شناسه خبر : 22575
17 - 12 - 2019
17 - 12 - 2019
اخبار
واردات یک میلیارد دلاری پوشاک قاچاق
فارس- سال گذشته تنها ۵۹ میلیون دلار پوشاک به صورت رسمی به کشور وارد شد در حالی که بر اساس آمارها حدود یک میلیارد دلار پوشاک قاچاق به کشور وارد شده است. رییس سازمان توسعه تجارت با بیان این مطلب گفت: براساس گزارش همکاران (گزارشهای داخلی) میزان واردات رسمی پوشاک به کشور در سال گذشته حدود ۵۹ میلیون دلار بوده است، در حالی که براساس گزارش مرکز تجارت بینالملل صادرات پوشاک کشورهای مختلف جهان به ایران حدود یک میلیارد دلار بوده است.
مجتبی خسروتاج اظهار کرد: این تفاوت در دو رقم بیانگر حجم قاچاق پوشاک به ایران است، البته روشهای دیگری در محاسبه میزان قاچاق کالای پوشاک به کشور وجود دارد که ممکن است رقم بالاتری را نشان دهد. وی افزود: سال گذشته حدود ۵۳ میلیون دلار پوشاک نیز از ایران به خارج از کشور صادر شده است.
معاون صادراتی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: آمار فوق بیانگر این واقعیت است که صنعت پوشاک داخلی از محدودیتها و چالشهای متعدد و جدی داخلی و همچنین واردات غیر رسمی پوشاک رنج میبرد. وی با بیان اینکه به دلیل سهم اندک واردات رسمی این سهم قابل اغماض است، گفت: حتی موافقتنامههای ترجیحی نقش چندانی در افزایش واردات رسمی پوشاک نداشته است.
گرانی یا ارزانی کالاها به بانک مرکزی بستگی دارد
ایلنا- سیاستهای اقتصادی روزهای اخیر چنان تب و تابی در بازار ایجاد کرده که به دنبال آن همه فعالان اقتصادی و مردم نگران افزایش قیمت کالاها هستند. در همین خصوص رییس فدراسیون واردات گفت: گرانی و یا ارزانی کالاها اعم از داخلی و خارجی به طور مستقیم به عملکرد بانک مرکزی بستگی دارد اگر بتوانند نیاز بازار را تامین کنند ما در بلند مدت شاهد کاهش قیمتها خواهیم بود اما تاکید میکنم این به شرطی است که هیچ فاکتوری یا هیچ ثبت سفارشی معطل ارز نباشد.
فرهاد احتشامزاده اظهار کرد: با گذشت یک ماه از آغاز سال ۱۳۹۷ تاکنون شاهد صدور ۱۳۹۷ ابلاغیه از سوی بانک مرکزی و دولت جهت شفافیت در حوزه ارز بودهایم اما هنوز مشکلات وجود دارد و عملا وضعیت واردات در کشور مبهم شده است این در حالی است که بنا بر آمار رسمی ۱۲ درصد از واردات ما کالای مصرفی است و باقی آن مواد اولیه جهت تولیدات داخل است. وی افزود: با وجود اینکه قیمت دلار ۴۲۰۰ تومان اعلام شده اما در بازار رقم دیگری دادو ستد میشود به طور مثال در بازار عراق که یکی از مبادی اصلی ماست قیمت ۵۲۰۰ تومان است.
وی ادامه داد: تمام فعالان اقتصادی موافق تکنرخی کردن ارز هستند اما به شرطی که با برنامه و از روی اصول صورت گیرد. امروز که قیمت ارز ۴۲۰۰ اعلام شده فارغ از اینکه آیا اصلا این واقعی است یا خیر؛ مهم است که دولت بتواند آن را تامین کند و برای تمام کالاها اعم از مصرفی یا سرمایهای تبعیض قائل نشود و آن را در اختیار تاجران قرار دهد. رییس فدراسیون واردات ادامه داد: از طرف دیگر نیز باید وضعیت واردکنندگان را نیز در نظر بگیریم. کسانی که تا دیروز با ارز پنج هزار تومانی جنس وارد کردند امروز نمیتوانند کالای خود را به قیمت ۴۲۰۰ تومان بفروشند.
گوشت در آستانه ۵۰ هزارتومانی شدن
مهر- در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه بدون دنبه با افزایش مجدد در تهران به ۴۹ هزار تومان برای مصرفکننده رسیده است. بر همین اساس رییس اتحادیه گوشت گوسفندی خواستار رسیدگی فوری به این مساله شد و با بیان اینکه قیمت گوشت گوسفندی مجددا در سطح تهران با افزایش مواجه بوده است، گفت: قیمت هر کیلوگرم شقه بدون دنبه برای مغازهداران بین ۴۳ تا ۴۴ هزارتومان است ضمن اینکه آنان در حال حاضر این نوع گوشت را به سختی تهیه میکنند.
علیاصغر ملکی با اشاره به اینکه با کمبود دام در میادین مواجه هستیم، افزود: قیمت هرکیلوگرم شقه بدون دنبه برای مصرفکنندگان به ۴۸ تا ۴۹ هزارتومان رسیده است. رییس اتحادیه گوشت گوسفندی با تاکید بر اینکه از این روند به شدت ناراحت هستیم، اضافه کرد: از صبح در حال اطلاعرسانی این موضوع به مسوولان ذیربط هستیم تا جلسه فوری تشکیل دهند و این مساله را مورد بررسی قرار دهند.
ملکی درباره اینکه آیا روند خروج دام از کشور کاهش یافته است، گفت: ما همچنان پیگیر این موضوع هستیم، با مسوولان مربوطه ارتباط برقرار کردیم و به آنان اعلام کردیم که به مساله فوق رسیدگی کنند چراکه قیمت گوشت در سطح کشور روزبهروز در حال افزایش است. وی با بیان اینکه این افزایش فاحش است و مورد تایید ما نیست، ادامه داد: مسوولان قول رسیدگی به این امر را دادهاند اما تا این لحظه موردی که باعث دلگرمی ما باشد اتفاق نیفتاده است. ملکی تاکید کرد: باید صدور مجوز صادرات متوقف شود چراکه ما با کمبود دام در داخل مواجه هستیم و روند افزایش قیمت فعلا به صورت روزمره ادامه دارد.
ستاد مبارزه با قاچاق کالا هشدار داد؛
برخورد جدی با دارندگان بیش از ۱۰ هزار یورو
فارس- در راستای مدیریت محیط فیزیکی عرضه ارز و همچنین ساماندهی این بازار، مراقبتهای جدی در این زمینه در حال انجام است به طوری که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با اشاره به برخورد قانونی با دارندگان ارز بیش از ۱۰ هزار یورو و معادل آن گفت: ارز در اختیار آن فرد ضبط و دارنده ارز به عنوان متخلف به محاکم قضایی معرفی میشود. دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با بیان اینکه براساس ضابطه قانونی افرادی که دارنده بیش از ۱۰ هزار یورو هستند، باید دارایی ارزی خود را در بانک سپردهگذاری کنند، گفت: براساس بندی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعریفی برای کالای قاچاق وجود دارد، مبنی بر اینکه هر فعل یا ترک فعلی که خارج از مسیر قانونی ترسیمشده رخ بدهد، اطلاق قاچاق به آن مترتب است.
علیاکبر پوراحمدنژاد گفت: قاچاق فقط واردات کالا از آن طرف مرز به کشور نیست، بلکه هر کالایی که مصادیق مصرف آن تعریف شده، اگر در مسیرهایی غیر از مسیر تعریف شده مصرف شود، در قالب قانون، قاچاق و قابل پیگرد است. وی در مورد برخورد با صرافیهای غیرمجاز اظهار داشت: از سوی استاندار تهران برای برخورد قطعی با صرافیهای غیرمجاز با کمک حراست بانک مرکزی در معیت پلیس تیمی تشکیل شده است و روند برخورد با واحدهای صنفی غیرمجاز در این بخش هم آغاز شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد