19 - 02 - 2017
ادامه رکود
گروه صنعت- رکود زمستانی بازار سیمان باعث شد تا قیمت سیمان برخلاف سالهای قبل که در ماه آخر سال با افزایش روبهرو میشد تغییر چندانی نکند. طبق سنوات قبل بهطور فصلی سیمان گران میشد اما امسال با رکود شدید بازار و خوابیدن طرحهای عمرانی پیشبینی میشود که روند افزایش قیمتی چندان چشمگیر نباشد .
رییس اﻧﺠﻤﻦ سیمان میگوید که این افزایش قیمت شاید بیش از ۱۲ درصد نباشد چه آنکه سرمای هوا و کاهش فعالیتهای عمرانی، تقاضا برای کاهش سیمان را پایین آورده است.
در این حال کارخانههای سیمان هم با پایین آوردن ظرفیت تولید و به علت باقیماندن هزینههای ثابت مجبور به افزایش قیمت سیمان هستند که این مساله بر اوضاع نابسامان و بغرنج صنعت سیمان میافزاید.
قیمت سیمان بستگی به عرضه و تقاضا دارد
دبیر انجمن سیمان هم به جهان صنعت میگوید که قیمت سیمان بستگی به عرضه و تقاضا دارد.
عبدالرضا شیخان به خبرنگار ما گفت: اتفاقی که در صنعت سیمان روی داده این است که بر اساس نیاز بازار تولید میکنیم که این اقدام به خاطر حفظ منابع و کاهش دپوی سیمان در انبارهاست. این در حالی است که عرضه و تقاضا در حوزه سیمان متعادل شده است.
افزایش قیمت برای تداوم تولید
وی ادامه داد: طبیعتا کارخانههای سیمانی که با این ظرفیت سیمان تولید میکنند، باید تولیدات خود را به قیمت بهتری بفروشند تا بتوانند دخل و خرج کارخانه را در اختیار داشته باشند.
در غیر این صورت کارخانهها به حاشیه ضرر میروند و این حاشیه ضرر تا حدی برای سهامداران و کارخانهداران قابل تحمل است و ادامه روند ضرر منجر به تعطیلی کارخانهها میشود.
به گفته دبیر انجمن سیمان تمام تلاش ما این است که این اتفاق در صنعت سیمان نیفتد که در نتیجه افزایش قیمت سیمان برای کارخانهها سودآوری به همراه نخواهد داشت و اقدامی برای حفظ این صنعت و تداوم توزیع است.
شیخان گفت : افزایش قیمت سیمان را قطعا باید اعمال کنیم ولی هنوز در بحث زمان و مقدار افزایش قیمت به جمعبندی نرسیدیم.
شیخیان افزود: بر اساس مصوبه هیات دولت برای حمایت از صنعت سیمان، وزارت راه مجاز به خرید دو میلیون تن سیمان شد. خرید دو میلیون تن سیمان هنوز اجرایی نشده و زمان اجرای آن به اوایل سال آینده موکول شده است.
افت توزیع نداشتیم
دبیر انجمن صنفی سیمان با اشاره به اینکه تغییرات زیادی نسبت به سال ۹۴ در بخش تولید سیمان نداشتیم، گفت: در سال قبل حدود ۶۰ میلیون تن سیمان در داخل و خارج کشور توزیع کردیم که این رقم تا دیماه سالجاری به ۴۷ میل تن رسیده است که با توجه به این آمار همان روند سال قبل اتفاق میافتد و تا پایان سال ۶۰ میلیون تن سیمان تولید میکنیم.
وی افزود: امسال نیز همانند سال قبل به همان میزان در داخل کشور مصرف سیمان داشتهایم که در ۱۰ ماهه اول سال گذشته مصرف داشتیم .
کاهش صادرات
عبدالرضا شیخان با اشاره به کاهش صادرات دو میلیون تن سیمان نسبت به سال قبل گفت: امسال با افت صادرات در بخش سیمان مواجه بودیم که این وضعیت به دو کشور عراق و آذربایجان برمیگردد.
در گذشته صادرات خوبی به این دو کشور داشتیم که با توجه به پایین آمدن امنیت و مشکلات در عراق، حجم صادرات به این کشور کمتر شد.
کشور آذربایجان نیز به توانایی تولید سیمان رسیده است.
ظرفیت تولید پایین آمد
در عین حال سیدمحمد اتابک، رییس اﻧﺠﻤﻦ ﺻﻨﻔﯽ ﮐﺎرﻓﺮﻣﺎﯾﺎن ﺻﻨﻌﺖ ﺳﯿﻤﺎن نیزچندی پیش با اشاره به رکود فصلی که در تقاضای سیمان ایجاد میشود، گفت: به خاطر سرمای هوا و کاهش فعالیتهای عمرانی، تقاضا برای کاهش سیمان پایین میآید و کارخانههای سیمان نیز با پایین آوردن ظرفیت تولید و به علت باقیماندن هزینههای ثابت مجبور به افزایش قیمت سیمان میشوند.
وی در ادامه با بیان اینکه هنوز کارخانهها ظرفیت خود را تا مرز تعیین شده انجمن پایین نیاوردهاند، تصریح کرده بود: هنوز براساس آخرین گزارشهایی که رسیده است میزان تولید تا مرز تعیین شده توسط انجمن پایین نیامده و اگر لازم باشد افزایش قیمتها را تعیین کنیم اما به نظر میرسد تا اواخر بهمنماه این افزایش قیمت صورت گیرد.
تعویق دوباره قیمتگذاری با کاهش قیمتها
رییس ﻫﯿﺎت ﻣﺪﯾﺮه اﻧﺠﻤﻦ ﺻﻨﻔﯽ ﮐﺎرﻓﺮﻣﺎﯾﺎن ﺻﻨﻌﺖ ﺳﯿﻤﺎن با اشاره به آخرین وضعیت تصمیمگیری برای واقعیسازی قیمت سیمان براساس مصوبه سال ۱۳۹۳ هیات دولت که تاکنون در پیچوتاب تنظیم بازار افزایش قیمت این محصول به سر میبرد، عنوان کرد: مطالعات لازم و گزارشات مالی برای افزایش قیمت سیمان انجام شده است اما تا زمانی که در بازار سیمان رقابت منفی وجود داشته باشد نمیشود قیمت را افزایش داد و آن را به نرخ مصوب رساند.
اتابک ضمن بیان اینکه حذف تخفیفهای فروش سیمان به واقعیتر شدن این محصول کمک کرد، هشدار داد که ممکن است مجددا این تخفیفها در بازار برگردد.
تولیدکنندگان تا تابستان صبر کنند
وی اظهار کرد: اگر تولیدکنندگان تا تابستان تحمل کنند و قیمتها را در سطح مصوب نگه دارند و به تخفیفها برنگردند، میشود امیدوار بود که فرآیند واقعیسازی قیمتها با سرعت بیشتری انجام شود.
اتابک در ادامه با اشاره به قراردادهایی که از سال گذشته برای تحریک تقاضا و بهبود تولید سیمان با وزارت راهوشهرسازی منعقد شد، گفت: سال گذشته قرار بود وزارت راهوشهرسازی یک میلیون تن سیمان را برای پروژههای عمرانی بخرد و امسال نیز قرارداد دیگری با رقم دو میلیون تن خرید سیمان توسط این وزارتخانه با انجمن تولیدکنندگان سیمان منعقد شد که این قراردادها حاصل جلسهای بود که با حضور معاون اول رییس جمهور کمیتهای ویژه برای بهبود اوضاع تولید سیمان در راستای اقتصاد مقاومتی تشکیل شد.
رییس ﻫﯿﺎت ﻣﺪﯾﺮه اﻧﺠﻤﻦ ﺻﻨﻔﯽ ﮐﺎرﻓﺮﻣﺎﯾﺎن ﺻﻨﻌﺖ ﺳﯿﻤﺎن افزود: قرار بر این بود که پروژههای عمرانی سیمان مورد نظر خود را از نزدیکترین واحد تولیدکننده سیمان تامین کنند که هماکنون نیز برخی واحدها در حال تامین تقاضاهایی هستند که از جانب پروژههای عمرانی مطرح میشوند ولی با این حال هنوز سقف یک میلیون تن سال گذشته پر نشده است.
اتابک با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دو میلیون تن سیمان مصوب برای امسال بهطور کامل خریداری خواهد شد، ادامه داد: گرچه بعید است تمام دو میلیون تن مصوب تا پایان سال خریداری شود اما با توجه به اینکه بودجه لازم برای خریداری آن از جانب سازمان برنامه و بودجه برای بانک مسکن مصوب شده و تامین خواهد شد میتوان گفت پول این میزان سیمان نقد است.
در حالی که رقم یک میلیون تنی که سال گذشته قرار بود از جانب وزارت راه و شهرسازی خریداری شود پرداخت آن نقد نبود و قرار شده ۲۵ درصد از مبلغ مورد نظر تامین شود و مابقی آن در یک مدت ۵/۱ ساله به تولیدکنندگان پرداخت شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد