8 - 12 - 2022
از گرانی و مشکلات کشورمان در صداوسیما خبری نیست!
تصور اینکه از سال گذشته تاکنون تنها بهای مرغ صددرصد افزایش یافته برای مخاطبان ایرانی اخبار تلویزیون که هر روز از شورش در یونان و فرانسه و اسپانیا میبینند و میشنوند، کمی سخت است!
مدتهاست که آشوب و اغتشاش گریبان دولتهای غربی را- که خود سالها در کشورهای دیگر فتنهگری میکردند- گرفته است؛ از اعتراضهای مردمی آمریکا تا ناآرامیهایی که به دلیل اوضاع نامناسب اقتصادی در اروپا در جریان است.
بنابراین روشن است که نمایش آنچه در غرب رخ میدهد، یکی از وظایف رسانههای داخلی است به ویژه اینکه همین دولتها در دورههای گوناگون تاریخی از همین ابزار رسانهای برای تحریک افکار عمومی داخلی بهره بردهاند اما در این میان بازتاب اخبار ناآرامیهای غربی نباید ما را وارد بازی یکسویهای کند که تنها کارکردش بازی با روان مخاطب است.
به گزارش «تابناک»، مدتی است توپخانه صداوسیما انبار دولتهای غربی را نشانه گرفته که خود پیشتر از اینها آتش به خرمنش افتاده بود اما این روزها پرداختن صرف به این اخبار بیش از اندازه تکراری است؛ آن هم در هنگامهای که رسانههای ما تنها از فشار اقتصادی و رنج مردم در کشورهای غربی میگویند، حال آنکه چندی است در کشور خودمان اوضاع بد اقتصادی گریبان مردم را گرفته است بنابراین تصور اینکه از سال گذشته تاکنون تنها بهای مرغ صددرصد افزایش یافته، برای مخاطبان ایرانی اخبار تلویزیون که هر روز از شورش در یونان و فرانسه و اسپانیا میگوید، کمی سخت است.
به هر حال اینکه هر لحظه پای اخبار رسانه ملی بنشینیم و همواره خبر از بحران بنزین در اروپا و خودکشی در یونان و شورش در فرانسه را بشنویم، کمی غیرمنطقی است؛ آن هم در حال حاضر که در کشور خود با گرانی سرسامآوری روبهرو هستیم که افسارگسیخته به پیش میرود و این را بهتر از هر کسی مردمی درمییابند که همان مثال قیمت مرغ را به خوبی در یک سال حس کردهاند؛ البته بماند که پس از پوشش همهجانبه اخبار بدبختی در اروپا اوضاع نابسامان اقتصاد درونی را با یک مصاحبه مردمی- که بیشتر همه در آن با نظر مجری موافقند- رفع و رجوع میکنند!
در اینباره باید گفت مدیران محترم صداوسیما یا نمیدانند یا خود را به ندانستن میزنند، حال آنکه یکی از کارکردهای رسانه مدیریت افکار عمومی و جهتدهی به آنها و تاثیرگذاری بر آن است؛ اینکه گاه مخاطبان از رسانه میخواهند که حرف دل آنان را بزند و برای یکبار هم که شده گزارشی از گرانی سرسامآور موادغذایی، مسکن یا حملونقل در کشور دهد زیرا این خیلی بهتر است تا اینکه فشار اقتصادی بر مخاطبان فشار روانی آورد و بعد پای تلویزیونی بنشیند که همواره اخبار بدبختیهای مردم دیگر را میگوید.
ناگفته نماند که تحریم نفت ایران میتواند اروپا را وارد بحران بزرگی کند و مردم هم به خوبی این را میدانند و البته خوشحال هم میشوند اخبار این حوزه را از صداوسیما بشنوند ولی آنان نمیخواهند که تنها و تنها این اخبار را از رسانه ملی خود بشنوند چراکه گاهی نیاز است صدای خود را از رسانههای ملی بشنوند تا همان واقعیت را آمیخته با اغراض سیاسی از دیگر شبکههای خارجی نبینند و نشنوند.
اما پرسشی که در پایان میماند این است که فرضا رسانه ملی ایرانیان اخبار مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم را گزارش نکند و همواره به بحرانهای موجود در غرب بپردازد؛ آیا این رسانه میتواند اصل واقعیت را از میان ببرد؟ چرا این سرلوحه رسانه ملی قرار نمیگیرد که در هر برنامهای لزوما باید به شعور مخاطب احترام بگذارد؟ اگر رسانه هم مشکلات مردم را بازگو نکند و مسوولان گوناگون نپندارند که همه چیز آرام و متعادل است، رسانه دیگر چه وظیفهای دارد؟!
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد