3 - 12 - 2022
احتمال سهمیهبندی برق صنایع
محدودیت منابع تولید برق یقه صنعتگران را میگیرد
«برق و گاز صنایع بدهکار قطع میشود، احتمال سهمیهبندی برق صنایع در تابستان وجود دارد، صنایع پرمصرف برق جریمه میشوند، دستورالعمل برخورد با کارخانههای پرمصرف تدوین میشود و…» واژهها و جملهها، هشدارها و تهدیدهایی است که این روزها مرتب از سوی مسوولان تکرار میشود و گوش دستاندرکاران تولید را مینوازد.
انگار دیواری کوتاهتر از صنعت و صنعتگر در این مرز و بوم دیده نمیشود تا نتیجه آنچه کمکاری و اهمال دیگران شمرده میشود، روی سر تولیدکننده خراب نشود.
انگار تنها تهدید تولیدکننده بدهکار به قطعی برق و گاز کافی نبوده که این بار متولیان امر خبر از جریمه پرمصرفها، برخورد و سهمیهبندی برق آنها در فصل پرمصرف
برق میدهند.
این در حالی است که صنعتی که زیربار قانون هدفمندی یارانهها بیبهره از یارانههای انرژی کمر خم کرده، دیگر توان مقابله با گرانی حاملهای انرژی را ندارد و بگیر و ببند و تهدیدش به سهمیهبندی برق و گاز و قطع انرژی مصرفیاش آخرین تیر خلاص بر شقیقههایش است. انگار تاوان گرمای فصل تابستان را تنها صنایع باید پرداخت کنند.
برنامهای برای خاموشیهای مکرر وجود ندارد
مصرف خانگی شهروندان با دریافت یارانهها همچنان پابرجاست اما تولیدکنندگان بیبهره از سهم ۳۰ درصدی قانونی خود از محل دریافت یارانهها برای مصارف انرژی باید تاوان مصرف انرژی را یکجا بدهند!
این است حمایت از تولید در سال حمایت از تولید ملی برای صنعتگری که رکن و بازوی اقتصاد کشور است.
خاموشیهای مکرر برق بلای جان تولید شده اما هنوز برنامه منسجمی برای اعمال این خاموشیها در دستور کار متولیان برقی قرار ندارد.
پرونده خاموشیها به مجلس رفت
ثبت رکوردهای جدید برای مصرف برق در نخستین روزهای تابستان احتمال سهمیه بندی برق صنایع عمده کشور را در حالی قوت بخشیده که پرونده خاموشیهای پراکنده به ویژه در برخی از استانهای جنوبی به مجلس ارسال شده است.
از ابتدای سالجاری تاکنون با وجود افزایش شش درصدی تولید برق در کشور و راهاندازی واحدهای جدید نیروگاهی اما مصرف روزانه انرژی الکتریکی کشور هم در این مدت بیش از هشت درصد افزایش یافته است.
آخرین گزارش رسمی از وضعیت مصرف برق کشور حاکی از آن است که با وجود کاهش دمای هوا در اکثر استانهای کشور اما پیک مصرف برق به مرز ۳۶ هزار مگاوات افزایش یافته که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود یکهزار مگاوات افزایش یافته است.
همزمان با افزایش مصرف برق تابستانی در شرایط فعلی صنایع کشور یکی از بزرگترین مصرفکنندگان انرژی الکتریکی در سطح کشور هستند و آمارهای مصرف حاکی از آن است که هماکنون میزان برق تولیدی صنایع کشور ۷۴۹ مگاوات و میزان برق دریافتی بیش از دو هزار و ۵۶۶ مگاوات است.
در مجموع در روزهای اخیر متوسط مصرف برق صنایع کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۶۸ مگاوات افزایش یافته که این افزایش بیسابقه انرژی فراتر از برآوردهای انجام گرفته در سطح وزارت نیرو است.
محدودیت منابع تولید برق
با افزایش بیسابقه مصرف برق صنایع و محدود بودن منابع تولید به ویژه در نیروگاههای برقابی برخی از منابع خبری از احتمال سهمیهبندی برق صنایع عمده کشور در روزهای گرم تابستانی خبر میدهند هرچند مسوولان وزارت نیرو تاکنون از تایید یا تکذیب این ادعا
خودداری کردهاند.
در همین حال در روزهای اخیر مسوولان مختلف شرکتهای توزیع برق سراسر کشور مذاکرات و جلسات متعددی را با صنایع استانی برگزار کردهاند و خواستار ارایه راهکارهایی به منظور صرفهجویی در مصرف برق صنایع و کارخانجات کشور شدهاند.
مجید نامجو، وزیر نیرو اخیرا یکی از اقدامات در دست اجرا برای مدیریت مصرف برق در صنایع را تغییر شیفت کاری برخی از صنایع و کارخانجات عنوان کرده و گفته است: با مکاتبات و هماهنگیهای انجام شده پیش بینی میشود تغییر ساعت کاری صنایع منجر به کاهش دو هزار مگاواتی مصرف برق کشور در ساعات پیک شود.
این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه در تابستان سالجاری اعمال خاموشیهای برنامهریزی شده در دستور کار وزارت نیرو قرار ندارد، تاکید کرده است: با این وجود همکاری مردم در کاهش مصرف برق علاوه بر مدیریت ذخایر انرژی کشور منجر به کمک اقتصاد خانوارها هم خواهد شد.
صنایع پرمصرف جریمه میشوند
هرچند وزارت نیرو برای تابستان سالجاری از تدوین بستههای تشویقی برای صنایع صرفهجو در مصرف برق خبر داده اما اخیرا ستادهای اجرایی در سطح شرکتهای توزیع برق استانها برای شناسایی صنایع پرمصرف برق و جریمه این واحدها ایجاد شده است.
به گزارش مهر، از سوی دیگر تدوین دستورالعمل ارتقای الگوی مصرف، ممیزی برق صنایع و تبیین فعالیتهای مناسب برای کاهش دیماند در پیک، کاهش ۵۰ درصدی مصرف بخش روشنایی و ۳۰ درصدی مصرف سامانه سرمایشی در ساعتهای ۱۲ تا ۱۴، خاموش کردن تمام تجهیزات برقی پس از ساعت اداری، ابلاغ بخشنامه به صنایع برای کاهش پیک توسط استانداری و تدوین دستورالعمل برخورد با کارخانجات پرمصرف از مهمترین اقدامات وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق صنایع است.
افزایش دوره خاموشی صنایع کشور در آستانه فصل تابستان منجر به افزایش انتقادها نسبت به عملکرد وزارت نیرو و توانیر در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی شده است.
بر این اساس برخی از نمایندگان مجلس به ویژه در استانهای جنوبی کشور با بیان اینکه قطعیهای مکرر برق آسیبهای زیادی برای صنعت به دنبال دارد، تاکید میکنند: با دعوت از وزیر نیرو و متولیان صنعت برق کشور، قطعیهای مکرر برق در کمیسیون انرژی بررسی میشود.
از سوی دیگر پس از برگزاری انتخابات هیات رییسه و اعضای کمیسیون انرژی مجلس به زودی انتخاب اعضای کمیته برق کمیسیون انرژی به منظور بررسی وضعیت تولید، مصرف و خاموشیهای برق به ویژه در بخش صنعت در خانه ملت کلید میخورد.
کارشناسان اقتصادی از کمبود برق، عدم تامین به موقع گاز طبیعی برخی از واحدهای نیروگاهی، فرسودگی شبکه انتقال و توزیع، راندمان پایین و تلفات بالا به عنوان مهمترین دلایل بروز خاموشیهای گسترده برق در سطح کشور و به ویژه استانهای جنوبی یاد میکنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد