3 - 12 - 2022
احمدیمقدم:اعترافگیری با زور ممنوع
رییس پلیس کشور با بیان اینکه اعترافگیری با زور از مجرمان ممنوع است، گفت که پلیس ولعی برای داشتن بازداشتگاه در کشور ندارد.
سردار اسماعیل احمدیمقدم دیروز در همایش سراسری روسای پلیس آگاهی کشور اظهار داشت: اگر به ریشه توجه نکنیم و فقط به معلول توجه شود مسایل رفع نخواهد شد. باید اعتدال را رعایت کنیم و پلیس اساسا سازمانی معلولگرا است. اگر به معلول و علت پرداخته شود هزینهها کاهش پیدا میکند.
وی ادامه داد: برخی مواقع دچار افراط و تفریط در سخنانمان میشویم در صورتی که باید هم با معلول برخورد کرده و هم علت ریشهیابی شود ضمن اینکه برای حفظ وضعیت موجود باید اقدامات اضطراری نیز انجام شود. نگاه ما برخورد با مجرم و جرم است و فلسفه وجودی نیروی انتظامی از این موضوع نشات میگیرد.
به گفته احمدیمقدم، پلیس باید هر روز نو شود و از ابزارهای بهینه و روشهای جدید کشف جرم برخوردار باشد چراکه اگر تحقیقات کاربردی نشود نمیتوانیم شیوه جرم و ابزار مجرمان را کشف کنیم که از همین سو سازمان کهنه میشود.
به گزارش مهر، رییس پلیس کشور در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از اینکه عدهای میگویند در ایران سن اعتیاد، جرم و طلاق پایین آمده است تاکید کرد: این موضوع تنها به ایران محدود نمیشود و کشورها هرچه جهانیتر شوند این عوارض زشت و ناپسند نیز دامنگیر آنها میشود البته دولتها تلاش میکنند تا اینگونه عوارض توسعه را کم کنند.
بانک ملی DNA باید راهاندازی شود
رییس پلیس کشور با بیان اینکه استفاده از ابزارهای جدید یکی از ظرفیتهای پلیس آگاهی است تصریح کرد: باید بانکها و سامانهها یک پارچه شده و بانک ملی DNA مجرمان را راهاندازی کنیم ما به عنوان کشوری در منطقه هستیم که حرف اول را در کشف جرم میزنیم. در حوزه فتا و زیستی تواناییهای زیادی داریم و برتر هستیم. البته سایر کشورها ممکن است از ما برتر باشند و دلیل آن نیز راهاندازی بانکهای اطلاعاتی است. ضعف پلیس ما در زیرساختهاست. ماموران پلیس بسیار باهوش هستند و در مورد پلیس فتا دیدیم که طی یکسال از راهاندازی بیشترین کشف جرم را در دنیا داشتند.
وی ادامه داد: تحریم پلیس فتا به بهانه آزادی بیان یک بهانه است چراکه آنها وقتی دیدند ما از شهروندانمان در مقابل کلاهبرداریهای بزرگ حفاظت میکنیم این پلیس را تحریم کردند.
۶۰ درصد جرایم در ۱۰ شهر
احمدیمقدم با بیان اینکه سطح کار باید در پلیس آگاهی افزایش یابد، گفت: ماموران باید حرفهایگرا شوند امروز راهزنی در کشور به صفر رسیده است و گروگانگیری و آدمربایی، اخاذی و مواد مخدر طی یک دهه ۷۰ درصد کاهش نشان میدهد.
وی ادامه داد: امروز باید کنترل روی شهرهای بزرگ همانند تهران، کرج، اصفهان، شهریار، شیراز، اهواز، کرمانشاه، مشهد و تبریز افزایش یابد چراکه ۶۰ درصد جرایم کشور در این ۱۰ شهر رخ میدهد.
انتقاد از رفتار بد ماموران آگاهی
احمدیمقدم با انتقاد از برخی رفتارهای ناامیدکننده ماموران پلیس آگاهی با مردم افزود: باید پاسخ مردم را درست بدهیم بسیاری از پاسخها امروز ناامیدکننده است و مامور در صحنه بررسی جرم برخورد سرسری دارد. کار در صحنه که به پایان رسید باید پاسخ درستی به مردم داد و آنها را آرام کرد.وی افزود: در برخورد با مجرم نیز باید حقوق شهروندی رعایت شود. پس از حادثه کهریزک این موضوع آسیبشناسی شد و سه سال است که تحت نظرگاههای پلیس با دستورالعملی جدید کنترل میشوند. نمره بازداشتگاهها امروز در پلیس آگاهی از ۸۰ عبور کرده است.
مشکلات بازداشتهای زنان
احمدیمقدم ادامه داد: وقتی به برخی از استانها میرویم میگویند که مجوز بازداشتگاه را نداریم که به آنها میگویم چه کسی به شما گفته است مجرم را در بازداشتگاه بدون مجوز نگه داریم و باید این افراد به زندان منتقل شوند. ما ولع داشتن بازداشتگاه نداریم و به مسوولان استانی گفتهام که اگر بازداشتگاهها استاندارد هستند مجوز بگیرند. سازمان زندانها نیز نباید استانداردهایی را که مد نظرش است و در هیچ زندانی اجرا نمیشود برای ما ملاک قرار دهد. در مورد بازداشتگاههای زنان نیز مشکلات را احصا کردهایم به عنوان مثال مامور بدرقه باید زن باشد و ماموری که از طریق مانیتور بازداشتگاه زنان را رصد میکند نباید مرد باشد این موارد را در استخدامها باید مدنظر داشته باشیم.
احمدیمقدم با بیان اینکه استفاده از زور و خشونت و ابزار برای اعترافگیری در شان پلیس نیست و ممنوع است، گفت: این باور در برخی از ماموران پلیس آگاهی نهادینه شده است که باید با استفاده از زور و خشونت اعتراف بگیرند. باید بگویم که روشهای خشن دیرتر به مقصد میرسند و ممکن است فرد زیر فشار اعتراف کند. امروز پیچیدهترین جرایم از طریق اقدامات فنی کشف میشود. بهعنوان مثال پرونده گروگانگیری شهروند چینی که ماموران با زحمت فنی آن را کشف کردند و پس از آن سفیر چین در دیدار با ماموران پلیس آگاهی مدعی شد این اولین بار بود که وقتی شهروند ما گروگان گرفته شد سالم آزاد شد.
وی ادامه داد: امروز در ایران تبهکاران فضای مجازی جوان و به طور عمده کم سن و سال هستند. این افراد تحصیلکرده هستند و مجرمان تحصیلکرده ما یک یا دو درصد بوده که به طور عمده به اینگونه جرایم که نیاز به سواد دارد کشیده میشوند. جرایم اقتصادی نیاز به دانش بالا دارد و اینگونه جرایم را به طور عمده نسل جدید انجام میدهند. البته نباید در اینگونه موارد سیاهنمایی کنیم خوشبختانه عوارض ناشی از توسعه در کشور ما مهار شده و امروز ضریب پوشش اینترنت در ایران بسیار بالا است اما کشف جرایم اینترنت در ایران بسیار بالاتر از میانگین جهانی است. البته نباید بگوییم که خبری نیست و ما نیز نگرانیهایی نیز در این موارد داریم.
وی افزود: سفر به خارج، ماهواره و اینترنت همیشه با خود جرایم را به همراه میآورد.
نرخ جرایم در شهرستانها بسیار کم است
رییس پلیس کشور درخصوص نرخ وقوع جرم در کشور گفت: وقوع جرم در شهرستانهای سنتی و روستاها بسیار کم است و در برخی از استانها هماند همدان و اردبیل و یزد است روزانه ۲۰ تا ۳۰ سرقت رخ میدهد که عمده آنها نیز سرقت خرد بوده و این سرقت با سرقتهای خرد تهران متفاوت است. تمام جرایم جنایی این استانها هماند قتل و گروگانگیری و آدمربایی به ۲۰ عدد نمیرسد. برخی اذهان فکر میکنند که جرایم در کردستان و سیستانوبلوچستان بسیار زیاد است اگر قاچاق مشروبات الکلی و کالا را از دستان کردستان و مواد مخدر را از سیستان کم کنیم سایر جرایم این استانها بسیار اندک است اگر جرمی در سیستانوبلوچستان رخ میدهد عوارض مرزی است.
باند مافیایی جنایی نداریم
احمدیمقدم با اعلام اینکه در کشور باند مافیای جنایی نداریم، تاکید کرد: ۶۰ درصد قتلهای کشور به علت نزاع و بدون نیت قبلی انجام میشود و عمده این افراد قاتل بالفطره نیستند. شاید در سال یک عدد قتل سریالی در کشور رخ بدهد، باند مافیایی جنایی نداریم و نمیتوانیم خودمان را جامعه جنایی بدانیم. وقتی کار فرهنگی انجام شود قتل کاهش پیدا میکند به عنوان مثال فیلمهایی همانند «زیر تیغ» و «زیر هشت» بسیار در کاهش جرایم موثر است.
احمدیمقدم با بیان اینکه استفاده از زور و خشونت و ابزار برای اعترافگیری در شان پلیس نیست و ممنوع است، گفت: این باور در برخی از ماموران پلیس آگاهی نهادینه شده است که باید با استفاده از زور و خشونت اعتراف بگیرند باید بگویم که روشهای خشن دیرتر به مقصد میرسند و ممکن است فرد زیر فشار اعتراف کند امروز پیچیدهترین جرایم از طریق اقدامات فنی کشف میشود. به عنوان مثال پرونده گروگانگیری شهروند چینی که ماموران با زحمت فنی آن را کشف کردند و پس از آن سفیر چین در دیدار با ماموران پلیس آگاهی مدعی شد این اولین بار بود که وقتی شهروند ما گروگان گرفته شد، سالم آزاد شد.
رییس پلیس کشور با بیان اینکه محال است گزارشی به دست من نرسد و آن را بررسی نکنم و با مقصر برخورد نشود. سال گذشته تخلفات ماموران بسیار اندک و نادر بود.
وی در پایان با بیان اینکه فهم مردم بسیار بالاست، افزود: مرز بحران و آرامش شکستن یک شیشه یا سر است. در جشنهای خرداد امسال عدهای شعار هنجارشکن میدادند اما مردم خودشان از دادن شعارهای هنجارشکن جلوگیری میکردند. اگر ما با آنها همکاری نمیکردیم یا یک دسته از ماموران ما به سمت آنها حمله میکردند با شکستن یک شیشه بحران ایجاد میشد باید بدانیم فهم مردم ما بسیار بالاست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد