2 - 03 - 2017
از نشست سادهگرایی تا تاریخچه چادر
آخرین نشست هشتمین روز از جشنواره بینالمللی مد ولباس فجر با موضوع سادهگرایی در بازاریابی پوشاک ایران توسط محمد آزادی برگزار شد.
در این نشست محمد آزادی با تعریفی از سادهگرایی در بازاریابی پوشاک ایران گفت: در دهه ۶۰ در فرانسه جملات هندسی در سبک مینیمال شکل گرفت که به نوعی بیانگر هنر نقاشی بود که تاثیر بسیاری در صنعت مد برجای گذاشت.
همچنین این مدرس خاطرنشان کرد: در دهه ۶۰ خیاطخانهها ساخته شد نخستین خروجی آنها لباسهایی به نام کیمونوهای ژاپنی بود که در شرق آسیا دوخته شد. محمد آزادی نشست تخصصی سادهگرایی در بازاریابی پوشاک ایران را با توضیحاتی درباره تغییر صنعت در دهه ۷۰ و شکستهای صنعتگران به پایان رساند.
کارگاه طراحی و دوخت کفش چرمی
در هشتمین روز از جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر کارگاه طراحی و دوخت کفش چرمی برگزار شد. هدی قاصدی در کارگاه طراحی و دوخت کفش چرمی درباره مراحل ساخت کفش چرمی و طراحی آن در منزل توضیحاتی ارائه کرد.
در این کارگاه این مدرس با به نمایش گذاشتن طرحهای خود به صورت زنده مراحل مختلف طراحی و ساخت کفش چرمی را به علاقهمندان و هنرجویان خود آموزش داد. انتخاب طرح ، پیاده کردن آن در قالب کفش، الگوبرداری و… مراحلی بود که در این کارگاه آموزش داده شد.
تاریخچه پوشش و چادر در ایران
در هشتمین روز از جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر نشست تخصصی تاریخچه پوشش و چادر در ایران توسط لیدا فتحی در برج آزادی برگزار شد. در این نشست لیدا فتحی، مدرس دانشگاه پیام نور درباره مبحث لباس و پوشش در تاریخ ایران و پیشینه آن توضیحاتی ارائه کرد.
این مدرس نشست را با بررسی ریشه حجاب در قرآن آغاز کرد و در اینباره گفت: در چند جای قرآن مساله حجاب بیان شده که مهمترین آنها سوره احزاب و سوره نور است. در سوره ۵۹ از جلباب (روپوش) سخن گفته شده است، جلباب معانی مختلفی چون روسری و مقنعه را دربر میگیرد. لیدا فتحی در پایان خاطرنشان کرد: مبحث مهم حجاب تعامل فرهنگ است. وی گفت: در همه ادیان الهی به مساله حجاب اشاره شده است. در تورات اصول سختی برای حجاب وجود داشت، زنان یهودی باید از پوشش سر استفاده میکردند در دین مسیح هم هیچ تصاویری را نمیتوان یافت که در آن حضرت مریم بدون پوشش باشد.
رونمایی ژورنال مجموعه شهرزاد
سهیلا جبری، مدیر موسسه چیا مد جشنواره فجر را بر روند فعالیتهای مد و لباس تاثیرگذار خواند.
وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار ژورنال مجموعه رونمایی شد، گفت: در سال گذشته از یک کالکشن بهعنوان شهرزاد در کاخ سعدآباد رونمایی صورت گرفت و امسال برای اولین بار ژورنال کار در غرفه «چیا مد» ارائه شد.
جبری در ادامه توجه بیشتر در حیطه مد و لباس را خواستار شد و تصریح کرد: ایرانیها تز فکری خاص خود را دارند. حیطه مد و لباس یک نهال است که تازه بنیان نهاده شده است و باد و خاک نزدیک است آن را از ریشه در بیاورد. برگزاری چنین نمایشگاههایی میتواند به فرهنگسازی و اعتلای صنعت مد در کشور کمک کند. او سپس به فاصله بین واقعیت و ایدهآلهای ذهنی اشاره کرد و گفت: در حیطه مد و لباس با ایدهآل ذهنی فاصله وجود دارد. برای حرکتهایی که صورت میگیرد زحمت زیادی کشیده میشود. این حرکت رو به جلو حرکت کندی است و تنها با تعامل در کنار یکدیگر پیش بردن جشنواره میسر میشود. آرزوی همه برگزارکنندگان هم این است که وضعیت موجود به ایدهآلی که خواهان آن هستند، نزدیک شود.
مدیر موسسه «چیا مد» با تاکید به تازه کار بودن حیطه مد بیان کرد: نباید ایران را با سایر کشورها مقایسه کرد به دلیل اینکه کشور ما تازه به بخش تکنیکی مد و لباس وارد شده است. پنج سال است که این بخش مورد توجه قرار گرفته است پس باید انتظارات را پایین آورد و پیشرفتها را نسبت به گذشته سنجید. وی سپس تفاوت بین ایران و سایر کشورها را مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: کشور ما یک مملکت اسلامی است و ایرانیان طرز تفکر خاص خود را دارند. بنابراین دنبالهروی کار درستی نیست بهتر است مد و لباس ایرانی خاص خودمان باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد