4 - 09 - 2017
اختلافنظر در مورد حذف قیمت مصرفکننده بالا گرفت
اختلافنظر در مورد بخشنامه حذف درج قیمت مصرفکننده بر روی بستهبندی برخی گروههای کالایی همچون محصولات شیرینی و شکلات، انواع چیپس و اسنک و محصولات صنایع سلولزی و بهداشتی این روزها شدت گرفته است. این در حالی است که با وجود مخالفت صریح سازمان حمایت با این تصمیم و همچنین غیرقانونی دانستن آن، محمد شریعتمداری وزیر فعلی صنعت، معدن و تجارت نیز این طرح را مورد تایید قرار داده و طی ابلاغیهای که دیروز خطاب به معاون امور اقتصادی و بازرگانی و دیگر معاونان و مدیرکلهای این وزارتخانه منتشر شده، هفت قلم کالای دیگر شامل انواع محصولات کارخانهای کنسرو، کمپوت، سس، ترشی، شور، مربا و عسل را نیز به لیست کالاهایی که برچسب قیمت از روی آنها حذف خواهند شد، اضافه کرده است.
اما واقعیت این است که این مصوبه در شرایط فعلی بازار، قابلیت اجرا ندارد و تنها بازار را دچار هرج و مرج خواهد کرد. این در حالی است که محمد آقاطاهر رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی معتقد است با اجرایی شدن این بخشنامه رقابت برای جذب مشتری در بین تمام مغازههای عمدهفروشی و خردهفروشی بیشتر خواهد شد و در نهایت این امر به نفع مصرفکننده است. این درحالی است که با توجه به عوامل مختلف و تاثیرگذار بر روی قیمت نهایی کالا در هیچ کشوری قیمت نهایی بر روی کالا درج نمیشود.
وی در این ارتباط اعلام کرد: تا پیش از اجرای این بخشنامه ما شاهد گرانفروشی مکتوب بودیم بدین ترتیب که کارخانه هر چقدر دلش میخواست روی کالا سود میکشید و حتی در برخی اقلام این سودها به ۶۰ درصد رسیده بود اما چون بر روی کالا قیمت درج شده بود کسی پرسش نمیکرد و همه ملزم به فروش این قیمت بودند اما حالا با ایجاد بازار رقابتی تولیدکنندهها مجبور هستند برای گرفتن بازار هزینههای تولید خود را به حداقل برسانند.
لزوم نظارت سازمانهای مربوطه
این اظهارات در حالی بیان میشود که عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه نظارت و قیمتگذاری دولت بر روی کالاهای اساسی ضروری است، گفت: در صورت حذف قیمت از روی کالاها باید نظارت کامل توسط سازمانهای مربوطه انجام شود.
حمیدرضا فولادگر با بیان اینکه اگر هدف از حذف درج قیمت توسط تولیدکنندگان براساس بخشنامه وزارت صنعت ایجاد رقابت و تعیین قیمت از طریق عرضه و تقاضاست، گفت: این موضوع مغایرتی با قانون ندارد و آنچه که نظارت دولت و قیمتگذاری دولت بر آن لازم است، کالاهای اساسی و ضروری است. وی افزود: در صورت حذف قیمت از روی کالاها باید نظارت کامل در بازار عرضه توسط سازمانهای مربوطه انجام شود.
تولیدکنندگان درخواستی نداشتند
در این میان دبیر سندیکای صنایع کنسرو با اشاره به صدور بخشنامه حذف درج قیمت از روی محصولات کنسروی، گفت: در این بخشنامه حذف درج قیمت از روی کنسرو، کمپوت و چند قلم کالا مطرح شده است که باید مشخص شود کدام محصولات کنسروی را شامل میشود. محمد میررضوی اظهار داشت: بخشنامه حذف قیمت از روی انواع محصولات کارخانهای کنسرو، کمپوت، سس، ترشی، شور، مربا و عسل دارای بستهبندی از سوی شریعتمداری وزیر صنعت صادر شده است. وی با بیان اینکه حدود ۱۵۰ قلم محصول شامل محصولات کنسروی میشوند، ادامه داد: باید بررسیهای بیشتری را انجام دهیم تا مشخص شود کدام اقلام مشمول این بخشنامه میشوند و آیا این بخشنامه جامعیت بر تمام محصولات دارد یا خیر. دبیر سندیکای صنایع کنسرو در پاسخ به این سوال که آیا برای صدور این بخشنامه با شما مذاکرهای انجام شده بود، گفت: مذاکرهای با ما نشده، البته ما از این مساله استقبال میکنیم اما درخواستی از سوی انجمن کنسرو برای حذف قیمت مطرح نبوده است.
گفتنی است محمدرضا نعمتزاده در واپسین روزهای وزارت خود با ابلاغ بخشنامهای الزام درج قیمت مصرفکننده روی بستهبندی برخی گروههای کالایی همچون محصولات شیرینی و شکلات، انواع چیپس و اسنک و محصولات صنایع سلولزی و بهداشتی را ابتدای مهرماه امسال حذف کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد