3 - 11 - 2019
اخبار
نمایش آثار هنرمندان بینالمللی در دوسالانه لیون
حدود ۵۰ هنرمند بینالمللی از کشورهای سوئیس، تایلند، آرژانتین، آفریقای جنوبی و ایتالیا آثارشان را در پانزدهمین دوسالانه لیون فرانسه به نمایش میگذارند.
به گزارش پایگاه خبری «آفریقانیوز»، این دوسالانه از ۱۸ سپتامبر (۲۷ شهریور) شروع شده و تا ۵ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۵ دی) دایر است. دوسالانه امسال لیون در ابعادی بیسابقه برگزار میشود، به طوری که فضای نمایشگاهی این دوسالانه، پنج برابر بیشتر از دورههای قبلی است.
تیمی از موزه هنر مدرن و معاصر پاریس موسوم به Palais de Tokyo متصدی برگزاری دوسالانه ۲۰۲۰ است و به همین منظور، با سفر به سراسر دنیا درصدد پیدا کردن هنرمندان برای ارائه آثارشان برآمده است.
شرکتهای فعال در زمینههای فلزکاری، شیمی، نساجی و ساختوساز و همچنین صنعت خودروسازی سهمی در این دوسالانه دارند.
دوسالانه امسال در یک کارخانه متروکه به مساحت بیش از ۲۹ هزار مترمربع در مرکز لیون که شهری است در شرق فرانسه برگزار میشود و این فضای بزرگ، دست هنرمندان را برای نمایش آثارشان بازمیگذارد.
متصدیان برگزاری دوسالانه امسال، بیش از ۵۰ هنرمند از همه نسلها و قارهها را انتخاب کردند که بیش از نیمی از آنها در اروپا زندگی میکنند و به طور طبیعی، برابری جنسیتی نیز در مورد آنها رعایت شده است.
پانزدهمین دوسالانه لیون با هدف حمایت از خلق آثار جدید با نحوه بیان متفاوت برگزار میشود.
کشف شاهکار دوره رنسانس در منزل بانوی سالمند فرانسوی
یک شاهکار هنری «چیمابوئه» هنرمند قرن سیزدهم میلادی اهل فلورانس، در منزل مسکونی یک بانوی سالمند فرانسوی نزدیکی پاریس پیدا شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارزش نقاشی این هنرمند دوره رنسانس که در قرن سیزدهم میزیست، احتمالا بین ۴ تا ۶ میلیون یورو (۹ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار) تخمین زده میشود.
به گفته کارشناسان هنری، یک زن سالمند ساکن شهر «کمپین» در شمال فرانسه، این اثر را در منزل مسکونیاش نگهداری میکرد و آن را به دیواری بین آشپزخانه و اتاق نشیمن آویزان کرده بود. مالک این نقاشی زمانی که اثر را برای قیمتگذاری به حراجیهای محلی برد، گمان میکرد تابلو صرفا یک تصویر مذهبی قدیمی باشد. تصور میشود تابلوی نقاشی قسمتی از لوحه دو برگی بزرگی باشد که قدمت آن به سال ۱۲۸۰ بازمیگردد؛ زمانی که چیمابوئه هشت صحنه از مصائب و مصلوب شدن مسیح را به تصویر کشید.
قرار است این اثر ۲۷ اکتبر (۵ آبان) در حراجی «آکتئون» در شمال پاریس به فروش گذاشته شود. دو صحنه دیگر از این مجموعه آثاردر گالری ملی لندن و مجموعه «فریک» در نیویورک نگهداری میشود.
اثری که اکنون در گالری ملی لندن است نیز طی قرنها گم شده بود و زمانی که یک اشرافزاده بریتانیایی صندلی آبا و اجدادیاش را تمیز میکرد، پیدا شد.
هنر دوره رنسانس تا حد زیادی تحت تاثیر هنر بیزانس بود که امروزه نیز با روشی مشابه در پسزمینه نقاشی روی طلا تولید میشود.
معدنکاران به سایت تاریخی «جوبجی»
رحم نکردند
به نظر میرسد مسوولان رامهرمزی افتخاراتشان از نمایش گنجینه طلایی و مفرغی حاکم عیلامی را فراموش کردهاند که حالا بعد از گذشت ۱۲ سال از کشف آن گنجینه، به نام احداث جاده برای عبور ماشینهای معدنکاران در حریم درجه یک و عرصه همان محوطه تاریخی مسیر را با خاک یکسان میکنند.
محوطه باستانی جوبجی را در سال ۱۳۸۶ و به دنبال آغاز اجرایی کردن طرح کانال آبرسانی به دست آوردند؛ گنجینهای بزرگ از یکی از پادشاهان باستان که کانال ۱۸۶ متری انتقال آب سبب ریزش شد و همان شد که باستانشناسان در جوبجی کاوشهای گستردهای را آغاز کردند. کاوشهایی که در طول این مدت هنوز ادامه دارد، اما نکته جالب توجه، تغییر دیدگاه مسوولان شهری رامهرمز است که حالا اجازه دادهاند مسیر احداث جاده برای عبور ماشینهای معدنکاران از حریم درجه یک و عرصه محوطه جوبجی عبور باشد.
منصور معتمدی مسوول انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاشار رامهرمز میگوید: در بالادست سایت تاریخی جوبجی، چند معدن کوپال از تپههای ماهور قرار دارد که برای مصالح ساختمان یا آسفالت قابل برداشت است، بنابراین معادن زیادی در این محوطه در حال برداشت کوپالها هستند.
وی با بیان اینکه پیش از این، مسیر تردد کامیونهای معدنکاران، روستای جوبجی بود، میافزاید: اعتراض مردمِ روستا باعث شد به فکر تغییر راه برای عبور کامیونها باشند. در این میان تنها راهی که داشتند عبور از زمینهای کشاورزی یا سایت تاریخی جوبجی بود که شورای تامین استان سایت تاریخی جوبجی را انتخاب کرد.
او با اشاره به مخالفت صد درصدی میراث فرهنگی رامهرمز با این مسیر، اظهار میکند: حدود پنج روز قبل مسوولان شهری بدون حضور مسوولان میراث فرهنگی در جلسه شورای تامین، عبور جاده از سایت جوبجی را تایید کردند و حتی در همین مدت بخشی از مسیر جاده را از حریم درجه یک به سمت عرصه سایت تاریخی جوبجی جلو رفتند.
معتمدی درباره مسیر جایگزین برای این پروژه میگوید: آنها برایشان مسیر جایگزین وجود ندارد، چون حکمشان را از شورای تامین استان گرفتهاند و فقط به آن اتکا دارند. دوشنبه اول مهرماه بخشی از کارشان را انجام دادند اما در حال حاضر و با پیگیریهای مدیر کل میراث فرهنگی استان خوزستان، اکنون کار متوقف شده است، آن هم در شرایطی که از حریم درجه یک عبور کردهاند و در حال رسیدن به عرصهاند. با این کار سایت تاریخی به دست آمده در سالها گذشته را نیز تخریب میکنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد