26 - 05 - 2020
از ابتدای انقلاب رفتار صحیح اقتصادی نداشته ایم
پرویز پیکری- بعد از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم بسیاری از شخصیتها، کارشناسان سیاسی و حتی مردم بر این باور بودند که جریان تندرو و مخالفان به مانعتراشی و حملات خود علیه دولت روحانی پایان دهند و به دنبال برنامهریزی سیاسی و آسیبشناسی برای پیروزی در انتخابات بعدی باشند.
اما بعد از نوروز ۹۷ دردسرهای حسن روحانی در دوره دوازدهم نسبت به دولت یازدهم افزایش یافت و رنگی نو به خود گرفت. از آن زمان تاکنون هرروز شاهد بحرانهای سیاسی- اقتصادی و حملات گازانبری از سوی تندروها علیه دولت دوازدهم و شخص حسن روحانی هستیم. اگر به مشکلات پیش آمده بهخصوص مسائل اقتصادی نگاه دقیقتری داشته باشیم در مییابیم که اکثر آنها طبیعی نیستند و به اعتقاد برخی صاحبنظران، جریان تندرو همراه با ترامپ سعی دارند تا دولت روحانی را زمین بزنند.
نارضایتی مردم مربوط به امروز و دیروز نیست
در این راستا تصمیم گرفتیم با رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم درباره مسائلی همچون اقدامات جریان تندرو، برجام، مواضع دلواپسان و... گفتوگویی داشته باشیم. حجتالاسلام حسین انصاریراد با تایید سخنان رییسجمهور درخصوص اینکه بسیاری از مشکلات مدیریتی و اقتصادی امروز مربوط به ۵۰ سال گذشته میشود و از آن زمان تاکنون نیز ادامه یافته است به روزنامه «جهانصنعت» گفت: ما اکنون دو مشکل اساسی داریم، یک مشکل مربوط به چهل سال مدیریت کشور است، ما چهل سال کشور را اداره کردیم و در کمتر مسالهای، اساسی، علمی و صحیح به حل مسائل پرداختیم. نارضایتی و ناخشنودی مردم متعلق به امروز و دیروز و دولت آقای روحانی نیست. بیشترین مشکلات را آقای احمدینژاد درست کرد و هنوز هم بارش بر دوش مردم و دولت است و قبل از آن هم ما مشکلاتی داشتیم که به صورت علمی و اساسی با آنها برخورد نکردیم. صورت مساله را پاک یا به تعبیر متعارف، مسائل را ماستمالی کردیم. ما در زمینه اقتصادی از اول انقلاب تاکنون کار علمی و درست و اساسی انجام ندادهایم. وی یادآور شد: به گفته آقای خاتمی، هر ۹ روز یک بحران برای ایشان درست کردند و در نهایت اصلاحات را از کار انداختند، علیه مجلس ششم کودتا، ۴هزار نفر را در مجلس هفتم رد صلاحیت و ۸۵ نفر از نمایندگان شاخص مجلس ششم را اخراج کردند. بالاخره کار اساسی و درستی در این چهل سال انجام نشده است و این بینظمیهایی هم که وجود داشته است، نهتنها برای آقای خاتمی بلکه برای آقای ناطقنوری هم ایجاد مزاحمت کردند. برای آقای لاریجانی هم که نسبتا اصولگرا مطرح میشود در قم با مهر و کفش و امثال اینها با وی برخورد و جلسات زیادی را تعطیل کردند.
خوشحالی تندروها از خروج ترامپ از برجام
انصاریراد ادامه داد: مساله دیگر که باعث به وجود آمدن چالشها شده است، بیرون رفتن ترامپ از برجام است. برجام حلال مشکلات بود، به این مملکت پول وارد کرد، بسیاری از تحریمها برطرف شد، رابطه ایران را با دنیا و مجامع بینالمللی نسبتا به صورت معقول و متعادلی خوب کرد. اما کسانی مانند عربستان سعودی، اسراییل و متاسفانه تندروهای داخل کشور از اول با برجام مخالف بودند که الان هم متاسفانه از اینکه ترامپ از برجام خارج شده است، بدشان نیامده یا ترسیدهاند از کاری که ترامپ انجام داد. این چهره سیاسی اصلاحطلب اظهار کرد: هنوز تحریمها اعمال نشده مشکلات زیادی در کشور ایجاد شده است و باید فکر اساسی کرد. ترامپ برخلاف قانون و عهد و پیمان و نیز قطعنامههای بینالمللی از برجام خارج شده و امروز ایران را تهدید میکند. در عین حال پیشنهاد مذاکره هم داده است بنابراین بزرگان و حکیمان کشور باید روی این مساله تمرکز کنند. آقای ناطقنوری حرف درستی زدند که مذاکره با ترامپ را بررسی کنیم. همچنین مذاکره با ترامپ باید در شورای امنیت ملی بررسی شود و راهحلی برای این قضیه که با حرمت و عزت نظام جمهوری اسلامی ایران هم تناسب داشته باشد، پیدا کنند. وی در ادامه به رویکرد برخی نمایندگان مجلس نسبت به دولت واکنش نشان داد و گفت: اینهایی که آمدهاند و هر روز میخواهند یک وزیر را استیضاح کنند، کارشان کاملا اشتباه است. دولت برجام را انجام داد، مشکلات کشور را برطرف کرد، تحریمها را برداشت. دولت را نباید ملامت کرد که چرا ترامپ از برجام خارج شده است. همین دولت بود که با برجام پولهایی برای این مملکت آورد، تحریم فروش نفت را کنار زد، پولهای نفت را بازگرداند و باید الان هم به این مسائل فکر شود نه استیضاح وزرا و مسائل بیاهمیت. رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم تصریح کرد: اینکه در این موقعیت سخت و سنگین، دولت را مورد مواخذه قرار دهند و فشار بیاورند یا حالا اگر دولت را بخواهند استیضاح کنند، نتیجه آن فقط آشوب و پریشانی بیشتر است و کمکی به رفع مسائل کشور نمیکند.
تندروها اقتصاد ایران را ناامن کردند
این چهره سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: معتقدم همین تندروهای داخلی در بسیاری از مشکلاتی که در کشور به وجود آمده است، دخیل بودهاند. این بینظمیها که میبینیم به همین طرز تفکر تندروهای اصولگرا میرسد. البته همه اصولگراها اینگونه فکر نمیکنند و در بین آنها آدمهای حکیم، عاقل و واقعبین را هم میشناسم. اما بخشی از اصولگراها تندروهایی هستند که سفارت عربستان و انگلیس را مورد حمله قرار دادند، آقای مطهری را مورد حمله قرار دادند و الان هم برجام را به هم زدند. همه آن گروههایی که بعد از برجام به ایران آمدهاند تا سرمایهگذاری کنند را بیرون کردند. کشور را ناامن و شرایطی را فراهم کردند که گروههایی که میخواهند در ایران کار کنند، قدری احتیاط کردند. اکنون هم همین مساله وجود دارد، مساله ناآرامی و کارهایی که خارج از وظیفه بعضیها هست. امروز باید سیاست خارجه را دولت و وزارت امور خارجه و آقای ظریف انجام دهند و دیگران نباید دخالت کنند. بزرگان باید جلوی افرادی را که خارج از وظیفه خود حرف میزنند، بگیرند. هر کسی که وظیفه ندارد در دیپلماسی خارجی دخالت کند باید جلویش گرفته شود و هر کسی که حرفی میزند خارج از حدود حرف زده است. غیر از نظامیها افراد زیاد دیگری هم دخالت میکنند که نباید بکنند. کسانی که سنگاندازی میکنند یعنی همینهایی که دولت را الان مورد هجوم قرار دادهاند و در این شرایطی که کشور نیاز به آرامش دارد، اینها حرفشان درست نیست. اگر کسانی در داخل مدیریت کشور تاثیر منفی در شرایط فعلی و موضعگیریهای ترامپ و سیاست خارجی داشتند، تندروهایی هستند که از مرز خود خارج میشوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد