20 - 12 - 2022
اصلاحطلبان و انتخابات ریاستجمهوری
«جهانصنعت»- در ایران هر گاه بحث انتخابات پیش کشیده میشود نگاهها به دو گروه سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب متمایل میشود اما از سال ۸۸ به این طرف حضور اصلاحطلبان در انتخابات کمرنگ شده است که این امر میتواند دلایل متعددی داشته باشد. یکی از آنها غیرقانونی اعلام شدن دو حزب برجسته اصلاحطلب، یعنی مشارکت و مجاهدین انقلاب و زندانی شدن بسیاری از اعضای آنهاست. محمدرضا باهنر، نایبرییس مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفته است که میتوان با اصلاحطلبان نشست و برخاست داشت اما نمیشود آنان را به عنوان یک حزب دید. وی در ادامه این جمله اضافه کرده است که اگر اصلاحطلبان اعلام کنند قانون اساسی را قبول دارند منعی برای حضور در انتخابات ندارند.
در همین رابطه اگرچه این وظیفه شورای نگهبان است تا مشخص کند چه شخص یا گروهی میتواند در انتخابات شرکت کند یا خیر، اما محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران در نشست خبری اخیر خود اظهار کرد که اگر اصلاحطلبان دست از تندروی بردارند میتوانند در انتخابات شرکت کنند.
در کنار این اظهارنظرات محمدرضا تابش، نماینده اصلاحطلب در مجلس شورای اسلامی نیز چندی پیش گفته بود که اصلاحطلبان منتظر چراغ سبز حاکمیت برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری هستند.
سیدمحمد خاتمی هم در آخرین اظهارنظر خود در باب انتخابات گفته است: یکی از دوستان مطرح کرد که وقتی شما را به انتخابات راه نمیدهند چرا حرف از انتخابات میزنید؟ بله؛ انتخابات حق مسلم یکایک مردم است ولی مهم این است که راه برای حضور همگان طبق قانون باز باشد و از یاد نبریم که دشمنانی داریم که « اصل» را نمیخواهند؛ نه اینکه این جناح و آن جناح را نخواهند، اصلا جمهوری اسلامی را نمیخواهند ولی بالاخره این حکومت است که باید شرایطی را فراهم آورد که اولا همه جناحها و جریانها امکان حضور در عرصه انتخابات را داشته باشند و ثانیا مردم دوباره اشتیاق به حضور پیدا کنند.
گذشته از این اظهارنظرها که معمولا نزدیک به هر انتخاباتی مطرح میشود درباره چگونگی حضور اصلاحطلبان خبرهای گوناگونی به گوش میرسد که نه میتوان آنها را ندید و نه میتوان خیلی جدی گرفت. برخی خبرها حکایت از حضور سیدمحمد خاتمی دارد، برخی دیگر معتقدند که محمدرضا عارف و کمال خرازی چهرههای مناسبی در این زمینه هستند. همچنین اصلاحطلبانی هستند که میگویند برای حضور در انتخابات میتوان با برخی از اصولگرایان همپیمان شد و در همین رابطه باز گفته میشود که به هیچوجه نباید به این کار دست زد، راه دیگری هم وجود دارد و آن همان حرکتی است که در انتخابات مجلس انجام شد، یعنی شرکت در انتخابات بدون معرفی نامزد مشخص و واحد برای رقابت کردن با اصولگرایان.
به هر حال اصلاحطلبان باید این را در نظر داشته باشند که قبل از هر تصمیمی محدوده فعالیت خود را مشخص کنند. علاوه بر این بهتر آن است تا در این زمینه استقبال از سوی مردم را ارزیابی کرده و براساس آن حرکت کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد