18 - 12 - 2022
از تهدید شرکت های هواپیمایی تا افزایش قاچاق گازوییل
وزیر نفت با اشاره به افزایش نرخ سوخت هواپیما به ۷۰۰ تومان از اول آذرماه گفت که اگر شرکتی پول این افزایش را ندهد، سوخت جدید دریافت نخواهد کرد. او همچنین با اشاره به افزایش نرخ ارز در کشور اظهار کرد: این عامل موجب شده تا قاچاق سوخت به ویژه گازوییل در کشور افزایش یابد. در همین حال این عضو کابینه از سهمیهبندی گازوییل برای خودروهای گازوییلی و نیز بخش صنعت خبر داد و افزود: متاسفانه مدتی است که ترکمنستان صادرات گازش را به ایران قطع کرده است.
در مراسم رونمایی از نسل جدید کارتهای سوخت همچنین رستم قاسمی با اشاره به اینکه ایران هیچگاه از منابع انرژی به عنوان حربه استفاده نکرده است، تصریح کرد: با این حال حق خود را برای مقابله به مثل و قطع صادرات نفت محفوظ میدانیم.
قاسمی در حاشیه مراسم رونمایی از نسل جدید کارتهای هوشمند سوخت تولید داخل در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه هماکنون ۱۹ فاز پارس جنوبی در حال انجام کار هستند که شرایط بسیار خوبی را برای تولید گاز از این میدان مشترک فراهم کرده است.
قاسمی ادامه داد: اگر چه تحریم زحمتهایی را برای صنعت نفت ایجاد کرد اما توانستیم در چنین شرایطی و با کمک صنعتگران داخلی پالایشگاههای این ۱۹ فاز را احداث کنیم که اکنون چند فاز با اینکه ۲۸ ماه از اجرای آن گذشته است، بیش از ۷۰ درصد پیشرفت داشتهاند. وی با اشاره به افزایش قاچاق سوخت در کشور نسبت به گذشته گفت: ما از دستگاههای امنیتی و انتظامی درخواست میکنیم تا وزارت نفت را در مبارزه با قاچاق سوخت یاری کنند که خوشبختانه اقدامات خوبی انجام شده است.
قاسمی با اشاره به ورود جدید کارتهای هوشمند سوخت اظهار داشت: این کارتها از این پس در داخل کشور تولید میشود و قرار نیست جایگزین کارتهایی شود که هماکنون مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به افزایش قیمت سوخت هواپیما از ۴۰۰ تومان به ۷۰۰ تومان گفت: به دلیل آنکه نرخ سوخت هواپیما در کشورهای مختلف قیمت بالایی را دارد، تصمیم گرفته شد قیمت سوخت هواپیما نیز افزایش پیدا کند که از اول آذرماه آینده قیمت سوخت هواپیما ۷۰۰ تومان در هر لیتر خواهد شد. وزیر نفت گفت: اگر شرکتهای هواپیمایی این مبلغ را پرداخت نکنند، شرکت پخش فرآوردههای نفتی نیز نمیتواند به آنها سوخترسانی کند.
افزایش قاچاق سوخت با افزایش نرخ ارز
در همین حال قاسمی گفت: ارزان بودن انرژی هیدروکربوری در جهان در مقایسه با دیگر انرژیهایی که مورد استفاده قرار میگیرد موجب شده تا اکثر کشورها تمایل بیشتری به استفاده از این انرژی پیدا کنند.
وی ادامه داد: هماکنون ایران رتبه اول مجموع ذخایر هیدروکربوری را در جهان داراست به طوری که سعی داریم از این انرژی استفاده بهینه کرده و صنعت پتروشیمی که یک نوع صنعت ارزشآفرین است نسبت به گذشته توسعه بخشیم.وزیر نفت عنوان کرد: پتروشیمی میتواند جایگزین بسیاری از صنایع در کشور شود به طوری که حتی میتوان به جای چوب نیز از محصولات پتروشیمی استفاده کرد. قاسمی اظهار کرد: فاز اول منطقه ویژه پتروشیمی در عسلویه به اتمام رسید و فاز دوم نیز در آستانه اجرا قرار گرفته است. قصد داریم هابهای جدید پتروشیمی را نیز به ویژه در چابهار راهاندازی کنیم.
وزیر نفت ادامه داد: بخش خصوصی آمادگی خود را به منظور سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی اعلام کرده که با ورود به این بخش میتوان رشد و توسعه این صنعت را تضمین کرد.وی همچنین با اشاره به اینکه ۵۷ درصد از روستاهای کشور از نعمت گاز طبیعی برخوردارند، تصریح کرد: براساس برنامه پنجم توسعه باید تمامی روستاها از گاز بهرهمند شوند.
قاسمی با اشاره به اینکه تحریم زحمتهایی را برای صنعت نفت ایجاد کرده، گفت: اما این امر موجب نشده که فعالیتهای توسعهای صنعت نفت متوقف شود زیرا هماکنون با استفاده از توان داخل توانستهایم کار توسعه صنعت را به جلو حرکت دهیم و در سالهای آتی میتوان امیدوار بود که حتی صادرکننده تجهیزات صنعت نفت در کشور شویم. وی با اشاره به اینکه کشورهای غربی این موضوع را میدانند که هیچ جایگزینی برای نفت ایران وجود ندارد، تصریح کرد: اگر آنها نفت ایران را مورد تحریم قرار دهند خواهند دید که فشارهای اقتصادی بسیار زیادی به شهروندانشان تحمل خواهد شد.
قاسمی با اشاره به اجرای ۱۹ فاز گازی در پارس جنوبی گفت: خوشبختانه هماکنون حدود یکصد هزار نفر در پارس جنوبی مشغول به کار هستند که این تعداد نیروی کار نوعی رکورد محسوب میشود.
وی ادامه داد: هماکنون با گذشت ۲۸ ماه از اجرای طرحهای ۳۵ ماهه در پارس جنوبی برخی از فازها به پیشرفت ۷۰ درصدی رسیدهاند که امیدواری ما را به تولید از این فازها نسبت به گذشته افزایش داده است.
وزیر نفت با اشاره به تغییر نرخ ارز در کشور و همچنین توقف فاز دوم هدفمند کردن یارانهها گفت: متاسفانه تغییر نرخ ارز موجب شده است تا قاچاق فرآوردههای نفتی از جمله گازوییل نسبت به گذشته افزایش پیدا کند. وی ادامه داد: هماکنون یک لیتر آب معدنی ۵۰۰ تومان است اما برای سه لیتر گازوییل ۴۵۰ تومان پرداخت میشود.وی همچنین گفت: این عامل یعنی افزایش نرخ ارز موجب شده است قاچاق بنزین نیز که روند کاهشی داشته به یکباره روند افزایشی به خود بگیرد که در اینباره باید مسوولان ذیربط اقدامات جدی انجام دهند. وی تصریح کرد: متاسفانه مدتی است ترکمنستان واردات گازش را به ایران متوقف کرده اما با درایت مسوولان شرکت ملی گاز تاکنون هیچ قطعی یا افت فشار در کشور را شاهد نبودیم.
گازوییل سهمیهبندی میشود
در همین حال وی با اشاره به اینکه اختلاف قیمت گازوییل تولید داخل با کشورهای همسایه و نیز متوقف شدن مرحله دوم اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها باعث شده دوباره قاچاق گازوییل افزایش چشمگیری داشته باشد از سهمیهبندی سوخت خودروهای سنگین گازوییلی خبر داد. وی همچنین تاکید کرد: صنایع نیز برای سوخت مورد نیاز خود باید کارت هوشمند دریافت کنند و سوخت آنها سهمیهبندی شود. به گفته قاسمی، جلساتی به همین منظور با مسوولان مربوطه برگزار شده و در آینده نیز جلساتی در این زمینه برگزار خواهد شد.
وزیر نفت با بیان اینکه در حال حاضر دولت یارانه سنگینی برای انرژی پرداخت میکند، گفت: به همین دلیل این موضوع سختیهای زیادی ایجاد کرده است. وی با تاکید بر اینکه باید با پدیده قاچاق به طور جدی مبارزه کرد، گفت: اگرچه گام اول قانون هدفمندسازی یارانهها برداشته شد اما اجرای این قانون در مرحله دوم متوقف شد به همین دلیل قاچاق سوخت که با اجرای این قانون کاهش یافته بود، دوباره افزایش یافته است.
وزیر نفت با اشاره به اختلاف قیمت سوخت عرضه شده در کشور نسبت به کشورهای همسایه گفت: در حالی که قیمت یک لیتر آب در ایران ۵۰۰ تومان است سه لیتر گازوییل ۴۵۰ عرضه میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد