5 - 12 - 2022
ارسال ۶ گزارش به قوه قضاییه
عبدالرضا رحمانیفضلی در جلسه علنی روز گذشته مجلس حاضر شد و گزارشی در خصوص فعالیت چهارساله خود در دیوان محاسبات در دوره مجلس هشتم به نمایندگان ارایه کرد.
وی در ارایه گزارش خود با بیان اینکه شناخت نقاط قوت و ضعف و برنامهریزی برای پیشرفت یکی از اقدامات مهم در دیوان محاسبات بوده است، گفت: بر این اساس طبق آسیبشناسی که دیوان انجام داده، نبود نظارت کافی بر دستگاههای اجرایی، انباشت پروندهها، اثربخش نبودن گزارشهای دیوان و استفاده نکردن از تجربیات در کنار اتکا بر شیوههای سنتی در انجام حسابرسی از جمله آسیبهایی بود که در ابتدای دوره تصدی بنده در دیوان با آن مواجه شده بودم.
رحمانیفضلی در توضیح نتایج حاصل ازسیاستها دیوان محاسبات بیان کرد: واریز جمعا مبلغ ۵۰ هزار و ۳۸ میلیارد ریال به حساب خزانهداری کل کشور و حسابهای دستگاههای اجرایی انجام شد، همچنین نتیجه مشاوره و نظارت بهنگام این شد که فرآیند هزینه به مبلغ یکصد و ۶۲ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال در سنوات ۸۷ تا ۹۰ اصلاح شود و در مسیر قانونی قرار گیرد.
رییس کل دیوان محاسبات کشور افزود: استرداد برداشت از حساب ذخیره ارزی به مبلغ دو میلیارد دلار و ۳۵ میلیون یورو و واریز سهم صندوق توسعه ملی به مبلغ ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بوده است همچنین کاهش مبلغ تخلفات ارجاعی به دادسرا از مبلغ یک میلیون و ۶۵۰ هزار و ۳۳۲ میلیارد ریال در سال ۸۹ به مبلغ ۸۸۷ هزار و ۹۲ میلیارد ریال در سال ۹۰ رسیده است.
رییس کل دیوان محاسبات کشور ادامه داد: دیوان محاسبات بیش از هزار گزارش موضوعی در موضوعات مختلف همچون هدفمندی، اصل«۴۴» و محیطزیست به کمیسیونهای تخصصی ارایه کرده است که شش مورد از این گزارشها طبق آییننامه به قوه قضاییه ارسال شده است.
رکود مسکن بیکاری ۲ میلیون نفری را در پی دارد
علی نیکزاد، وزیر مسکن و شهرسازی دیروز به مجلس آمد تا گزارشی درخصوص روند ساخت مسکن مهر و مشکلات بخش راه و شهرسازی ارایه دهد علاوه بر این نمایندگان سوالاتی در همین ارتباط داشتند که وی در قالب پاسخ به آنها اشاراتی داشت.
نیکزاد در صحن علنی مجلس با اشاره به اینکه بودجه اختصاصیافته به وزارتخانه متبوعش در سال ۹۱، پنج هزار و ۶۳۸ میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: با احتساب اوراق مشارکت و بخش فروش اموال این اعتبارات به ۱۰ هزار میلیارد تومان میرسد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۰ نزدیک به ۱۹۶ کیلومتر افتتاح راهآهن انجام شد که در سال ۱۳۹۱ به ۶۷۰ کیلومتر خواهد رسید، گفت: هماکنون ۱۲ هزار و ۴۷۶ کیلومتر خط آهن در مرحله ساخت است.
وی همچنین عنوان کرد: با احداث ۲۵۸ کیلومتر راهآهن ایران به کشورهای ترکمنستان، عراق، سوریه، مدیترانه، آذربایجان و کشورهای آسیایی متصل خواهد شد.
وی با اشاره به بحث آزادراهها در داخل کشور گفت: طول آزادراهها در داخل کشور دو هزار و ۱۰۶ کیلومتر میباشد که دو هزار و ۲۹۱ کیلومتر نیز در دست احداث است و در سال ۹۱ نیز ۲۴۱ کیلومتر نیز آزادراه افتتاح خواهد شد.
نیکزاد با اشاره به حجم کار صورتگرفته در بخش بزرگراهی کشور گفت: طول بزرگراههای کشور ۱۰ هزار و ۷۸۹ کیلومتر است که تصور میکنیم در سالجاری امکان اضافه شدن ۸۴۸ کیلومتر بزرگراه جدید فراهم شود.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه سخنان خود با اشاره به کارهای صورت گرفت در بخش حملونقل دریایی گفت: در بحث بنادر ظرفیت اسمی ۱۷۲ میلیون تن است اما بحث بارگیری در بنادر جمهوری اسلامی ایران ۱۳۵ میلیون تن بوده و این به معنای این است که بخش زیادی از ظرفیت منابع ما خالی است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین به بحث تلفات جادهای اشاره کرد و ادامه داد: ما در سال ۹۰، سه هزار نفر تلفات جادهای نسبت به سال قبل داشتیم.
وی با اشاره به عملکرد خود در بحث مسکن و شهرسازی ادامه داد: در بخش مسکن با توجه به قوانین مربوطه توجه ویژهای از طرف دولت صورت گرفت.
نیکزاد با اشاره به اهمیت بخش مسکن در اقتصاد ادامه داد: با توجه به رابطه عمیق مسکن با سایر بخشها رونق بخش مسکن اثر قطعی بر سایر بخشها دارد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در کنار موضوع اقتصاد باید خانهای ساخته شود تا کارخانجات مرتبط به کار گرفته شود، گفت: در بخش اشتغال نیز با توجه به احداث یک و نیم واحد مسکن شهری و روستایی که به معنای احداث بیش از ۱۵۰ میلیون متر مربع مسکن است و با توجه به رابطه مستقیم اشتغال و ساخت مسکن نزدیک به دو میلیون نفر اشتغال مستقیم در این بخش ایجاد میشود.
وی گفت: در صورت عدم رونق بخش مسکن نزدیک به دو میلیون نفر شغل خود را از دست خواهند داد.
نیکزاد با اشاره به بحث تورم در بخش مسکن گفت: در طول سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۰ علاوه بر اینکه تورم موجود کشور بر مسکن تاثیری نداشته بلکه میزان آن را کاهش هم داده است.
وی افزود: با راهاندازی بخش مسکن مهر و صنعتیسازی مسکن میزان تورم در بخش مسکن کاهش قابل ملاحظهای داشت.
بعد از سخنان وزیر راه و شهرسازی، ابوترابیفرد، نایب رییس مجلس با اشاره به نشریه داخلی وزارت راه و شهرسازی که از سوی یکی از معاونتهای این وزارتخانه چاپ و در اختیار نمایندگان قرار داده شده بود با انتقاد از چاپ نشریه داخلی این وزارتخانه گفت: چاپ این نشریه به این شکل مطمئنا هزینههای زیادی داشته است که پسندیده نیست.
علی نیکزاد، وزیر راه و شهرسازی نیز در پاسخ به سخنان ابوترابی گفت: نمیدانم این نشریه توسط کدامیک از معاونتها و بدون اجازه من چاپ و به دست نمایندگان رسیده است اما باید بگویم شیوه و راه و رسم ما به این شکل نیست و به شما قول میدهم همین امروز با مسوولان این امر برخورد کرده و گزارش آن را به شما و نمایندگان محترم ارایه کنم.
کیفیت مسکن مهر قربانی سرعت شده است
در این جلسه مجلس، پس از پایان وقت اول ارایه گزارشات علی نیکزاد، وزیر مسکن و شهرسازی درخصوص وضعیت اجرای پروژههای مسکن مهر در کشور، نمایندگان مجلس به بیان انتقادات و نظرات خود در این خصوص پرداختند. علیمحمد احمدی، نماینده مردم دهلران در همین ارتباط گفت: متاسفانه در بسیاری از پروژههای مسکن مهر کیفیت قربانی سرعت شده است و نباید مسکن غیرایمن و غیراستاندارد تولید کرد.
وی با بیان اینکه در اروپا عمر مفید مسکن ۳۰ سال است، گفت: عمر مفید مسکن مهر با توجه به سرعت تولید حدود ۱۰ سال کاهش یافته است.احمدی با انتقاد از عدم رعایت ضوابط معماری و شهرسازی در ساختوسازهای مسکن مهر و عدم وجود امکانات فرهنگی در این مجتمعها گفت: دغدغه مردم حفظ خانواده است زمانی که در یک فضای کوچک، تعداد زیادی واحد ساختمانی ساخته میشود و جمعیت کثیری از سطوح پایین جامعه در آن متمرکز میشوند و در کنار آن خدمات آموزشی و فرهنگی پیشبینی نشده است، تبعات فرهنگی آن بسیار بد است.
نماینده مردم دهلران از وجود تبعیض در استانهای مختلف درخصوص تهیه خدمات رفاهی و آموزشی در پروژههای مسکن مهر انتقاد کرد.
در ادامه نادر قاضیپور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از عدم وجود انشعابات آب شرب، برق و گاز در واحدهای تولیدشده مسکن مهر انتقاد کرد و گفت: وزارتخانهها در اختصاص امکانات به مسکنهای مهر هماهنگ نیستند.
همچنین مهدی عیسیزاده، نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی گفت: من باوجود اینکه سردار سپاه و جانباز هستم تا امروز در یک زیرزمین زندگی میکنم آیا مسکن مهر به نمایندگان هم اختصاص مییابد؟
در ادامه جعفرزاده یکی از نمایندگان استانهای شمالی کشور از عدم اتمام راهآهن قزوین- رشت- آستارا باوجود وعدههای مسوولان انتقاد کرد.وی همچنین گفت: آزادراه قزوین- رشت در گلوگاه در ۱۱ کیلومتری این مسیر دچار مشکل است، باید این مشکل حل شود تا این آزادراه به بهرهبرداری برسد.
گفتنی است نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز با اصلاح ماده«۸۴» آییننامه داخلی که بر حذف تعطیلات تابستانی یک ماهه مجلس تاکید داشت، مخالفت کردند.
پورمختار رییس کمیسیون اصل«۹۰» شد
نمایندگان در جلسه علنی دیروز علی پورمختار، نماینده بهار و کبودرآهنگ را به عنوان رییس کمیسیون اصل«۹۰» مجلس انتخاب کردند که این امر با انتقاداتی همراه بود.
علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات و دلیجان طی تذکری آییننامهای نسبت به ابهام موجود در آییننامه داخلی پارلمان درباره معرفی افراد برای تصدی ریاست کمیسیون اصل«۹۰» انتقاد کرد و اظهار داشت: باید حداقل هیاترییسه دو نفر را برای ریاست کمیسیون اصل«۹۰» معرفی میکرد چرا که در تبصره ماده«۳۲» آییننامه آمده است که ریاست این کمیسیون با رای مجلس انتخاب میشود و انتخاب هم جایی است که ظرفیت وجود داشته باشد.وی با بیان اینکه این ابهام در این زمینه در ماده«۳۲» آییننامه وجود دارد، گفت: هنوز اعضای غیرثابت کمیسیون اصل«۹۰» معرفی نشدهاند و شاید شکیلتر این بود که دوستان معرفی میشدند و کمیسیون اصل«۹۰» از نظر شکلی قوام پیدا میکرد و سپس رییس انتخاب میشد.علیرضا محجوب، نماینده تهران نیز در تذکری با استناد به ماده«۳۲» آییننامه داخلی پارلمان اظهار داشت: درست است که در ماده«۳۲» پیشبینی برای معرفی دو نفر انجام نشده اما باید بگویم که این موضوع احتیاج به نوشتن در آییننامه ندارد.
وی افزود: منطق حکم میکند که حداقل دو نفر برای ریاست کمیسیون معرفی شوند و معرفی یک نفر به صحن علنی احتیاج به رایگیری ندارد.
محجوب گفت: باید آقای پورمختار حداقل برنامههای خود را ارایه دهد تا مجلس با او آشنا شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد