9 - 11 - 2022
استهبان قطب انجیر ایران
«جهانصنعت»- مدارک معتبر گیاهشناسی نشان میدهد که جنوب عربستان، ایران و سوریه منشاء اصلی انجیر خوراکی هستند. بر پایه مستندات تاریخی، انجیر همردیف خرما، زیتون و انگور، به عنوان یک محصول مهم در تمدنهای مدیترانهای کشت میشده است. انجیر از ۳ هزار سال قبل از میلاد مسیح و در عهد باستان به صورت اهلی کاشته شده است. این در حالی است که کشت این محصول در آمریکا تنها قدمتی ۱۰۰ ساله دارد. انجیر از محصولات باغی است که به صورت دیم و آبی تولید میشود و بر اساس گزارشها جهانی منتشرشده کشورهای «ترکیه، مصر، الجزایر، ایران و مراکش» پنج کشور برتر تولیدکننده این محصول در دنیا محسوب میشوند. به طوری که بر اساس این گزارشها در سال زراعی ۲۰۲۰- ۲۰۱۹ در سراسر جهان بالغ بر یک میلیون تن انجیر تولید شد که کشور ترکیه در این میان با تولید بالغ بر ۳۰۵ هزار تن بزرگترین تولیدکننده انجیر در جهان محسوب میشود. از سوی دیگر کشور مصر در این سال تولیدی به میزان ۱۶۷ هزار و ۶۲۲ تن داشت و در جایگاه دوم قرار گرفت. ایران نیز در مدت نامبرده بالغ بر ۷۰ هزار تن تولید داشته و چهارمین تولیدکننده در جهان محسوب میشود. میزان صادرات انجیر خشک ایران در سال ۱۳۹۸ (۲۰۱۹) به میزان ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن بوده و صادراتی به ارزش ۳/۴۷ میلیون دلار رقم زده است و به این ترتیب در جایگاه پنجم دنیا و پس از کشورهای ترکیه، مصر، مراکش و الجزایر قرار گرفتیم. در حال حاضر از میان انواع انجیر خشک تولیدی در کشور «انجیر خشک رقم سبز استهبان، انجیر زرد پیازی سمنان، انجیر مشکی لرستان و انجیر منجیقی کرمانشاه» بالاترین سطح زیر کشت ارقام تجاری در داخل کشور را دارند. همچنین حدود ۹۰ درصد انجیر ایران در استان فارس تولید میشود که از این مقدار حدود ۴۷ درصد در استهبان، ۱۶ درصد در نیریز، ۱۱ درصد داراب و ۱۰ درصد در جهرم و مابقی در شهرستانهای دیگر استان مانند کازرون و غیره تولید میشود. در واقع شهرستان استهبان قطب تولید انجیر خشک و دیم ایران و خاورمیانه است. نزدیک به ۲۵ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت باغات انجیر استهبان است و سالانه حدود بین ۲۰ تا ۲۳ هزار تن انجیر از باغات این شهرستان برداشت میشود. انجیر این شهرستان بسیار مرغوب است و صادرات بسیار عالی به سراسر جهان دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد