی و ارائه راهحلهای منطقیتری میکشاند.
به عبارتی با علم به این موضوع که اختصاص ارز به واردکنندگان در حمایت کالایی از معیشت مردم بینتیجه مانده است، بهترین گزینه ممکن حمایتهای مستقیم غذایی و دارویی از مردم است که جامعه را به سطوح بالایی از رفاه میرساند.
بر این اساس حمایت مستقیم مالی در قالب پرداخت یارانههای نقدی و اثرات تورمی ناشی از آن کلاف سردرگمی است که تنها با کاهش هزینههای درمانی و غذایی موردنیاز خانوارها در قالب پرداخت یارانه باز خواهد شد.
*نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد