18 - 12 - 2022
ادامه کورس قیمتی خودروها
در راستای ادامه تغییرات قیمت خودروهای پرتیراژ داخلی، عرضه مقطعی و محدود از سوی برخی خودروسازان کاهش قیمت جزیی برخی خودروها را به دنبال داشته است.
در حال حاضر در محصولات گروه خودروسازی سایپا قیمت سایپا ۱۱۱ به حدود ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده البته این در حالی است که قیمت رسمی این خودرو ۱۱ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان است.
سایپا ۱۳۱ SL نیز در حالی به قیمت حدود ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و
۱۳۱ SL نیز به قیمت حدود ۱۳ میلیون تومان به فروش میرسد که قیمت رسمی ۱۳۱ SL معادل ۱۱ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان ۱۳۱ SL نیز ۱۱ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان تعیین شده است.
تیبا نیز به قیمت حدود ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به فروش میرسد این در حالی است که قیمت رسمی این خودرو ۱۵ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان است. قیمت تندر۹۰ مدل E2 پارس خودرو نیز در حالی به حدود ۲۶ میلیون و
۴۰۰ هزار تومان رسیده که قیمت رسمی این خودرو ۲۱ میلیون و ۵۰ هزار تومان تعیین شده است.
قیمت مگان ۲۰۰۰ اتومات نیز حدود ۶۲ میلیون تومان است این در حالی است که قیمت رسمی این خودرو ۴۴ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان است. قیمت ماکسیما نیز به دلیل گشایش سایت فروش پارس خودرو به حدود ۸۵ میلیون تومان کاهش یافته البته این در حالی است که قیمت رسمی این خودرو ۶۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
برخی نمایندگیهای فروش نیز در حالی قیمت تیانا فول را حدود ۱۰۶ میلیون تومان ذکر میکنند که قیمت رسمی این خودرو حدود ۸۰ میلیون تومان است. در حال حاضر در گروه محصولات ایران خودرو نیز خودرو پژو ۲۰۶ همچنان در نمایندگیهای فروش موجود نیست. پژو ۲۰۶ صندوقدار نیز در مدل V9 آن به قیمت حدود
۴۲ میلیون تومان و مدل V8 نیز حدود
۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد این در حالی است که قیمت رسمی مدل V9 حدود ۲۶ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان و مدل V8 نیز ۲۲ میلیون و
۶۹۰ هزار تومان تعیین شده است.
اما تندر ۹۰ ایران خودرو نیز در مدل E1 آن به قیمت حدود ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و مدل E2 نیز ۲۵ میلیون و
۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد این در حالی است که قیمت رسمی تندر ۹۰ E1 ایران خودرو معادل ۱۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و مدل E2 نیز ۲۱ میلیون تومان تعیین شده است. قیمت پژو ۴۰۵ نیز به حدود ۲۰ میلیون تومان رسیده است. البته قیمت مصوب این خودرو ۱۵ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان تعیین شده است. در این میان قیمت پژو پارس سال نیز به حدود ۲۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.
البته قیمت رسمی این خودرو حدود ۲۳ میلیون تومان است. سمند EF7 نیز در حالی به قیمت حدود ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عرضه میشود که قیمت رسمی آن حدود ۲۱ میلیون تومان است.
گفتنی است قیمتهای یاد شده نسبی بوده و با توجه به عرضه محدود از سوی خودروسازان و برخی ضعفهای نظارتی، این قیمتها با درصدی از نوسان و تفاوت در نمایندگیهای فروش مختلف همراه است.
به سازمان حمایت خبر داده بودیم
این در حالی است که روز دوشنبه لیست جدید قیمت محصولات پارس خودرو منتشر شد و طی آن معلوم شد تفاوت قیمتهای اعلامی پارس خودرو با آنچه قانونی است در برخی خودروها به ۴۰ میلیون تومان میرسد. مدیر بازاریابی و پیشبرد فروش محصولات شرکای تجاری گروه خودروسازی سایپا گفت: قیمت خودروهای لوکس شرکت پارس خودرو به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام شده و این سازمان این قیمتها را در سامانه اطلاعرسانی ۱۲۴ بهروز خواهد کرد.
امیرحسن امیری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: براساس دستورالعمل سازمان حمایت و کمیته قیمتگذاری خودرو، قیمت تمام خودروهای لوکس با قیمت بالای ۴۵ میلیون تومان توسط خودروساز و با استفاده از حاشیه بازار تعیین میشود.
وی ادامه داد: بر همین اساس خودروهای ماکسیما، تیانا و نیومورانو جزو خودروهای لوکس محسوب میشود و تعیین قیمت آنها بر اساس حاشیه بازار بر عهده هیاتمدیره شرکتهاست، در این راستا شرکت پارس خودرو در مرحله اول قیمت فروش خودروهای ماکسیما اتوماتیک را از ۵۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ۶۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، تیانا را از ۸۰ میلیون و ۴۱۰ هزار تومان به ۸۵ میلیون تومان و نیو مورانو را از ۱۱۱ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان به ۱۲۷ میلیون تومان افزایش داد.
مدیر بازاریابی و پیشبرد فروش محصولات شرکای تجاری گروه خودرو سازی سایپا افزود: در مرحله بعد طی نامهای به شماره ۵۸۶۸۸/۱۰۰۵ در تاریخ بیست و ششم مهر ماه امسال قیمت فروش خودروهای ماکسیما اتوماتیک، تیانا و نیو مورانو به ترتیب ۷۷ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، ۹۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و ۱۴۷ میلیون تومان تعیین و به سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام شد. بدیهی است که این سازمان این قیمتها را در سامانه اطلاعرسانی ۱۲۴ بهروز خواهد کرد.
امیری با بیان اینکه افزایش قیمت این محصولات متاثر از بالا رفتن هزینههای تامین قطعات و افزایش قابل توجه نرخ ارز بوده است، اظهار کرد: قیمتهای تعیین شده با احتساب حق بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده و سایر کسورات قانونی تغییر یافته است.
وی خاطرنشان کرد: معاونت بازاریابی و فروش گروه خودروسازی سایپا با هدف پاسخ به نیاز مشتری و تعدیل بازار و جلوگیری از ایجاد حباب قیمت در محصولات از تاریخ پانزدهم آبانماه اقدام به فروش فوری محصولات با قیمتهای جدید از طریق شبکه نمایندگیهای فروش خود کرده است. تمامی نمایندگیهای گروه خودروسازی سایپا نیز موظفند براساس قیمتهای اعلام شده محصولات را به مشتریان عرضه کنند.
خودروسازان زیر قولشان زدند
اما وزیر صنعت که دیگر این روزها حامی سفت و سخت صنعت خودرو نیست هم به انتقاد دوباره از خودروسازان وطنی پرداخت. وزیر صنعت با بیان اینکه خودروسازان در مدیریت بازار موفق نبودهاند، گفت: مدیریت بازار جزو وظایف خودروسازان است ولی متاسفانه در حاشیه بازار با افزایش قیمت برای برخی از مدلهای خودرو
روبهرو هستیم.
مهدی غضنفری درباره تدابیر دولت برای کنترل قیمت خودرو اظهار داشت: وزارت صنعت و سازمان حمایت، قیمتهای بیشتر از نرخهای مصوب خودرو را نمیپذیرد و اگر گزارش تخلفی به ۱۲۴ ارایه شود، تعزیرات حکومتی با خودروسازان متخلف برخورد خواهد کرد.
وی ادامه داد: خودروسازان بیش از آن چیزی که سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده به آنها مجوز داده اجازه افزایش قیمت ندارند اما متاسفانه در حاشیه بازار با افزایش قیمت برای برخی از مدلهای خودرو روبهرو هستیم.
وی افزود: برای جلوگیری از افزایش بدون دلیل قیمت خودرو، مجددا با خودروسازان جلسهای گذاشتیم و چند شرط برای مجوز افزایش قیمت که دریافت کردند، قرار داده شده که یکی از شرطهای آن تنظیم بازار خودرو است و از آنها خواسته شده تا خودشان بازار خودرو را مراقبت کنند و این موضوع جزو وظایف آنهاست.
غضنفری تصریح کرد: پیش از این هم وظایف آنها همین بود که متاسفانه در عمل دیده شده آنچنان که دلخواه دولت و مردم است در تنظیم بازار موفق نبودهاند.
وی اظهار داشت: خودروسازان مطرح میکنند به دلیل اینکه نتوانستهاند مانند سالهای گذشته سرمایه در گردش دریافت کنند، تولیدشان کاهش یافته است که متاسفانه مبارزه با افزایش نقدینگی و مدیریت برای کاهش نقدینگی تبدیل به یک موضوع ضد تولید شده است.
وی خاطرنشان کرد: بانکها فعلا سرمایه در گردش واحدها را به آنها نمیدهند و موضوع مدیریت نقدینگی چالشی را برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی ایجاد کرده که بیش از سالهای گذشته نیاز دارند. وی تصریح کرد: جلسات متعددی نیز با بانکها داشتهایم که امیدواریم هرچه سریعتر این سرمایه در گردش در اختیار آنها قرار گیرد.
غضنفری اظهار امیدواری کرد که بورس به برخی از خودروسازان اجازه بدهد تا سهام بانکی را که در اختیار دارند به فروش برسانند و تبدیل به سرمایه در گردش کنند.
وی تصریح کرد: اگر این زنجیره اقداماتی که اثرات منفی روی تولید خودرو میگذارند با کمک بانکها مدیریت شود در نهایت منجر به تولید مناسب خودرو و مدیریت بازار خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد