شناسه خبر : 11938
30 - 11 - 2019
30 - 11 - 2019
اخبار
نقدینگی یک هزار و ۴۸۹ هزار میلیارد تومان شد
بانک مرکزی نقدینگی در بهمنماه سال گذشته را بیش از یک هزار و ۴۸۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که نسبت به اسفندماه سال قبل از آن، ۸/۱۸ درصد رشد داشته است.
بانک مرکزی با انتشار گزیده آمارهای اقتصادی در بهمنماه سال گذشته، حجم نقدینگی را بیش از هزار و ۴۸۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که نسبت به اسفندماه سال قبل از آن، ۸/۱۸ درصد و نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ نیز ۲۳ درصد افزایش را نشان میدهد.
حجم پول در این دوره به ۱/۱۸۵۳ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به بهمنماه سال قبل از آن ۳/۱۹ و نسبت به اسفندماه سال ۹۵ به میزان ۷/۱۳ درصد رشد یافته است. میزان شبهپول در گزیدههای آماری منتشر شده در بهمنماه سال قبل به ۳/۱۳۰۴۳هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به اسفندماه ۹۵ هم ۶/۱۹ درصد رشد داشته است.بانک مرکزی، بدهی بخش غیردولتی را در بهمنماه سال قبل ۱۰۴۶۱۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرده که به نسبت اسفندماه سال قبل از آن ۱۴ درصد و به نسبت مدت مشابه سال ۹۵ نیز ۶/۱۶ درصد افزایش را نشان میدهد.بر اساس این گزارش، میزان داراییهای خارجی سیستم بانکی در بهمنماه سال قبل ۲/۷۱۹۲ هزار میلیارد ریال اعلام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد افزایش و نسبت به اسفندماه ۹۵، ۵/۲۳ درصد رشد یافته است. در عین حال، بدهی بخش دولتی در دوره مورد بررسی۷/۲۵۸۸ هزار میلیارد ریال است که نسبت به بهمنماه سال ۹۵ به میزان ۲/۲۳ درصد و نسبت به اسفندماه سال ۹۵ نیز ۸/۱۷ رشد نشان میدهد.جداول گزیدههای آماری منتشر شده نشان میدهد که داراییهای خارجی بانک مرکزی در بهمنماه سال قبل به ۲/۳۹۶۳ هزار میلیارد ریال رسیده که افزایشی ۸/۱۶ درصدی نسبت به اسفندماه ۱۳۹۵ داشته است؛ این رقم در مقایسه با بهمنماه ۹۵ نیز به ۱/۱۷ درصد افزایش یافته است.
همچنین براساس این گزارش، میزان بدهیهای ارزی بانک مرکزی در بهمنماه سال قبل ۱۹۳۰ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به اسفند سال قبل از آن، ۳/۳۱ درصد و همچنین نسبت به بهمنماه سال ۹۵ نیز ۴/۲۸ درصد افزایش یافته است.
مرکز آمار اعلام کرد؛
نرخ بیکاری زمستان به ۱/۱۲ درصد رسید
بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور نشان میدهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان١٣٩۵)، ۸/۰ درصد افزایش و نسبت به فصل گذشته (پاییز١٣٩۶)، ۴/۰ درصد کاهش داشته است.
مرکز آمار ایران نرخ بیکاری زمستان سال گذشته را ۱/۱۲ درصد اعلام کرد. بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور نشان میدهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان١٣٩۵)، ۸/۰ درصد افزایش و نسبت به فصل گذشته (پاییز١٣٩۶)، ۴/۰ درصد کاهش داشته است. نتایج طرح آمارگیری نیرویکار زمستان ١٣٩۶ منتشر شد. بررسی نرخ بیکاری افراد ١٠ ساله و بیشتر نشان میدهد که ۱/۱۲ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان میدهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ١٣٩۵)، ۴/۰ درصد کاهش و نسبت به فصل گذشته (پاییز ١٣٩۶) ۲/۰ درصد افزایش داشته است.
در زمستان ١٣٩۶، ۷/۳۹ درصد جمعیت ١٠ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور نشان میدهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان١٣٩۵)، ۸/۰ درصد افزایش و نسبت به فصل گذشته (پاییز١٣٩۶)، ۴/۰ درصد کاهش داشته است.
نرخ بیکاری جوانان ٢٩- ١۵ ساله نیز حاکی از آن است که ۲/۲۵ درصد از جمعیت فعال ٢٩- ١۵ ساله بیکار بودهاند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییـرات نرخ بیکاری جوانان ٢٩-١۵ ساله نشان میدهد که این شاخص نیز نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۳/۰ درصد کاهش و نسبت به فصل قبل۲/۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
بررسی اشتغال در بخشهای عمده فعالیت اقتصادی نشان میدهد که بخش خدمات با ۱/۵۲ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ۶/۳۲ درصد و کشاورزی با ۳/۱۵ درصد قرار دارند.
مدیرعامل بانک پارسیان مطرح کرد؛
چالشهای اساسی بانکها در سال ۹۷
مدیرعامل بانک پارسیان با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام حمایت از کالای ایرانی، حمایت از تولید ایرانی و اشتغال را سیاست راهبردی این بانک در سال جاری اعلام کرد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک پارسیان؛ کوروش پرویزیان با بیان اینکه بانکها میتوانند به عنوان مبنا و محور اقتصادی برنامههای اقتصادی عمل کنند، افزود: باید از طبیعت زیبا و بهار جانافزا الگو گرفته و به جامعه امیدواری داد و سیگنالهای مثبت به بازار فرستاد تا مردم باور کنند که از ظرفیتهای بانکها میشود بیشتر استفاده کرد.
وی با اشاره به رویدادهای سال ۹۶ و تلاش کارکنان شبکه بانکی در بهبود وضعیت اقتصادی، افزود: از جمله چالشهای سال گذشته تغییرات و نوسان شدید نرخ ارز بعد از دوره سه ساله ثبات نسبی در بازار بود که تا هفته اول سالجاری هم این حادثه وجود داشت.تغییرات نرخ سود بانکی که یک چارچوب منطقی را طی میکرد در اواخر بهمنماه و اوایل اسفند دوباره دچار تنش شد و شرایط متفاوتی پیدا کرد و با این چالشهای پیش آمده در شبکه بانکی، قیمت تمام شده پول و قیمت منابع در سال ۹۷ تحت تاثیر قرار میگیرد و هزینه تامین منابع را بالا میبرد.
بانک سپه برتر شد
بانک سپه در ارزیابی شاخصهای پنجگانه دستورالعمل اجرایی ماده ۶ قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان با کسب امتیاز کامل، حائز رتبه برتر در سطح استان تهران شد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بانک سپه؛ پس از ارزیابیهای صورت گرفته توسط شورای ارزیابی دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران در خصوص شاخصهای پنجگانه دستورالعمل اجرایی ماده ۶ قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان، بانک سپه با کسب امتیاز کامل در کلیه شاخصها در بین ۸۶ دستگاه ارزیابی شده در استان موفق به دریافت لوح استانی «سطح یک» شد و در شمار ۱۰ دستگاه اجرایی که حداکثر امتیاز را کسب کردهاند قرار گرفت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد