18 - 05 - 2020
اروپا به اهرم پیگیر خواستههای آمریکا تبدیل شده است
گروه سیاسی- پنجمین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری درحالی روز گذشته آغاز به کار کرد که دستور اصلی آن بررسی میزان تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب در بهبود اوضاع اقتصادی و حل مشکلات معیشتی مردم بود. اما آنچه بیش از پیش در این جلسه مورد توجه قرار گرفت غیبت رییسجمهور بود. اگرچه حسن روحانی به منظور افتتاح چند پروژه پتروشیمی به عسلویه رفته بود اما انتظارها این بود که وی به عنوان رییس دولت در شرایط اقتصادی موجود برای پاسخگویی و سخنرانی در این اجلاسیه حاضر شود. اما به نظر میرسد روحانی ترجیح داد که در این اجلاسیه حاضر نشود و به گونهای پاسخگوی وضع موجود نباشد چراکه پیشتر سیداحمد خاتمی گفته بود برای سخنرانی در اجلاس خبرگان از رییسجمهور دعوت به عمل آمده که ایشان نپذیرفتهاند. با این حال این اجلاسیه با سخنرانی آیتالله احمد جنتی، رییس مجلس خبرگان رهبری آغاز به کار کرد.
وی در ابتدای سخنان خود در این اجلاسیه یادآور شد: در ماههای اخیر تلاشهای گستردهای صورت گرفته تا ناکارآمدی دستگاهها به پای رهبر انقلاب نوشته و ثبت شود این در حالی است که در موارد متعدد، رهبر معظم انقلاب بیشترین اختیارات را به دستگاهها اعطا فرموده و بیشترین پیگیری را برای تحقق آن به عمل آوردند. اعطای اختیارات خاصه به دستگاه قضا برای برخورد ویژه و سریع با مفسدان اقتصادی، قرار دادن خطوط قرمز ویژه در مذاکرات هستهای، هنگام امضای برجام و همچنین تصویب کنوانسیونهای خارجی برای جلوگیری از تحمیل خسارت به کشور از جمله این اختیارات است. وی تصریح کرد: البته ایشان در سخنرانی اخیر خود اعلام کردند که تیم مذاکرهکننده نتوانستند بخشی از خطوط قرمز ترسیمشده را رعایت و محقق کنند.
رییس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: دستور رهبر انقلاب برای تشکیل کارگروه ویژه اقتصادی به ریاست دولت، رییسجمهور و حضور سایر قوا با اختیارات ویژه بود که مصوبات آن فراتر از قوای دیگر قابلیت اجرایی شدن داشته و راهی آسان و مهم برای حل بسیاری از مشکلات اقتصادی مردم است.آیتالله جنتی در همین زمینه افزود: دستور ایشان برای تشکیل کارگروه ویژه بررسی آسیبهای اجتماعی با حضور سران سه قوه، برگزاری جلسات متعدد با هیات دولت، تعیین تکالیف و وظایف برای دولت، پیگیری انجام وظایف محوله برای حل مشکلات اقتصادی مردم و ارائه راهکارهای عملیاتی، پیگیری و نظارت ویژه بر مسائل منطقه و عبور ایران از خطرات متعدد از دیگر مواردی است که در این زمینه قابل توجه است.
اروپا حسننیت خود را اثبات کند
رییسمجلس خبرگان رهبری با اشاره به خروج آمریکا از برجام و باقی ماندن اروپا گفت: اردیبهشتماه گذشته با وجود انجام تمامی تعهدات برجام از سوی ایران، آمریکا رسما از این پیمان خارج شد. هر چند اروپا اعلام کرد از این توافق خارج نمیشود ولی عملا اروپا به اهرمی برای پیگیری خواستههای آمریکا یعنی مذاکره بر سر مسائل موشکی و منطقهای تبدیل شد. عبرتگیری از تجربه اعتماد به شیطان بزرگ و طواغیت عالم، غیرقابل اعتماد بودن آمریکا برای مذاکرات آینده از عبرتهای برجام برای آیندگان است. اروپا مدعی باقی ماندن در برجام است ولی بستهای را اخیرا ارائه داد که حتی انتقاد وزیر امور خارجه آقای ظریف را هم برانگیخت. طبق فرمایش رهبر انقلاب باید اروپا حسن نیت خود را اثبات کند. آیتالله جنتی با اشاره به رفتارهای اخیر رییسجمهور آمریکا نسبت به ملت ایران گفت: ترامپ با وجود خروج از برجام و اعمال دو مرحله تحریم علیه مردم ایران، مجددا برای فریب مردم اعلام کرده که حاضر است با مقامات ایران بدون پیششرط مذاکره کند. حتی برخی شیطنتها برای برقراری ملاقات در حاشیه اجلاس سازمان ملل میان ترامپ و آقای روحانی در جریان است.
فشار خارجی، سودجویی و رانتخواری، دو بازوی ایجاد نارضایتی مردم
رییس مجلس خبرگان در ادامه به دستور رهبر معظم انقلاب به قوه قضاییه برای مبارزه با مفاسد اقتصادی اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب هر آنچه برای مبارزه با مفاسد اقتصادی لازم بوده است، اجرا کردند. قوه قضاییه در شرایطی که اعمال فشار خارجی، سودجویی و رانتخواری داخلی، دو بازوی ایجاد نارضایتی مردم شده است، با سرعت بسیار زیاد و قاطعیت هر چه تمامتر میتواند مفسدان دانهدرشت از هر جناح و دسته و در هر مقامی را احضار و در پیشگاه ملت به دست عدالت بسپارد تا عملا راهبرد دشمن برای ایجاد نارضایتی را مختل کرده باشد. وی تاکید کرد: برخورد سریع و قاطع با مفسدان و رانتجویان داخلی، میتواند به مردم برای تحمل شرایط دشوار اقتصادی روحیه دهد و این حس را به مردم منتقل کند که حاکمیت جمهوری اسلامی درد مردم را فهمیده و با آن همراه است. قوه قضاییه میتواند از این موقعیت تاریخی برای ریشهکن کردن فساد در کشور حداکثر بهره را ببرد.
باید از نارضایتی عمومی جلوگیری شود
آیتالله جنتی در ادامه به موضوع نوسانات غیرمعمول در بازار سکه و ارز، سوءمدیریت و سوءاستفاده سودجویان اشاره کرد و گفت: در ماههای گذشته نوسانات بازار سکه و ارز شرایط اقتصادی بسیاری از مردم عادی را دستخوش تلاطم و دشواری کرده است. رهبر انقلاب تاکید داشتند که این اتفاقات ناشی از «سوءمدیریت» و ندانمکاری مسوولان است، اگر نگوییم که ناشی از خیانت است. لازم است مسوولان این وضعیت هزینه اقدام خود را بپردازند. برخی افراد که غالبا از رانت اطلاعاتی بهرهمند بودند، توانستند در این بازار سودهای کلان و هزاران میلیاردی به جیب بزنند که مهمترین آن پرونده خودروهای وارداتی بود.
وی تاکید کرد: لازم است با مسوولان رانتخوار در این سطح محکمترین برخوردهای قضایی شود. سیاستهای دقیق و درست ارزی و پولی در کشور حاکم شود. مدیریت عاقلانه ارز جلوی اتفاقات مشابه در آینده را میگیرد. احتکار سودجویان خون مردم را در شیشه کرده است تا حدی که پوشاک نوزاد را هم در انبارها نگهداشتند تا قیمتش افزایش یابد، برخورد با سودجویان اهتمام جدی میطلبد و میتواند از نارضایتی عمومی جلوگیری کند.
رییس مجلس خبرگان رهبری افزود: مردم در شرایط تنگنای اقتصادی نمیتوانند بپذیرند که مسوولان حقوقهای نجومی بگیرند و زندگی اشرافی داشته باشند. باید مسوولان این روزها مثل مردم دردها را حس کنند. این تاکید چندباره رهبری معظم انقلاب در ماههای اخیر به مسوولان است و تکرار اصحاب تریبون را میطلبد.
وی همچنین به موضوع تاسیس کارگروه ویژه اقتصادی از جانب رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: رهبر انقلاب در ماههای اخیر فرمان تاسیس کارگروه ویژه اقتصادی را با حضور سران سه قوه صادر فرمودند. این کارگروه اختیاراتی فراقانونی داشته و بر اساس فرمان رهبر معظم انقلاب به راحتی میتواند تصمیمات کلان برای اصلاح اوضاع اقتصادی مردم اتخاذ کند. این موقعیت بسیار مهم و فراهم کردن همه شرایط لازم برای اهتمام جدی مجلس و دولت و دستگاه قضایی برای حل مشکلات مردم است.
پس از پایان سخنرانی رییس مجلس خبرگان رهبری، آیتالله خاتمی ادامه جلسه را غیرعلنی اعلام کرد و از خبرنگاران خواست که جلسه را ترک کنند. همچنین مقرر شد در پایان این اجلاسیه گزارشی از اقدامات انجام شده از سوی رییس مجلس خبرگان رهبری ارائه شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد