1 - 05 - 2017
اعتراض به بی اخلاقی
گروه سیاسی- حسن روحانی به مطالب مطرحشده در نخستین مناظره انتخابات ریاستجمهوری از سوی یکی از نامزدها که از آن به عنوان مطالب کذب یاد کرد، واکنش نشان داد. این در حالی است که قالیباف و همراهانش پس از مناظره جمعه در خارج از استودیو سروصدا کردند و عصبانیت خود را نشان دادند. قالیباف خطاب به دستاندرکاران برگزاری مناظره گفت حق نداشتید اجازه دهید روحانی بیشتر حرف بزند! باید به ما وقت مجدد دهید. البته قالیباف در مناظره تلویزیونی خود اعتراف کرد در فرصت استراحت، به کانالهای تلگرامی خودش دستور داده علیه حسن روحانی سند منتشر کنند.
سیدمصطفی میرسلیم هم یک روز پس از اولین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاستجمهوری با توجه به امواجی از سخنان غیرمستند و نسبتهای ناروا و حتی کلماتی که از نظر عرف عمومی ناشایست است، نامه انتقادی به رقبای خود نوشت. بهطورکلی نخستین مناظره دوازدهمین دوره ریاستجمهوری تمام شد اما رقابت اصلی میان اخلاق و
بی اخلاقی بوده است. پس چه بهتر نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری از بدرفتاری، تخریب، دروغگویی، تهمت، آمار نادرست و تشویش اذهان عمومی پرهیز کنند و به تشریح برنامهها و راهبردهای خود برای برونرفت از مشکلات و چالشها همت داشته باشند؛ موضوعی که در مناظره اول دیده نشد و برخی نامزدهای انتخابات در مناظره روز اول به جای ارائه برنامه به رقبای خود حمله کردند.
موارد کذب مناظره از نگاه روحانی
روحانی در صفحه اینستاگرام خود آورده است: هدف از مناظرهها، توضیح برنامههاست تا مردم بتوانند بین نامزدها یک نفر را انتخاب کنند. اگر نقل قولی میخواهیم انجام دهیم یا نسبتی بدهیم، باید صحیح و راست باشد. علت اینکه در مناظره سخنان یک نامزد را متوقف کردم، این بود که دروغ ادامه پیدا نکند و گناهان ایشان زیاد نشود. در اینجا لازم میدانم موارد کذبی که در مناظره مطرح شد را جهت اطلاع عموم به اختصار شرح دهم. روحانی گفت: ارائه برنامه کوتاهمدت سهماهه یا ۱۰۰ روزه و برنامههای بلندمدت یکساله و چهارساله توسط نامزدهای انتخاباتی امری معمول است. بنده نیز درخصوص برنامه کوتاهمدت و بلندمدت خود در برنامههای تبلیغاتی سال ۹۲ که از رسانه ملی پخش شد، توضیح دادم و بعد از برعهده گرفتن مسوولیت، همانطور که قول داده بودم در پایان ۱۰۰ روز اول، اقدامات دولت تدبیر و امید را در یک گفتوگوی زنده تلویزیونی برای مردم عزیز شرح دادم. اما ادعای حل تمام مشکلات اقتصادی در عرض ۱۰۰ روز، غیرواقعی و غیرعقلانی است. در انتخابات سال ۹۲ در برنامه تلویزیونی «با دوربین» اشاره کردم که «ما سه میلیون و ۳۰۰ هزار بیکار در کشور داریم. اگر ۱۰ میلیون توریست سالانه وارد کشور شود، ۶/۱۳ میلیارد درآمد ارزی و چهار میلیون شغل ایجاد میشود.» آنچه بیان شده واضح است و فیلم و متن پیاده شده آن در سایتهای معتبر نیز موجود است.
وی ادامه داد: فردی که امروز به عنوان مفسد اقتصادی در زندان به سر میبرد و محکوم به اعدام شده، یکی از «کارآفرینان برتر» به انتخاب دستگاههای مربوطه در سالهای گذشته است که در مراسمی که سال ۱۳۸۶ بنده به عنوان سخنران برنامه دعوت شده بودم و به درخواست مسوولان برگزارکننده، لوح تقدیر تهیه شده را نیز به کارآفرینان برتر اهدا کردم، این فرد نیز لوحی دریافت کرده است.
حال چگونه افرادی در نقش حامی او ظاهر میشوند و سعی در سرپوش گذاشتن بر فساد بزرگ سه میلیارد دلاری و ربط دادن اعمال وی به دریافت یک لوح دارند، جای شگفتی دارد. همچنین ادعای این فرد (بدون ارائه هیچگونه سند و مدرک) مبنی بر کمک به ستاد انتخاباتی اینجانب در سال ۹۲، کذب محض است و بارها توسط مسوولان وقت ستاد تکذیب شده است. امیدوارم بنای همه نامزدها که میخواهند مسوولیت مهم اداره کشور را برعهده بگیرند، راستی و درستی و راستگویی باشد.»
انتقاد میرسلیم به رقبا
میرسلیم نیز خطاب به دیگر
کاندیدا هانوشت: اولین مناظره برگزار شد و شاهد مواردی بودیم که نمیتوان در برابر آن ساکت ماند. اینجانب از مدافعان برگزاری زنده مناظره بودهام و همچنان معتقدم نباید از «آزادی» مقید به قانون ترسید و به بهانه امنیت، جریان آزاد اطلاعات را متوقف کرد. از این رو از موضع وزیر محترم کشور رنجیدم که اگر ایشان نتوانند اعتماد کنند که نامزدهای انتخابات (که شورای نگهبان به دقت گزینش کرده اند) مصالح ملی را رعایت میکنند؛ چگونه انتظار دارند مردم اعتماد کنند که رویه حذف اشتباهات رییسجمهور حاضر در قدرت- که بارها در سالهای اخیر در پایگاه اطلاعرسانی دولت رخ داده- در مناظرات غیرزنده تکرار نخواهد شد اما همانگونه که نباید از تن دادن به نقد در اتاقی شیشهای و در برابر داوران اصلی که مردماند، گریخت، چند نکته را نیز نباید از نظر دور داشت:
نخست آنکه فراموش نکنیم علاوه بر تقوای الهی که ما را به «راستی و درستی» دعوت میکند، رشد رسانهها و نظارت عمومی به مرحلهای رسیده است که امکان انکار وعدهها و عملکردها دیگر از نظریاتی همچون «دروغ بزرگ» پیروی نمیکند و درجا رسوایی پدید خواهد آورد. باید به نحوی سخن گفت و وعده داد که فردا ما را توان عمل به آن باشد. دیگر آنکه فراموش نکنیم در کنار مردم، دشمن نیز نظارهگر این مناظرات است. نباید سخنان ما به گونهای باشد که برای منکوب کردن رقیب یک موضوع استثنائی را به اندازهای بزرگ کنیم که خود خوراکى براى دشمن فراهم آوریم یا در شکلی بدتر، دشمن را برای بهرهگیری از مواضع و عملکرد خود به طمع اندازیم. از همه مهمتر، ضمن ضرورت بیان شفاف و صریح سخنان و بیان نقد بىپرده، مراقب باشیم که گرفتار «جدال و مراء مذموم» به جای «جدال احسن» نشویم و به دام هتاکی و مسوولیتگریزی نلغزیم.
نباید به احساس و عصبیت مجال غلبه بر منطق داد. نادیده گرفتن نقاط قوت و سیاه انگاری هرآنچه در گذشته بوده است (بخشی از آن از یک سو و بخشی دیگر از طرف مقابل) خلاف انصاف و اخلاق نبوی است که قرار بود الگوی حکومت ورزی ما باشد. چه نیکو است امکان انتشار سند برای مخاطبان هنگام استدلال مهیا شود تا با بیان مبانی گفتوگو به شکلی دقیقتر و درستتر، به تصویری واقعیتر از حقایق دست یابیم. صحنه مناظره این نگرانی را پدید آورد که مبادا مسایل فرعی را بر اصلی اولویت دهیم یا دوست را به خاطر خطایی دشمن بینگاریم و دشمن خونی و معاند را به بهانه لبخندی دوست فرض کنیم. امید دارم شما همراهان و رقبای ارجمند در روزهای باقیمانده تا انتخابات با تقویت نقاط قوت مناظره و اصلاح نقاط ضعف آن، بیش از پیش به ابعاد ایجابی برنامه خود بپردازید و ابعاد علمی نظریات خود را وجهه همت قرار دهید و مباد که خناسانی «دیوسازی از رقیب» را برای «فرار از پاسخگویی» بر ما تحمیل کنند.
نایب رییس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه مردم در انتخابات پیش رو به اخلاقمدارها رای خواهند داد، گفت: کسانی که «بگم بگم»های سال ۸۸ را تکرار میکنند مورد غضب مردم قرار میگیرند. غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی اظهار کرد: اولین مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری نه تنها به فضای انتخاباتی کمک نکرد بلکه مردم را ناراحت کرد زیرا مردم تحمل پرخاشگری، بداخلاقی و توهین را ندارند و قطعا کسانی که برای انتقامجویی در مناظره شرکت کردهاند مورد غضب عمومی قرار میگیرند. نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه کاندیداها باید به جای طرح شعارهای صرف به طرح برنامههایشان روی بیاورند، یادآور شد: کاندیداها باید در مناظرههای بعدی و رقابتهای انتخاباتی برنامهمحور صحبت کنند، اخلاق را رعایت کنند و به یکدیگر توهین نکنند چراکه در غیر این صورت پاسخ منفی دریافت خواهند کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد