4 - 12 - 2022
احداث دومین نیروگاه اتمی در بوشهر
رییسجمهور عصر روز شنبه از فازهای ۱۷ و ۱۸ پارسجنوبی در عسلویه بازدید کرد و از نزدیک در جریان روند فعالیتها و پیشرفت کارها در این فاز از میدان گازی پارسجنوبی قرار گرفت.
دکتر حسن روحانی اظهار داشت: امروز ایران اسلامی در مسیر رشد و توسعه قرار دارد و روز به روز شاهد رشد و پیشرفت بیشتری در این کشور هستیم. وی افزود: باید دست به دست هم بدهیم و گامهای بلندتری را برای توسعه کشور برداریم.
وی با اشاره به ظرفیتهای عسلویه تاکید کرد: عسلویه و پارسجنوبی ظرفیتهای بسیار زیادی دارند و باید از این ظرفیتها برای رشد و توسعه بیشتر استفاده کنیم.
رییسجمهور از احداث دومین نیروگاه اتمی در استان بوشهر خبر داد و گفت: نخستین نیروگاه اتمی ما در این استان فعال است که انشاءالله توسعه پیدا خواهد کرد و طبق برآوردهای ما دومین نیروگاه اتمی نیز در همین استان خواهد بود و امیدوارم بتوانیم از امکانات استان استفاده کنیم.
روحانی یادآور شد: بوشهر استانی است که توان و قدرت جذب گردشگر را دارد و صنعت گردشگری میتواند در این استان فعال شود.
وی بیان کرد: بوشهر استانی است که میتواند از منابع دریایی بیش از گذشته استفاده کرده و از قدرت تجاری خود بیش از گذشته استفاده کند.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: باید استعدادهای این استان را فعال کنیم و این ظرفیتها را به فعلیت در آوریم.
رییسجمهور از برنامهریزی دولت یازدهم برای توسعه فازهای پارسجنوبی خبر داد.
برنامهریزی دولت برای توسعه فازهای پارسجنوبی
روحانی اظهار داشت: دولت برای توسعه فازهای مختلف پارسجنوبی برنامهریزی کرده است.
وی افزود: هر ایرانی غیرتمند علاقهمند به پیشرفت این میدان گازی است و امیدواریم تا چند سال آینده به اندازه همسایه جنوبی از این میدان استفاده کنیم که این مساله باعث غرور و افتخار است.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: دولت با تمام امکانات و توان برای پیشبرد توسعه فازهای پارسجنوبی اهتمام میورزد و امیدواریم با تلاش دستهجمعی به این مهم دست پیدا کنیم.
روحانی یادآور شد: دولت تسهیلات لازم برای توسعه فازهای پارسجنوبی را مهیا میکند و امیدواریم تا پایان امسال فازهای ۱۷ و ۱۸ مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
رییسجمهور بیان داشت: امیدوارم بخش غیردولتی نیز بیش از گذشته در راستای توسعه پارسجنوبی فعال شود تا شاهد رشد و پیشرفت در این منطقه باشیم.
از سوی دیگر وزیر نفت گفت: برای رفع نیاز گاز کشور در سوخت زمستانی عزم خود را جزم کردهایم.
بیژن نامدارزنگنه پس از بازدید از فازهای ۱۲، ۱۵ و ۱۶ پارسجنوبی در جمع مجریان این فازها راهکارهای تسریع در تکمیل فازها و بهرهبرداری از آنها را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: در شرایط کنونی فازهای ۱۵ و ۱۶ پارسجنوبی در بخش خشکی ۹۳ درصد و در بخش سکوهای دریایی بیش از ۸۸ درصد پیشرفت دارد.
وی هدف از طرح توسعه نهایی فازهای ۱۵ و ۱۶ پارسجنوبی را تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی اعلام کرد و گفت: نخستین ردیف این فازها زمستان امسال وارد مدار میشود و بخشی از مصرف مورد نیاز کشور را تامین میکند.
وزیر نفت همچنین درباره فاز ۱۲ پارسجنوبی بیان کرد: این فاز هم پیشرفت قابل مطلوبی دارد و با روندی که در پیش است تا پایان زمستان تولیدات از این فاز گازی هم آغاز میشود.
زنگنه با بیان اینکه برای رفع نیاز گاز کشور در سوخت زمستانی عزم خود را جزم کردهایم، تصریح کرد: با وجود تمام مشکلات عزم وزارت نفت برای رفع نیاز کشور در سوخت گاز زمستان عزم خود را جزم کردهایم.
وی با بیان اینکه درهای صنعت نفت ایران به روی شرکتهای نفتی بینالمللی باز است، گفت: ما سیگنالهای مثبتی را از سوی شرکتهای نفتی بینالمللی و دولتهای آنها برای آغاز مذاکره با ایران و شرکت ملی نفت داشتهایم.
زنگنه درباره آغاز دوباره سرمایهگذاریهای خارجی در صنعت نفت و گاز ایران اظهار کرد: ما نیازمند همکاری با شرکتهای نفتی بزرگ جهان هستیم و علاوه بر سرمایهگذاری آنها برای توسعه پروژههای نفت و گاز کشور به فناوریهای این شرکتها به ویژه در بخشهای بالادستی نیاز داریم.
وی با بیان اینکه حضور شرکتهای نفتی بینالمللی شناخته شده و بزرگ به نفع شرکتهای نفتی ایرانی نیز است، ادامه داد: شرکتهای ایرانی با همکاری این شرکتها میتوانند به ارتقای دانش فنی خود کمک کنند و تواناییهای خود را در زمینههای مختلف بهبود بخشند. به این ترتیب این شرکتها میتوانند پا را فراتر از مرزها بگذارند و در پروژههای نفتی منطقه فعالیت کنند زیرا فرصتهای خوبی برای حضور شرکتهای نفتی ایران در منطقه وجود دارد.
زنگنه ادامه داد: در حال حاضر پروژههای نفت و گاز زیادی در کشورهای همسایه شمالی و جنوبی ایران وجود دارد، از جمله در کشورهایی مانند ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان. همچنین در کشورهای همسایهجنوبی فرصتهایی برای سرمایهگذاریهای مشترک و ارایه خدمات و کالاهای شرکتهای ایرانی وجود دارد. در عراق نیز شرکتهای نفتی ایرانی با توجه به آشنایی با فرهنگ مردم این کشور میتوانند با شرکتهای نفتی خارجی در پروژههای نفتی این کشور همکاری کنند و به عنوان پیمانکار در قراردادهای فرعی حضور داشته باشند.
وزیر نفت به حضور شرکتهای نفتی آمریکایی از جمله کونوکو فیلیپس، شل، توتال، استات اویل و بسیاری از شرکتهای آلمانی در بخشهای پتروشیمی، شرکتهای ارایه خدمات فنی مانند شلمبرگر و هالیبرتون، اینپکس و تویو ژاپن در صنعت نفت کشور در گذشته اشاره کرد و درباره افزایش تمایل شرکتهای خارجی برای حضور در ایران نیز اظهار داشت: در این مدت شاهد تمایلاتی از سوی شرکتهای نفتی خارجی برای حضور در پروژههای ایران بودهایم.
زنگنه در پاسخ به اینکه اگر قرار بر بازگشت شرکتهای نفتی مانند شل و توتال باشد چه پروژههایی به آنها واگذار میشود، اظهار کرد: ما پروژههای افزایش ضریب برداشت (EOR) زیادی در بخشهای جنوبی مانند میدانهای بسیار بزرگ اهواز، مارون، آغاجاری، گچساران، بیبی حکیمه و… داریم.
همچنین مراحل مختلف توسعه میدانهای جدید هنوز به شرکتی واگذار نشده است. در پارسجنوبی نیز فازهای توسعهنیافته بسیاری مانند فاز ١١ داریم که این شرکتها میتوانند در آنها حضور داشته باشند.
وی درباره اینکه آیا امکان لغو کردن بعضی از قراردادهای نفتی با پیمانکاران داخلی و شرکتهای چینی وجود دارد، تصریح کرد: ما نمیخواهیم قراردادهایمان را با این شرکتها لغو کنیم اما تمام این قراردادها برای مراحل اولیه توسعه واگذار شده و در گامهای بعدی میتوانیم شاهد همکاری شرکتهای نفتی بینالمللی در کنار شرکتهای چینی باشیم.
به گزارش روابط عمومی وزارت نفت، زنگنه درباره اولویت برنامههای توسعهای صنعت نفت گفت: ما باید به توسعه میدانهای مشترک با کشورهای همسایه سرعت دهیم، پروژههای افزایش ضریب برداشت (EOR) به ویژه در جنوب ایران در برنامه ما قرار دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد