22 - 10 - 2023
اضافه شدن ۳ مبحث جدید به مباحث ۲۲گانه مقررات ملی ساختمان
بازار- مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان با اشاره به اینکه مبحث جدیدی به مباحث ۲۲گانه مقررات ملی ساختمان اضافه شده و تصویب شده است، گفت: شرایط ساختوساز در کشور بهتر از قبل میشود.
حامد مانیفر درخصوص اینکه اگر بخواهیم میزان خسارت در ساختوساز را به صفر برسانیم به نظر میرسد تا حدودی کار سخت و دشواری داریم و آیا با وجود مقررات ملی ساختمان و مبحث مشخص در این خصوص در مقررات ملی ساختمان میتوانیم به این هدف برسیم، گفت: اساسا کاهش خسارت در ساختوساز با رعایت دستورالعملها و پروتکلها امکانپذیر است و رعایت پروتکلها و دستورالعملها هم نیازمند اقدامات آموزشی و مدیریتی و بهبود دادن به عملکردهاست که مستمرا باید رخ دهد. او افزود: اساسا مقررات ملی ساختمان برای این تدوین شده است که از ایمنی، بهداشت و صرفهجویی اقتصادی و آسایش بهرهبرداران و عوامل و دستاندرکاران ساختوساز اطمینان پیدا کنیم. حال اگر در مورد بهداشت، ایمنی و محیطزیست صحبت میکنیم گاهی مواقع نگاه ما به فرآیند ساخت است که میگوییم زمانی که پروژه استارت میخورد و شروع به ساخت میکند آنجا چه مواردی باید رعایت شود که خسارات به حداقل برسد؟ اما اگر بخواهیم فراتر از این موضوع نگاه کنیم موضوع فقط به دوره ساخت برنمیگردد بلکه به دوره بهرهبرداری هم برمیگردد.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان یادآوری کرد: مقررات ملی ساختمان تمام مراحل چرخه عمر ساختمان را از مرحله طراحی تا ساخت و بعد از آن بهرهبرداری و حتی تخریب دنبال میکند و با این هدف نوشته میشود که تمام این اطمینانها را از بهداشت، ایمنی و محیطزیست بتواند تامین کند، بنابراین در قانون هم پیشبینی شده که رعایت مقررات ملی ساختمان الزامی است. مانیفر در پاسخ به این پرسش که آیا گزارشی در اختیار وزارت راهوشهرسازی قرار دارد که چه تعداد واحد مسکونی دولتی و بزرگ در مرحله خطرپذیری بالا قرار دارند، گفت: در مورد ساختمانهای موجود که نشان دهد این ساختمانها تا چه حد در خطرپذیری بالایی قرار دارند، این وظیفه برعهده شهرداریها است. مشخصا براساس ماده ۵۵ قانون شهرداری این وظیفه برعهده شهرداریها قرار گرفته است که شهر را از خطر حفاظت کنند. یکی از عوامل خطرساز خود ساختمانها هستند، ساختمانهایی که ناایمن محسوب میشوند. او ادامه داد: آنچه در وزارت راهوشهرسازی در این بخش به آن پرداخته شده است تا بتواند به شهرداریها و کسانی که میخواهند این ارزیابی را انجام دهند کمک کند تضمین مبحث جدیدی خواهد بود که تدوین شده است. مبحث ۲۴ مقررات ملی ساختمان خواهد بود که مبحث ارزیابی و بهسازی ساختمانهاست که تصویب شده است. او خاطرنشان کرد: البته این موضوع مربوط به ساختمانهای موجود است، چراکه شاید ارزیابی شود، اما ساختمان الزاما نیازمند بهسازی نباشد. این مبحث آماده و تصویب شده و آماده ابلاغ است. مانیفر با تاکید بر اینکه این مبحث به ارزیابان کمک خواهد کرد که هم در مرحله ارزیابی و هم در مرحله بهسازی اقدامات مناسبتری انجام دهند، گفت: بهسازی در دو بخش است که یکی در بخش سازه و دیگری در حوزه حریق است، چراکه این دو بخش هستند که ساختمانهای موجود را به شدت تحت تاثیر قرار میدهند و احتمال خطر در این دو حوزه وجود دارد و کمک میکند که با حداقل هزینهها و با حداکثر کارایی کار بهسازی ساختمانها انجام شود.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان در پاسخ به این سوال که بعد از حادثه «خلازیر» بسیاری بر این موضوع تاکید کردند که برای گودبرداری باید از شرکتها و فعالان تخصصی استفاده شود و جای این بخش در مقررات ملی ساختمان خالی است، گفت: روی موضوع تخریب در حال مطالعه و تحقیق هستیم. ویرایش جدید مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان که آن هم تدوین شده و کار تدوین ویرایش جدید آن به اتمام رسیده به مساله تخریب توجه کرده و نسبت به ویرایش قبلی توجه بیشتری شده است. او افزود: اینکه الزاما موضوع تخریب به عنوان مبحث جدید دیده شود باید به بحث گذاشته شود و جلسات زیادی در این خصوص تشکیل دادیم و شاید ممکن است در سطح مبحث جدید مقررات ملی ساختمان مطرح شود یا اینکه در سطح دستورالعملهای مرتبط با بحث تخریب صادر شود. مانیفر گفت: همانطور که در موضوع تخریب قبلا دستورالعمل گودبرداری صادر کردهایم و صلاحیتی تعریف و صلاحیت تخریب و گودبرداری در چند دوره آموزشی برگزار شده است، میبینید که در حوادث ناشی از گودبرداری خسارت کمتری نسبت به گذشته داریم. او ادامه داد: اگر بخواهیم به عنوان مبحث جدید یا دستورالعمل به آن نگاه کنیم روی دستورالعملها در حال کار کردن هستیم و در مراحل مختلفی نسبت به گذشته مقررات ملی ساختمان انجام دادهایم. حداقل سه مبحث به مباحث ۲۲گانه اضافه شده است. ترافیک، ارزیابی و بهسازی ساختمانها و انطباق شهری ساختمانها نیز که در حوزه شهرسازی است تدوین شده و اضافه شد و در نوبت رسیدگی است. تمام اینها کمک خواهند کرد که شرایط ساختوساز در کشور بهتر از قبل شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد