17 - 02 - 2025
از همدردی با خانواده امیرمحمد تا تلاش برای امنیت خوابگاهها
«جهانصنعت»- حادثه تلخی که شامگاه چهارشنبه هفته گذشته منجر به جانباختن امیرمحمد خالقی، دانشجوی 19ساله دانشگاه تهران شد، کماکان خبرساز است. چنانکه دیروز هم شماری از دانشجویان دانشگاه تهران با برپایی تجمع اعتراضی در محوطه این دانشگاه، خواستار رسیدگی قضایی به پرونده قتل این دانشجوی جوان شده و همزمان از مسوولان خواستند با اتخاذ تمهیدات امنیتی لازم در خیابانهای مشرف به کوی دانشگاه و دیگر خوابگاههای دانشجویی، مانع از تکرار این حوادث تلخ و مرگبار شوند. همزمان با برگزاری این تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران اما شماری از اعضای قوه سهگانه نیز دست به اقداماتی در این رابطه زده و موضوع را از ابعاد مختلف پیگیری کردند.
بر این اساس، معاون اول رییسجمهور، وزیر علوم و دستیار اجتماعی رییسجمهور در تماسهای تلفنی جداگانه با خانواده امیرمحمد خالقی با آنان گفتوگو و ابراز همدردی کردند. محمدرضا عارف که در این تماس ضمن تسلیت و دلجویی با خانواده خالقی از آنان عذرخواهی کرد، خطاب به آنان گفت: «نباید این اتفاق میافتاد؛ این حادثه باید هشداری باشد برای دولت و نیروی انتظامی که از این حوادث جلوگیری کنند.» حسین سیمایی صراف، وزیر علوم نیز در تماس تلفنی با پدر امیرمحمد خالقی ضمن ابراز همدردی و دلجویی اعلام کرد که رییس اتحادیه کانونهای وکلا، وکالت اولیای دم را برعهده گرفته است. علی ربیعی، دستیار اجتماعی رییسجمهور در تماس تلفنی با ابراز تسلیت و همدردی با خانواده خالقی، قول پیگیری موضوع را داد. ربیعی همچنین در توئیتی ازطریق حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس گزارشی از اقدامات خود در زمینه پیگیری موضوع زورگیری از امیرمحمد خالقی و جانباختن این دانشجوی دانشگاه تهران ارائه کرد و نوشت: «داغ از دست دادن فرزند، اندوهی جبرانناپذیر است. در گفتوگوی تلفنی با خانواده امیرمحمد عزیز، ضمن ابراز عمیقترین تاسفها، قول پیگیری موضوع را دادم. تجربه تلخ مدیریتی من در حادثه سال۱۳۷۸ یادآور آن است که در شرایطی که جامعه ملتهب و حساس است و تابآوری پایینی را تجربه میکند، نیازمند سیاستها و روشهایی مسوولانه، همدلانه و متکی بر راهحلهای اجتماعی هستیم.» او همچنین نوشت: «همدلی و مسوولیتپذیری وزیر علوم و رییس دانشگاه تهران، الگویی است تا با وفاق جمعی از بروز چنین حادثههای تلخ جلوگیری کنیم.»
همزمان علیرضا منادی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز با ابراز تاسف از حادثه قتل امیرمحمد خالقی گفت: «کوی امیرآباد یک کوی دانشگاهی است که خوابگاههای دانشجویان دانشگاه تهران عمدتا در آنجا قرار دارد. با توجه به تذکرات قبلی در سالهای گذشته که درخصوص عدم امنیت کافی آن به مسوولان امر داده شده بود، انتظار میرفت که مسوولان مربوطه هم نسبت به امنیت این منطقه حساس میشدند تا این مسئله اتفاق نمیافتاد.» او که با ایسنا گفتوگو میکرد، ضمن عذرخواهی از دانشگاهیان خاطرنشان کرد: «اکنون انتظار میرود پلیس در سریعترین و در کمترین زمان ممکن قاتلان را پیدا و معرفی کند.
درخواست جدی ما این است که امنیت اطراف دانشگاه تهران و کوی خوابگاهی دانشگاه تهران در منطقه امیرآباد و کارگر شمالی به طور ویژه تامین شود. از رییس قوه قضاییه هم درخواست ورود جدی به این موضوع را داریم تا در کمترین زمان ممکن ابعاد ماجرا روشن شود.»
در حالی که رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نسبت به وضعیت امنیتی خیابانهای مشرف به کوی دانشگاه هشدار داده، وزیر علوم در نامههایی به وزیر کشور و فرمانده کل انتظامی کشور خواستار افزایش امنیت فیزیکی پیرامون دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی شده است. حسین سیمایی صراف که به پیوست این نامههای جداگانه خطاب به اسکندر مومنی و احمدرضا رادان، فهرست خوابگاههای ملکی استیجاری و خودگردان دانشگاههای دولتی را نیز ارسال کرده، خواستار افزایش امنیت فیزیکی پیرامون دانشگاهها و مجتمعهای خوابگاهی دانشجویی شده است.
این در حالی بود که محمدکاظم موحدیآزاد، دادستان کل کشور نیز صبح دیروز با حضور در جمع خبرنگاران از ابلاغ دستوراتی به منظور تشدید اقدامات پیشگیرانه در رابطه با جرائم خشن خبر داد و گفت: «ما دستورات لازم را به ضابطان دادیم تا اقدامات پیشگیرانه را تشدید کنند و در این جهت اقداماتی انجام شده است.» همزمان مرکز رسانه قوه قضاییه نیز در اطلاعیهای درباره آنچه «ابهامات ایجاد شده در فضای رسانهای پیرامون اظهارات سخنگوی قوه قضاییه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری درخصوص زورگیری منجر به قتل دانشجوی دانشگاه تهران» عنوان کرد، توضیح داد: «مراد از بازداشتشدگان اخیر، برخی مظنونان مرتبط با حادثه قتل بوده و براساس دستورات اکید صادرشده از سوی ریاست قوه قضاییه و اهتمام دادستانی و ضابطان قضایی، سعی همه نهادهای ذیربط بر آن است که با تحقیقات شبانهروزی به عمل آمده و کشف برخی سرنخهای مرتبط، عوامل اصلی شناسایی شده بهزودی بازداشت و در فرآیند قضایی مورد تعقیب و محاکمه قرار گیرند.» این درحالی بود که توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در گفتوگوی ویژه خبری این شائبه را ایجاد کرده بود که منظور او از «بازداشتشدگان»، دانشجویانی است که در جریان اعتراضات بازداشت شدند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد