17 - 12 - 2022
احمدینژاد و مشایی تماشاگران ویژه دیدار ایران- کرهجنوبی
فرشید فتاحی
تمرین روزهای پنجشنبه و جمعه تیم ملی تحت تاثیر یک خبر مهم قرار داشت؛ اینکه قرار است محمود احمدینژاد، رییسجمهور فوتبالی ایران که بارها و بارها خودش را فوتبالیترین رییسجمهور تاریخ ایران میداند، تماشاگر ویژه دیدار ایران و کرهجنوبی باشد. داستان از این قرار بود که کفاشیان برای احمدینژاد نامهای نوشته که برای روحیهبخشی به تیم ملی روز ۲۵ مهرماه به ورزشگاه آزادی بیاید و دیدار ایران و کرهجنوبی را تماشا کند.
عباسی، وزیر ورزش هم که بهتازگی از بند استیضاح نجات پیدا کرد هم از تماشاگران ویژه این بازی است و براساس شنیدهها محمد علیآبادی، رییس کنونی کمیته ملی المپیک، سجادی، معاون وزیر ورزش هم به همراه تنی چند از وزرا و نمایندگان مجلس به جایگاه ویژه ورزشگاه آزادی خواهند رفت اما مطمئنا احمدینژاد تنها با اسکورتهایش به ورزشگاه نخواهد رفت. خبرها حاکی از آن است که اسفندیار رحیممشایی هم از کسانی است که به ورزشگاه آزادی خواهد رفت؛ کسی که این روزها از او به عنوان کاندیدای احتمالی دولت در انتخابات ریاست جمهوری آینده نام برده میشود.
اهداف دعوت از احمدینژاد
علی کفاشیان با دعوت از احمدینژاد چند هدف را دنبال میکند. او میخواهد مشکلات مالی فدراسیون را با حضور احمدینژاد حل کند تا اگر تیم ملی توانست کرهجنوبی را شکست دهد پاداشهای خوبی برای فدراسیون و تیم ملی بگیرد، ضمن اینکه پیروزی مقابل کرهجنوبی انرژی خوبی به فوتبال ایران میدهد و میتواند هم مردم و افکار عمومی را با فوتبال آشتی دهد و هم اینکه برای بازی بعدی تیم ملی مقابل ازبکستان در ورزشگاه آزادی فضای خوبی ایجاد کند تا پیروزی بر ازبکستان خیال همه را از بابت صعود به جامجهانی راحت کند و فدراسیون کفاشیان از زیر فشار انتقادات خارج شود. کفاشیان که توسط برخی مدیران باشگاه تهدید به برکناری و استیضاح شده اصلا دوست ندارد تیم ملی در مقابل کره جنوبی به تساوی برسد چه برسد به آنکه تیم ملی مقابل کرهجنوبی شکست بخورد ضمن اینکه وزیر ورزش در روزهای گذشته اعلام کرده بود که از فدراسیون فوتبال راضی نیست اما پیروزی مقابل کرهجنوبی در مقابل چشمان احمدینژاد میتواند پاسخی محکم از سوی رییس فدراسیون فوتبال که به پشتوانه فیفا در فدراسیون فوتبال مانده است وگرنه مطمئنا از سوی عباسی، وزیر ورزش و معاونش سجادی، برکنار شده بود. کفاشیان در این مواقع نشان داده که میتواند بهترین بهرهبرداریها را انجام بدهد.
حضور انتخاباتی یا حمایتی؟
مطمئنا حضور اسفندیار رحیممشایی در ورزشگاه آزادی به همراه احمدینژاد میتواند یک تیر با چند نشان باشد. اگر اتفاق خاصی نیفتد و مشایی به ورزشگاه آزادی بیاید، میتواند بهترین بهرهبرداری تبلیغاتی را برای انتخابات ریاست جمهوری انجام دهد و البته در نهایت مجموعه دولت که زیر فشار برخی انتقادات هم هست و نمایندگان مجلس قصد دارند احمدینژاد را برای پاسخگویی به ورزشگاه بکشانند، با حمایت از فوتبال به افکار عمومی نشان دهد که یکی از مهمترین دغدغههای آنها را حمایت میکند. هر چند احمدینژاد از حضور در ورزشگاه آزادی خاطره خوشی ندارد. او سه سال و نیم پیش در بازی ایران و عربستان در رقابتهای مقدماتی جامجهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی در حالی که ایران یک بر صفر از عربستان پیش بود به ورزشگاه آزادی آمد و درست زمانی که وارد ورزشگاه شد ایران یک گل دریافت کرد که داور به اشتباه آن را مردود اعلام کرد وگرنه بازی باید در آن لحظات
یک- یک مساوی میشد. به هر جهت در آن بازی تیم ملی دو بر یک شکست خورد تا راه صعود به جامجهانی ناهموار و در نهایت علی دایی، سرمربی وقت تیم ملی برکنار شود. البته احمدینژاد دو ماه و نیم بعد در انتخابات ریاست جمهوری برنده شد تا چهار سال دیگر رییس قوه اجرایی کشور باشد. باید دید آیا احمدینژاد و مشایی به ورزشگاه خواهند رفت یا نه.
فلاشبک به یک شب سخت
شب باخت ایران به عربستان شب سختی بود. «مبروک مبروک مبروک… کلماتی بود که از دهان گزارشگر قطری شبکه تلویزیونی الجزیره اسپورت با فریادهای شادمانیاش به گوش میرسید.» زمانی که گل دوم عربستان به ثمر رسید او دیگر تنها یک قطری نبود بلکه او یک عرب بود. این حالت برای گزارشگر اماراتی شبکه دوبی اسپورت تکرار شد. آنها در تهران غرور ایرانیها را پایمال کرده بودند و معلوم بود که باید شاه عربستان پیام تبریکش از تمام شبکههای تلویزیونی عربستان پخش شود. شبکههای تلویزیونی عربستان سعودی پس از پایان دیدار تیمهای ملی ایران و عربستان که به پیروزی سبزپوشان سعودی انجامید برنامههای عادی خود را قطع و شروع به پخش سرودهای ملی این کشور کردند. برای بینندگان ایرانی شب سختی بود. داور که سوت پایان را به صدا درمیآورد، عدهای از بازیکنان روی زمین میخوابند اما حسین کعبی، مهدی رحمتی و غلامرضا رضایی که از دوستان نزدیک دایی بودند در حین خروج از زمین با عدهای از تماشاگران به بدترین وجه درگیر میشوند. علی دایی که مورد غضب تماشاگران قرار گرفته است و درست از لحظه دریافت گل شاهد بدترین ناسزاها بود ازروی نیمکت ذخیره تکان نمیخورد، او این لحظات را باور نمیکرد. انگار وسط یک عروسی ناگهان عروس و داماد کشته شوند و عروسی به عزا تبدیل شود.
دایی را احمدینژاد اخراج کرد؟
احمدینژاد شاهد شکست تلخ ایران بود. جالب اینجاست وی همان روزها یکی از کسانی بود که در دو مقطع به دایی توصیه کرده بود تا علی کریمی را در هر شرایطی در ترکیب قرار دهد اما دایی نپذیرفته بود. او شاهد شکست سیاستهای معاون اولش یعنی محمد علیآبادی، رییس سازمان تربیت بدنی آن هم از نزدیک بود. گرچه بسیاری حضور او را انتخاباتی میدانستند اما این شکست تلخ در هر صورت به نام سازمان تربیت بدنی دوران احمدینژاد و فدراسیون فوتبال ثبت شد. بعدها علی دایی گفت کسانی که در وی آی پی ورزشگاه آزادی و در روز بازی مقابل عربستان نشسته بودند او را اخراج کردهاند. دایی مواضعش را صریح اعلام نمیکرد. او علیآبادی و کفاشیان را که در آن زمان علیآبادی، رییس وقت سازمان تربیت بدنی سابق بود را از عوامل اخراج میدانست که از دستور مافوقشان تبعیت کردهاند. خبرهایی هم در همان روزهای آغازین سال ۸۸ منتشر شد که در ویآیپی احمدینژاد دستور برکناری دایی را به علیآبادی داده است که البته بعدها کفاشیان در گفتوگوهایی اعلام کرد که هیچ دستوری در کار نبوده و با تصمیم فدراسیون فوتبال دایی برکنار شده است. البته دایی هنوز هم که هنوز است راضی نمیشود اما کفاشیان هم زیر بار نمیرود و سر آخر به نوعی علیآبادی، معاون وقت رییسجمهور را عامل اخراج دایی دانستند هر چند هیچوقت عصبانیت احمدینژاد از دایی و تیم ملی در آن شب تلخ فوتبال ایران تکذیب نشد. البته احمدینژاد در روزهای پایانی سال ۸۷ یک بار به مسابقات جهانی کشتی در تهران رفت و ایران در آخرین لحظات شکست خورد و قهرمانی را از دست داد. همان روزها دو سایت گل دات کام و دنیای فوتبال (سایت روزنامه متوقف شده دنیای فوتبال) نوشتند گفته میشود محمود احمدینژاد، رییس دولت نهم که با حضور در ورزشگاه آزادی و دیدن باخت ایران در رویای تبلیغاتی خود ناکام مانده بود، دقایقی پس از خروج از استادیوم آزادی شاهکلیدی برای برونرفت سازمان تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال آن ارایه کرد. مشاوران احمدینژاد به وی توصیه کرده بودند که حضور وی در روز بازی با عربستان در میان یکصد هزار تماشاگر عاشق تیم ملی میتواند جبران مافات این شکست باشد چراکه همه چیز برای پیروزی آسان ایران بر عربستان آماده شده اما در ۱۲ دقیقه پایانی تمام رشتهها پنبه شد و عربستان تنها با دو موقعیت گل توانست ایران را دو بر یک شکست دهد. رییسجمهور ایران پس از پایان بازی به علیآبادی گفته است: باید بررسی شود چرا تیمی که در خانه پیروز است به یکباره چنین بازی را واگذار میکند.
مشایی و مارادونا؟
درست در روزهایی که افشین قطبی از تیم ملی رفت و تیم ملی در رقابتهای جام ملتهای آسیا ۲۰۱۱ قطر به کرهجنوبی باخت و حذف شد، نام مارادونا، سرمربی ناکام برکنار شده آرژانتین برای سرمربیگری تیم ملی ایران مطرح شد که رسانهها گمانهزنی کردند با توجه به علاقه ویژهای که احمدینژاد و مشایی به دیهگو مارادونا دارند و نامهنگاریهایی که اوایل ریاست جمهوری دوره اولش بین احمدینژاد و مارادونا شده بود، آنها از حضور مارادونا در تیم ملی استقبال کردهاند و به زودی مارادونا سرمربی تیم ملی ایران خواهد شد اما در نهایت با توجه به ناکامی مارادونا در تیم ملی آرژانتین فدراسیون زیر بار نرفت و کارلوس کیروش سرمربی تیم ملی شد. البته با توجه به حضور اشکان دژاگه و خالکوبیهایش در تیم ملی، مطمئنا مارادونا هم برای حضور در ایران مشکلی نداشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد