شناسه خبر : 6473
12 - 11 - 2019
12 - 11 - 2019
اخبار
افزایش قیمت نفت ازسرگرفته شد
قیمت نفت روز سهشنبه که خبر افزایش تولید روسیه و انتظارات برای کاهش قیمت نفت عربستان سعودی تحتالشعاع کندی احتمالی رشد تولید آمریکا قرار گرفت، افزایش یافت.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدییت آمریکا ۱۸ سنت یا ۳/۰ درصد نسبت به قیمت نهایی روز دوشنبه افزایش یافت و به ۲/۶۳ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی نفت برنت پس از کاهش بیش از دو درصدی در روز دوشنبه، در معاملات روز جاری ۲۰ سنت یا ۳/۰ درصد افزایش یافت و به ۸۴/۶۷ دلار در هر بشکه رسید. گِرک مککنا، استراتژیست ارشد بازار در شرکت کارگزاری «اکسی تریدر» در این باره گفت: معاملهگران نگران این حقیقت هستند که همچنان شمار زیاد قرارداد خرید در بازار وجود دارد که بالاخره در مرحلهای باید فروخته شوند. این امر قیمتها را نسبت به اخبار بد حساس میکند.
همچنین فشارهایی از سوی بازار فیزیکی وجود دارد. انتظار میرود عربستان سعودی قیمت همه گریدهای نفتی که به آسیا میفروشد را در ماه می کاهش دهد. این اقدام در بحبوحه افزایش عرضه صورت میگیرد.
روسیه ۹۷/۱۰ میلیون بشکه در روز نفت خام در مارس تولید کرده که بالاتر از ۹۵/۱۰ میلیون بشکه در روز در فوریه بوده و بالاترین میزان در ۱۱ ماه گذشته بهشمار میرود. یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار بر قیمت نفت تولید نفت آمریکاست که حدود یک چهارم از اواسط سال ۲۰۱۶ رشد کرده و به ۴۳/۱۰ میلیون بشکه در روز رسیده است. به این ترتیب تولید این کشور از سطح تولید عربستان سعودی پیشی گرفته و در حال نزدیک شدن به سطح تولید روسیه است. بر اساس گزارش رویترز، کاهش فعالیت حفاری برای تولید جدید ممکن است نشان دهنده کندی رشد تولید آمریکا تا اواسط سال باشد.
جذب ۵/۲ میلیارد دلار سرمایه
در انرژیهای تجدیدپذیر
ایران با دارا بودن بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در طول سال و همچنین مناطق مهیا برای تولید برق از باد، ظرفیت قابل توجهی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دارد که در سالهای گذشته نسبت به آن توجهی نشده بود.
به زعم کارشناسان صنعت برق، انرژیهای تجدیدپذیر ارزانترین انرژی در ایران است، به نوعی که هزینه تمام شده یک کیلووات ساعت برق خورشیدی چهار سنت است که طبق پیشبینیهای صورت گرفته این عدد تا سال ۲۰۲۰ به سه سنت و در سالهای بعد به ۲ سنت و کمتر از آن کاهش مییابد.
به همین سبب، انرژیهای تجدیدپذیر در سالهای اخیر بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و در پنج سال اخیر ۵/۲ میلیارد دلار برای توسعه این بخش سرمایهگذاری شده است. بر اساس آمارهای وزارت نیرو، ۷۰ درصد از این منابع (معادل ۷۵/۱ میلیارد دلار) از محل سرمایهگذاری خارجی و ۳۰ درصد( معادل ۷۵۰ میلیون دلار) از محل سرمایهگذاری داخلی تامین شده است.
تا سال ۱۳۹۲، ۱۶۵ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور احداث شده بود که ۱۳۱مگاوات از آن با سرمایهگذاری دولتی و ۳۴ مگاوات آن با سرمایهگذاری بخش خصوصی اجرا شده بود. به این ترتیب، ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور در مدت چهار سال دولت یازدهم، ۱۷۶ مگاوات افزایش یافت و به ۳۴۱ مگاوات رسید. از سال ۹۲ تاکنون ۴۷۰ مگاوات انرژیهای نو در کشور به بهره برداری رسیده که ۱۷۱ مگاوات توسط بخش دولتی و ۳۶۹ مگاوات توسط بخش خصوصی سرمایهگذاری شده است.
حجم قراردادهای مبادله شده در بخش انرژیهای تجدیدپذیر نیز از سال ۱۳۹۲ تاکنون دو هزار و ۹۶۱ مگاوات افزایش یافته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد