11 - 11 - 2019
اخبار
کاهش التهابات بازار تخممرغ از خرداد
ایسنا- به دلیل شیوع بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان در کشور، همچنان قیمت تخم مرغ در بازار بالاست و با واردات تامین میشود. این در حالی است که رییس سازمان دامپزشکی گفت: از خرداد ماه و با افزایش تولید تخم مرغ، قیمت این محصول در بازار کاهش یافته و حتی امکان صادرات آن فراهم میشود. علیرضا رفیعیپور اظهار کرد: ما در کشور به صورت ناخواسته گرفتار بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان شدیم و برای کنترل این بیماری و پیشگیری از آن تعداد زیادی از مرغهای تخمگذار از رده خارج شدند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به مسوولیت حاکمیت و وزارت جهاد کشاورزی و نظارتی که دامپزشکی بر عرضه این محصولات میکند، سعی کردیم در ماههای گذشته با واردات، نیاز کشور را تامین و کنترل کنیم. رییس سازمان دامپزشکی ادامه داد: با جایگزین شدن مرغهای جدید تخمگذار به چرخه تولید تلاش میکنیم از خردادماه شرایط عادی در تامین تخم مرغ ایجاد شود تا نرخ این محصول در بازار کاهش یابد.رفیعیپور افزود: از خردادماه نه تنها شرایط عادی را در کشور شاهد خواهیم بود بلکه امکان صادرات برای این محصول نیز فراهم میشود.
وی با اشاره به کنترل بیماری آنفلوآنزای مرغی در ایران و تشدید نظارتها در این زمینه گفت: با نظارتی که سازمان دامپزشکی در حوزه مرغ و تخم مرغ انجام میدهد هیچ علائمی از این بیماری هماکنون مشاهده نشده و وضعیت عادی را در کشور شاهد هستیم.
افزایش صادرات ایران به چین
مهر- آمارها حاکی از آن است که صادرات ایران به چین پیشی گرفته است. در همین رابطه رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با اشاره به افزایش صادرات ایران به چین، گفت: ما باید کالاهای ایرانی را در چین مصرف کنیم. این در حالی است که امسال ۳۹ میلیارد تومان با این کشور مبادله داشتیم که ۵۲ درصد آن صادرات ما و ۴۸ درصد آن واردات از کشورمان بوده است. شعاری که مقام معظم رهبری برای امسال انتخاب فرمودند انتخاب بسیار مهمی است زیرا خرید کالاهای ایرانی یک نوع خودکفایی را برای جامعه ما رقم خواهد زد.
اسدالله عسکراولادی افزود: با برنامهریزی دولت میتوان این کار مهم را به خوبی انجام داد. از این رو امیدواریم در سالی که آغاز کرده ایم کمتر به کالای بیگانه نیاز داشته باشیم. واحدهای کوچک تولیدی باید به کیفیت کالایی که تولید خواهند کرد و تعادل قیمت کالاها به گونهای که با ترکیه و چین و ویتنام رقابت کند توجه داشته باشند.به گفته این فعال بخش خصوصی اگر در سه ماهه اول امسال این اقدامات را انجام دهیم مطمئنا به سمت خودکفایی حرکت خواهیم کرد. دولت هم باید تعرفه رسمی کالاهای وارداتی را افزایش دهد و هم با جلوگیری از قاچاق به عملی شدن شعار حمایت از مصرف کالای ایرانی کمک کند.
جهش صادرات لبنیات در ۱۱ ماهه ۹۶
ایلنا- در سال گذشته علاوه بر تامین بازار مصرف داخلی، ۱۰ درصد از مجموع تولیدات لبنی کشور روی ریل صادرات قرار گرفت. در همین خصوص معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال گذشته علاوه بر تامین بازار مصرف داخلی، ۱۰درصد از مجموع تولیدات لبنی کشور صادر شد از هدفگذاری تولید بیش از ۱۰.۵میلیون تن شیرخام در سالجاری خبر داد. حسن رکنی گفت: در ۱۱ ماهه سال گذشته بیش از ۸۵۰ هزار تن انواع و اقسام محصولات لبنی به ۳۰ کشور جهان صادر شده است.وی با اشاره به نامگذاری سال ۹۷ با عنوان «حمایت از کالای ایرانی» از سوی رهبر انقلاب گفت: حمایت از تولیدات داخلی در حوزههای مختلف کشاورزی، صنعتی، معدنی و… نتایج و برکات فراوانی برای کشور به همراه دارد. معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام با بیان اینکه تامین امنیت غذایی یکی از وظایف مهم و راهبردی این وزارتخانه است، گفت: محصولاتی که در بخش کشاورزی تولید میشود از اهمیت ویژهای در سبد غذایی مردم برخوردار است.
وی در ادامه تولید بیش از ۵/۱۰ میلیون تنی شیر خام را از برنامههای مهم وزارت جهاد کشاورزی در سالجاری عنوان کرد و گفت: سال گذشته ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شیر خام در کشور تولید و در جهت تولید انواع و اقسام محصولات لبنی به مصرف صنایع داخلی رسید. رکنی در ادامه بیان داشت: در حال حاضر فاصله قیمتی زیادی بین فضای تولید و مصرف شیرخام در کشور وجود دارد. از این رو میطلبد اصلاحات ساختاری جدی تری در این حوزه صورت گیرد.
مانع تراشی آمریکا در مسیر تجارت با ایران
ایرنا – واقعیت این است که دولت آمریکا به طور جدی در مسیر تجارت با ایران مانعتراشی میکند و توسعه تجارت کشور ما را با مشکل روبهرو کرده است. در همین خصوص فرانتس گاسلزبرگر رییس «اوبِربانک» اتریش با بیان اینکه تامین مالی پروژههای ایرانی همچنان با مشکلاتی مواجه است، گفت: دولت آمریکا به طور جدی در مسیر تجارت با ایران مانعتراشی میکند. وی افزود: تحریمهای ثانویه آمریکا نیازمند بررسیهای دقیقتری است.
رییس اوبربانک تاکید کرد که تامین مالی پروژههای مربوط به ایران همچنان با موانعی مواجه است و باید برای تعیین تکلیف آنها، زمان بیشتری در انتظار ماند.
لازم به ذکر است اوبربانک یکی از نخستین بانکهای اروپایی است که پس از امضای برجام، با ایران توافقنامه همکاری امضا کرد. این در حالی است که واشنگتن از همان ماههای نخست، در مسیر اجرای این توافق مانعتراشی کرده و این وضعیت با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ تشدید شده است.همچنین وی ماه آینده برای ماندن یا نماندن در برجام تصمیمگیری میکند این در شرایطی است که تداوم پایبندی به این توافق را منوط به اعمال تغییراتی عمده در آن دانسته است.
افزایش صادرات با تقویت بستهبندى
باشگاه خبرنگاران- بستهبندی مناسب یکی از عواملی است که میتواند توسعه صادرات کالاهای ایرانی را در دستور کار قرار دهد اما همواره یکی از نارساییها در حوزه تولید داخلی، به بستهبندی ضعیف آنها باز میگردد؛ مقولهای به ظاهر ساده که عامل هدر رفت بسیاری از فرصتهای اقتصادی و تنزل جایگاه کالای ایرانی است. در همین خصوص حسین طائفی، یکی از فعالان عرصه چاپ و بستهبندی با اشاره به نقش تعیینکننده بستهبندی و نوع چاپ، در عرضه و فروش کالاها و محصولات داخلی، اظهار کرد: در واقع میتوان بستهبندی را شناسنامه محصول و کالا نامید و در صورت ایفای نقش موثر بستهبندی که حصول آن مستلزم حرفهای بودن بستهبندی است، کالا به محصولی پویا و ارزنده در اذهان و مخاطبان تبدیل میشود و بالعکس در صورت بستهبندی نامناسب، کالا و محصول عرضه شده حتی در صورت برخورداری از کیفیت مناسب، آنچنان که باید مورد توجه قرار نمیگیرد.
وی افزود: حال آنکه با بستهبندی مناسب میتوان کالای عرضه شده را آنچنان با ارزش افزوده فزایندهای همراه کرد که بعضا ضریب آن ۵۰ تا ۶۰ درصد و حتی بیشتر نیز برآورد میشود.این فعال در حوزه چاپ و بستهبندی در خصوص مصادیق و نمونههایی از این میزان ارزش افزوده در بازار، گفت: محصولات متعددی در بازار کشورهای خارجی وجود دارد که به دلیل بستهبندی مناسب با قیمت و ارزش افزوده خیرهکنندهای به فروش میرسند که لوازم آرایشی، عطر، ادوکلن، مصنوعات چرمی، ساعت و حتی برخی از محصولات زراعی و باغی از نمونههای آن به شمار میرود.
طائفی تصریح کرد:کم نبوده مواردی از محصولات زراعی و باغی که به دلیل عرضه فلهای آن از رقبا بازمانده و با وجود کیفیت بسیار بالای آن به قیمت پایین و ناچیزی عرضه و فروخته شدهاند. وی افزود: زعفران ایرانی، نمونه بارزی از این محصولات است که به کرات گزارشات متعددی از سوی رسانهها در ارتباط با آن منتشر و منعکس شده و آنچنان که شواهد و قرائن نشان میدهد، اسپانیا و امارات متحده عربی زعفران را از کشور ایران خریداری میکند و با بستهبندی مناسب و حرفهای با قیمت مضاعف و فراتر به نام خود، آن را عرضه و صادر میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد