27 - 02 - 2025
ارزانی قیمت، دلیل قاچاق گسترده
گروه انرژی- نایبرییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اگرچه دلیل افزایش قاچاق سوخت را ارزان بودن قیمتها میداند، در عین حال تاکید کرده که دولت و مجلس قرار نیست تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین در سال آینده بگیرند.
محمد بهرامی که در نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ میگفت، تاکید کرده که یکی از مشکلات ما در حوزه ناترازی انرژی فاصله قیمت تمامشده با قیمتی است که در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد. او میگوید: یکی از مشکلات ما در حوزه ناترازی انرژی فاصله قیمت تمامشده با قیمتی است که در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد، این در حالی است که اگر قیمت واقعی شود قاچاق نیز کاهش خواهد یافت. اگر قیمتها از ابتدا با همان شیب ملایم افزایش مییافت، امروز این مشکلات را نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه کشور در جنگ اقتصادی بوده و لازم است وحدت و همدلی افزایش یابد، گفت: کشور درگیر ناترازیهای مختلف بوده که ازجمله این ناترازیها، ناترازی انرژی است. خیلی از کشورها با ظرفیتهایی بسیار کمتر از ایران، مشکلات خود را حل کردهاند اما ما با ظرفیتهای متعدد نتوانستهایم مشکلات را حل کنیم. برای رفع ناترازیها و مشکلات، بیش از آنکه نیاز به ثروت و فناوری داشته باشیم، نیاز به فرهنگسازی و مدیریت درست داریم. بهرامی با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی در مصرف انرژی گفت: در بحث شدت مصرف انرژی 5/1برابر متوسط جهان و در بحث مصرف انرژی دو برابر متوسط جهان مصرف داریم که باید بهینهسازی مصرف را در دستور کار قرار دهیم. ساختمانهای کشور غیربهینه ساخته میشوند و باید رعایت مقررات ملی ساختمان بیش از گذشته مورد نظارت قرار گیرد تا هدررفت انرژی در ساختمانها کاهش یابد. نایبرییس کمیسیون انرژی مجلس از تخصیص بودجه مجزا برای سازمان بهینهسازی انرژی خبر داد و گفت: مجلس و بهخصوص کمیسیون انرژی به جد پیگیر تشکیل سازمان بهینهسازی انرژی هستند و از دولت پیگیری میکنیم هرچه سریعتر اساسنامه آن تصویب و ابلاغ شود.
وی افزود: دولت اعتبار تجمیعی در سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته بود که پیگیری کردیم تا بودجه این سازمان مجزا باشد و اکنون بودجه سال ۱۴۰۴ سازمان بهینهسازی انرژی جداگانه تصویب شده تا دولت هر جا کم آورد دست به بودجه این سازمان نزند.
بهرامی با انتقاد از هدررفت گاز و سوخت در نیروگاهها به خاطر راندمان پایین گفت: متوسط راندمان نیروگاههای کشور ۳۵درصد است، در حالی که متوسط راندمان نیروگاههای جهان کمتر از ۴۵درصد نیست و لازم است در زمینه افزایش راندمان نیروگاهها اقدام شود. در پاییز و زمستان امسال، عملکرد وزارت نفت برای تامین سوخت مایع به عنوان سوخت جایگزین نیروگاهها، موفق بود و نیاز بود وزارت نیرو در خصوص استفاده بهینه از این سوخت تحویلی عملکرد بهتری ارائه میداد.
نایبرییس کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: در برههای از زمان باید مازوت بیشتری مصرف میشد که سوخت گازوئیل نیروگاهها ذخیرهسازی بیشتری شود اما این مهم صورت نگرفت و یکی از دلایل کاهش ذخایر گازوئیل نیروگاهها همین مساله بود.
بهرامی با بیان اینکه پروژههای اورهال تاسیسات نفت و گاز در دولت گذشته انجام نشد، تصریح کرد: در قراردادهای صادرات گاز امکان قطع ۷۰روزه صادرات وجود داشت اما وزارت نفت از این ظرفیت برای افزایش گازرسانی استفاده نکرد.
وی افزود: در فصل سرد امسال، شاهد ناهماهنگی بین نهادهای مختلف ازجمله وزارت نفت و نیرو بودیم که بخشی از آن به شرایط خاص کشور بعد از اتمام زودهنگام دولت سیزدهم بازمیگشت. امیدواریم سال آینده این ناهماهنگیها به حداقل خود برسد و مطمئنا برای زمستان سال آینده، شاهد مسائلی که امسال رخ داد نخواهیم بود.
بهرامی از حمایت همهجانبه کمیسیون انرژی از برنامههای توسعه ظرفیتهای تجدیدپذیر خبر داد و گفت: دولت و مجلس به دنبال فراهمسازی شرایط مناسب سرمایهگذاری بخش خصوصی در توسعه تجدیدپذیرها هستند و مطمئنا در سالهای پیشرو، با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر شاهد کاهش ناترازی برق خواهیم بود.
وی درباره تعرفه برق و آب نیز گفت: قیمتها در شرایط کنونی به نحوی تنظیم میشود که به مردم فشار وارد نشود اما نرخ بخش صنعت بالاتر است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد