19 - 03 - 2020
اعتماد مجلس به دولت
گروه سیاسی- نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز جلسه رسیدگی به صلاحیت فرهاد دژپسند، محمد شریعتمداری، رضا رحمانی و محمد اسلامی وزرای پیشنهادی اقتصاد، تعاون، صنعت و راه را در دو نوبت عصر و شب برگزار کردند.
اما قبل از شروع جلسه علنی مجلس، مجمع عمومی سه فراکسیون برای بررسی صلاحیت چهار وزیر پیشنهادی دولت برگزار شد؛ مجمعی که از نتیجه جلساتشان می شد میزان رای اعتماد مجلس به وزرا را پیشبینی کرد.
رای منفی فراکسیون ولایی به شریعتمداری
از اینرو در جلسه فراکسیون نمایندگان ولایی مقرر شد به محمد شریعتمداری به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی رای منفی داده شود. همچنین در این جلسه درباره فرهاد دژپسند به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد و محمد اسلامی به عنوان وزیر پیشنهادی راهوشهرسازی رایگیری انجام و قرار شد رای مثبت به این دو نفر داده شود. در این جلسه همچنین نظرات درباره رضا رحمانی چندان مساعد نبوده و قرار بر این شده که هر نماینده عضو این فراکسیون آتش به اختیار و به صلاحدید خود به وزیر پیشنهادی صنعت و معدن و تجارت رای دهد.
رای مثبت فراکسیون مستقلان ولایی به ۴ وزیر پیشنهادی
اما مجمع عمومی فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی، برای بررسی رای اعتماد به چهار وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن تجارت، اقتصاد و راهوشهرسازی هم قبل از شروع جلسه علنی مجلس تشکیل جلسه داد. در این جلسه اعضای فراکسیون با رای اعتماد به ۴ وزیر پیشنهادی موافقت کردند.
رای منفی امیدیها به وزیر راه
اما اعضای فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی نظر موافق خود را نسبت به سه وزیر پیشنهادی اقتصاد، صنعت و کار اعلام کردند. براساس رایگیری صورت گرفته اعضای فراکسیون امید به گزینه پیشنهادی وزارت راه رای مثبت ندادند.
سخنان روحانی در مجلس
رییسجمهور با اشاره به توطئههای آمریکا علیه ملت ایران گفت: ما از نظر سیاسی بیتردید در سطح جهان پیروزی کمنظیر تاریخی را در اختیار داریم. کمتر سراغ داریم آمریکا در سطح جهان تصمیم مهمی را علیه کشور بزرگی اتخاذ کرده باشد اما همپیمانان سنتیاش، او را رها کرده باشد. روحانی ادامه داد: اگر در این مجلس یک سال پیش به بحث و بررسی میپرداختیم که اگر روزی در حقوق لاینفک ملت ایران آمریکا بایستد و اروپا در کنار ایران بماند، حتما اکثریت قاطع جمع ما نمیپذیرفتند و میگفتند این یک خوشبینی محض است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این مطلب که بدون حمایت قوه قضاییه و نیروهای مسلح و بدون هدایت مقام معظم رهبری نمیتوانیم پیروز شویم، تصریح کرد: ملت ما از لحاظ سیاسی دست برتر را دارد. از لحاظ افکار عمومی جهان ایران را کشوری متعهد به تعهدات خود و آمریکا را به عنوان کشوری که هم وفای به عهد ندارد و هم مقررات بینالمللی را زیرپا میگذارد، میدانند. رییسجمهور اضافه کرد: ما نیازمند دو موفقیت هستیم؛ از لحاظ سیاسی و اقتصادی. تمام برنامهها برای این بوده که مردم ایران در مشکل اقتصادی قرار بگیرند و مردم به ستوه بیایند و در برابر آمریکا سر فرود بیاورند و در موضوع دیگر یعنی موضوع روانی و اجتماعی مردم را به آینده ناامید کنند.
آنها که میگویند ابرتورم داریم یا دروغ میگویند یا اقتصاد ایران را نمیفهمند
روحانی با بیان این مطلب که کسانی که به مردم میگویند ابرتورم داریم یا دروغ میگویند یا اقتصاد ایران را نمیفهمند، تصریح کرد: آیا بنزین و گاز ما جزو ارزانترین کشورهای دنیا نیست؟ آیا آب و برق در قیمت متعادل نیست؟ آیا حمل و نقل در شرایط خوبی نیست؟ ما وظیفه داریم کشور را اداره کنیم. مردم باید موقعیت کشور را به خوبی بدانند. با صراحت میگویم ما با وحدت و استقامت و ایستادگی ملت بیتردید نه در زمان چندان طولانی که در زمانی کوتاه از مشکلات عبور میکنیم. وی ادامه داد: متاسفانه از تورم تکرقمی عبور کردهایم اما حتما میتوانیم تورم را مهار کنیم. روند صعودی تورم ادامه نخواهد یافت.
روحانی با اشاره به وزیر پیشنهادی صنعت و اقتصاد اظهار داشت: وزیر صنعت و وزیر اقتصاد یکی از بارهای سنگینی که بر عهده دارند مهار تورم است. در مقطعی تورم ما افزایش و رشد اقتصادی ما کاهش پیدا کرده است، اما در عین حال مردم ما باید مطمئن باشند که هیچ زمانی در سالهای گذشته ذخایر کالاهای اساسی ما به اندازه امروز نبوده است.
دفاع روحانی از وزیر پیشنهادی اقتصاد
حسن روحانی با حضور در مجلس در دفاع از دژپسند گفت: ما امروز وزارتخانه بزرگی را به آقای دژپسند میسپاریم و ایشان باید بار آن را بر دوش بگیرند. من برای انتخاب تمامی وزرای پیشنهادی دهها ساعت مطالعه، مشورت و تفکر کردم. رییسجمهور همچنین تاکید کرد: امروز نوبت رقابتهای لیگ نیست و نباید به فکر انتخابات باشیم. امروز ما در برابر یک دشمن به میدان رفتیم. همان طور که تیم ملی برای همه ماست، امروز تیم ملی ماست که به میدان رفته است. پس رقابتهای لیگ را کنار بگذارید. اگر زمانی به انتخابات نزدیک شدیم در برابر هم میایستیم و یکدیگر را نقد میکنیم، اما اگر قرار است همیشه به فکر انتخابات باشیم پس چه زمانی کار خواهیم کرد.
رییسجمهور در دفاع از وزیر راهوشهرسازی
رییسجمهور در جریان دفاع از وزیر پیشنهادی راهوشهرسازی بر حل مشکل کامیونداران تاکید کرد. حسن روحانی در سخنرانی خود در دفاع از محمد اسلامی وزیر پیشنهادی راهوشهرسازی با اشاره به اینکه وزیر راه مسوولیت سنگینی بر دوش دارد با اشاره به سوابق اسلامی تصریح کرد: تسهیلات و تخصص وی در همین زمینه راهوشهرسازی است. وی هر جا بوده فردی فعال بوده است، البته من رفاقت نزدیکی با وی ندارم اما از زمان جنگ و بعد از جنگ او را میدیدم و وی فردی فعال در وزارت دفاع بود. در یک سال گذشته هم جزو استانداران پرتحرک و فعال بوده است. با رای شما نمایندگان میتوانیم مشکلات حوزه حملونقل و مسکن را حل کنیم و اسلامی با کمک شما نمایندگان میتواند در این مسیر تحرک بیشتر و بهتری انجام دهد.
دفاع رییسجمهور از رحمانی
اما رییسجمهور در دفاع از رضا رحمانی با بیان اینکه مدیریت صنعت، معدن، صادرات و واردات و کنترل بازار و قیمتها از مسوولیتهای بسیار سنگینی است که بر عهده وزارت صمت است، به شخصیت و کارنامه سوابق وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره و اظهار کرد: آقای رحمانی فردی از جنس پارلمان است و در دورههای مختلف نمایندگی در مجلس شورای اسلامی تلاش بسیاری انجام داده است. من جزوه تذکرات، سوالات و نطقهای او در دوران نمایندگیاش را خواندم و مشاهده کردم که همواره انتقادات، تذکرات و سخنرانیهای او منصفانه بوده است.
وی ادامه داد: بسیاری از نمایندگان مجلس آقای رحمانی را به خوبی میشناسند و من معتقدم که او به خوبی میتواند بار صمت را بر دوش بکشد چراکه فردی صالح و دلسوز است و انشاءالله با تلاش و کوشش او میتوانیم شرایط بهتری برای مردم در این حوزه فراهم کنیم.
دفاع روحانی از شریعتمداری
رییسجمهور همچنین در دفاع از محمد شریعتمداری وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ارتباط با وظایف وزارتخانه کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: ما انشاءالله در روزهای آینده اولین اقداممان را در این زمینه به عنوان کمک به اقشار کمدرآمد در زمینه سبد غذایی که نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش خواهد داد، انجام خواهیم داد. وی تصریح کرد: مسوولیت بعدی این وزارتخانه مساله ساماندهی تامین اجتماعی است. صندوقهای ما از حالت صندوق خارج شدهاند. همه صندوقهای ما مشکل دارد. تمام اقداماتی که وزیر سابق کرده باید امروز مضاعف شود تا بتوانیم این صندوقها را احیا و مشکلاتی که امروز در تامین اجتماعی ایجاد شده را حل کنیم.
انتقاد مخالفان از عدم ارائه راهکار در برنامه دژپسند
اما مخالفان وزیر پیشنهادی اقتصادی معتقد بودند که برنامه پیشنهادی دژپسند تکرار مکررات است و هیچ راهکار عملی در برنامهاش که بتوان با آن به جامعه پیام مثبتی مبنی بر افزایش قدرت پول ملی و حفظ سرمایهها داد یافت نمیشود. طبق گفته این نمایندگان دژپسند مکانیسمها و راهکارهای خود را برای تئوریهایش ارائه نکرده است.
مخالفان در صحن علنی مجلس در خصوص برنامه دژپسند گفتند که برنامههای این وزیر در حوزه دیپلماسی اقتصادی بسیار کمرنگ است و هیچ برنامه روشنی برای تقویت اقتصاد ملی و هدایت نقدینگی به سمت تولید ارائه نشده است. این نمایندگان معتقدند که خطر تهدید امنیت اقتصاد کشور بسیار بالاست و تحلیلهای اقتصادی هم حکایت از در آستانه ورشکستگی بودن بانکها دارد اما برنامه و راهحلی برای برونرفت از این چالش بزرگ در برنامه پیشنهادی وزیر پیشنهادی اقتصاد دیده نمیشود. به گفته این نمایندگان شرکتهای دولتی بزرگ بدهکاران بانکی هستند اما هیچ برنامهای برای بازپرداخت بدهی این شرکتها به نظام بانکی وجود ندارد. نمایندگان اظهار داشتند دژپسند نمیتواند گرههای کور اقتصاد کشور را باز کند و دوای درد اقتصاد بیمار کشور باشد. مخالفان تاکید کردند که اگر وضعیت اقتصادی کشور این گونه است قسمتی از آن به دژپسند و دوستانش در سازمان برنامه و بودجه بازمیگردد.
حمایت موافقان از دژپسند برای انسجام تیم اقتصادی دولت
اما موافقان دژپسند از اشراف کامل این وزیر به اقتصاد سخن گفتند و اعلام کردند که او میتواند سکان این وزارتخانه مهم را در این شرایط پرتلاطم بر عهده گرفته و کشتی پرتلاطم اقتصادی را به ساحل آرامش برساند. موافقان معتقد بودند که تاکید بر عدالت اجتماعی و رونق تولید ملی در اقدامات و سیاستهای اجرایی دژپسند وزیر پیشنهادی اقتصاد به چشم میخورد. این نمایندگان در حمایت از وزیر پیشنهادی اقتصاد تصریح کردند که دژپسند در وزارت اقتصاد و سازمان مدیریت سوابق خوبی داشته و تفکر استقرار اقتصاد بخش خصوصی در برنامههایش روشن است. این نمایندگان اظهار داشتند که دژپسند توانمندی استقرار تیم اقتصادی را در این برهه و در کمترین زمان دارد و بر تئوریهای اقتصادی هم مسلط است و به نظر میرسد با توجه به سوابق اجراییاش میتواند در سمت وزارت اقتصاد کارآمد باشد. این نمایندگان به عنوان موافق با تاکید بر اینکه وزیر پیشنهادی اقتصاد به انسجام در تیم اقتصادی دولت اعتقاد دارد، گفتند دژپسند باید بعد از گرفتن رای اعتماد از مجلس از قبول نیروهای سفارشی در این وزارتخانه خودداری کند و نسبت به اجرای مصوبات اقتصادی اهتمام ورزد.
دفاع دژپسند از برنامههای خود
اما در این جلسه وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی هم به دفاع از برنامههای پیشنهادی خود پرداخت و گفت: یکی از برنامههای جدیام تشکیل هستههای اندیشهورزی متشکل از دولت، مجلس، دانشگاهها و بخش خصوصی است. فرهاد دژپسند افزود: انتظار دارم ارتباطم با نمایندگان تعریف شده و مستمر باشد چرا که هیچ فردی نمیتواند در این شرایط کشور ادعای معجزه داشته باشد. وی ادامه داد: شرایط کشور امروز متفاوت است. برای جلوگیری از ابرتورم باید اقدامات خاص انجام دهیم. از سال ۷۴ با وزارت اقتصاد به صورت خطی و نقطهای ارتباط داشتهام و ظرفیتها و فرصتهای این وزارتخانه را میدانم.
اما شریعتمداری دومین وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی بود که وکلای ملت به بررسی برنامهها و صلاحیت او پرداختند.
انتقاد مخالفان از مغایرت برنامههای شریعتمداری با اسناد بالادستی
اما مخالفان نبود مکانیسم عملی برای وعدههای شریعتمداری را مهمترین دلیل برای عدم صلاحیت او میدانند. ولی ملکی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مخالفت با رای اعتماد به محمد شریعتمداری گفت: باید الگویی برای اندازهگیری و مکانیسم عملیاتی برای وعدههایی که از سوی وزرای پیشنهادی داده میشود نیز به مجلس ارائه شود. نماینده مردم مشکینشهر در مجلس شورای اسلامی در رابطه با برنامههای وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: آنچه در برنامه دیدیم ۴۸ درصد برنامه پیشنهادی با اسناد بالادستی مغایرت دارد و براساس گزارش کارشناسی معاونت وزارت هم منطبق نیست. ما اسنادبالادستی، چشمانداز، سیاستهای اعلامی در مورد اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری و برنامه ششم را قبول داریم اما به نزدیک ۵۰ درصد از آن اصلا اشاره نشده، مخصوصا در جاهایی که بحث حمایت از افراد معلول و محروم جامعه بوده است.
وی با اشاره به مسوولیت شریعتمداری تصریح کرد: در بعد اقتصادی بخشی از اقتصاد مردم به شما مربوط شده است. شستا را دستکم نگیرید. بخشی از پتروشیمی در دست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. ما باید برای این مسائل شاخص داشته باشیم. تغییر سریع مدیران واحدهای تولیدی، صنعتی و بنگاههای اقتصادی بزرگترین معضل اجتماعی است.
ملکی تصریح کرد: در جنگ اقتصادی باید همه حالت جنگی به خود بگیرند. تا به حال به خاطر عملکرد ضعیف یک وزیر، معاون و مدیر چه برخوردی به جز عزل صورت گرفته. در دنیا اگر اتفاقی در وزارتخانه یا بنگاه اقتصادی صورت بگیرد یا استعفا میدهند یا عذرخواهی میکنند که در کشور ما نهادینه نشده است.
ملکی افزود: تا زمانی که عمر مدیران صنعتی ما یک یا دو سال است، نمیتوانیم اهداف را پیش ببریم. هر مدیر سال اول مسوولیت کارها را به گردن نفر قبلی میاندازد و سال بعد هم از کار برکنار میشود. وزیر باید در این خصوص برنامه مدون ارائه دهد. آقای شریعتمداری من ۲۸ سال با کارگر سروکار داشتم و باید در رابطه با قانون کار برنامه خاصی ارائه دهید. نه کارگر امنیت شغلی دارد و نه بنگاهدارها میتوانند فعالیتشان را پیش ببرند .
شهاب نادری، نماینده مردم پاوه در مجلس هم با انتقاد از انتخاب شریعتمداری از سوی رییسجمهور به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت کار گفت چرا رییسجمهور به جوانان اعتماد نمیکند؟
وی خطاب به شریعتمداری افزود: در جزوه خود از مبارزه با موضوعات شبههناک صحبت کردید. حال آنکه باید توضیح دهید با چه موضوعات شبههناکی مبارزه کردهاید. آیا از وضعیت ضریب جینی که مهمترین شاخص عدالت به شمار میرود اطلاع دارید؟ البته در این میان تحریمها هم بهانه خوبی برای همه ما شده است.
نماینده مردم پاوه با بیان اینکه باید بگویید چه برنامههایی برای مراقبت از شرکتهای شستا دارید گفت: میدانید که عضویت در هیات مدیره این شرکتها چقدر مهم است و حتی قیمت عضویت در هیاتمدیره این شرکتها به ۵۰ میلیارد تومان هم میرسد. کاش در برنامههایتان از تبدیل تشکلهای انتصابی به تشکلهای انتخابی حرف میزدید و میگفتید که چگونه میخواهید بهرهوری سرمایه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی شرکتهای شستا را از ۴ به ۱۰ درصد برسانید و بودجه غیرشفاف شستا را شفاف کنید.
وی افزود: کاش میگفتید چگونه میخواهید انتصابات را به تشکلهای کارگری بسپارید و نیروهای انسانی کارآمد را به کار بگیرید.
حمایت موافقان از چریک اقتصادی !
اما موافقان وزیر پیشنهادی کار از اعتماد دولت به شریعتمداری و از آشناییت او با چالش اجتماعی سخن گفتند. موافقان تاکید داشتند که این وزیر پیشنهادی میتواند با فسادهای سازمانیافته مبارزه کند. نمایندگان حامی شریعتمداری او را یک چریک برای جنگ اقتصادی معرفی کردند.
روحالله باباییصالح، نماینده بوئینزهرا در موافقت با وزیر پیشنهادی کار گفت: این آقای شریعتمداری بود که برای اولین بار موضوع ثبت سفارشات خودرو را که در زمان وزیر سابق اتفاق افتاده بود، برملا کرد. وی با اشاره به اینکه «شریعتمداری مورد وثوق دولت و آشنا با چالشهای اجتماعی است» گفت: جناب شریعتمداری فردی با قاطعیت لازم در مبارزه با فساد است. ایشان فردی است که میتواند با فسادهای سازمانیافته مبارزه کند.
شریعتمداری استارت مقابله با فساد واردکنندگان خودرو را زد
غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی، نماینده مردم رشت هم به عنوان موافق با اشاره به اینکه در جنگ اقتصادی باید چریک داشته باشیم، گفت: شریعتمداری یک چریک است برای جنگ اقتصادی.
وی با اشاره به سخنان یکی از نمایندگان مخالف شریعتمداری تصریح کرد: متعجب شدم یکی از دوستان ما عنوان کرد آقای شریعتمداری برای فلان بخش برنامه ندارد. ما میدانیم در سیاستهای کلی نظام برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۳۶ تکلیف و در برنامه ششم توسعه ۵۹ ماده و در قانون دائمی احکام داخلی ۲۰ ماده تبیین کردهایم. هر کس وزیر شود باید برای این مواد و تکالیف برنامه داشته باشد. شریعتمداری برای این مسائل برنامه علمیاتی داده و حق ارائه برنامه جدید ندارد، نه ایشان و نه هیچ کس دیگر.
وی با اشاره به برنامه شریعتمداری برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: ما باید بگویم و بپرسیم برنامه عملیاتی ارائه شده با قوانین بالادستی تطابق دارد؟ باید بگویم آری. در راهبردها توانمندسازی نیروهای کار، ارتقای امنیت شغلی، پایدارسازی صندوقها و... آقای شریعتمداری برنامه داده است. ایشان در برنامههای اصلی محورها را گفته است و این برنامه در صحن مجلس میان نمایندگان پخش شده است. اشتغال، بازار کار، تنظیم روابط کار، صیانت از نیروی کار، توسعه گسترش امور فرهنگی و اجتماعی و... از جمله برنامههای شریعتمداری است. این نماینده موافق شریعتمداری افزود: در حوزه تحریم خوشحال شدیم زیرا ایشان در حوزه تحریم چه در حوزه اشتغال، چه در حوزه رفاه و چه در حوزه تعاون برنامه داده است.
جعفرزاده ایمنآبادی با بیان اینکه باید تکلیف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حل شود، ابراز داشت: هشت ماه است که هیات امنای سازمان تامین اجتماعی شکل نگرفته که وزیر عضو هیات امنا و هیاتمدیره آن است. سازمان تامین اجتماعی ماهی هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد را پرداخت میکند که معادل یک سوم بودجه است. شورایعالی دستمزد شکل نگرفته چون وزیر ندارد. من از خدمات آقای ربیعی در این حوزه تشکر و قدردانی میکنم و دلیل مخالفتم با استیضاح ایشان هم به همین خاطر بود.
وی اضافه کرد: انسجام حاکمیتی باید در زمانی که دشمن از هر کاری دریغ نمیکند، حفظ شود. وقتی این همه مدیر به خاطر قانون منع بهکارگیری بازنشستگان کنار رفتهاند، باید سازمان دولت شکل گیرد تا به مردم خدمت کند. هر جا کوتاهی وجود دارد، ما اهرمهایی داریم که برخورد کنیم. نماینده رشت در مجلس با اشاره به ادعاهای منتشر شده علیه شریعتمداری در فضای مجازی بیان کرد: گاهی به خاطر مسائل حزبی، جناحی و گروهی اقدامات خلافی در بیرون انجام شده است. یکی کاندیدا شده است. در چند روز گذشته آنچه ناجوانمردی و دور از انصاف بود، علیه ایشان مطرح شد. معاون اقتصادی وزارت اطلاعات نامه داده و گفته است مطالب بیان شده در فضای مجازی دروغ است و ایشان خود استارت مبارزه با فساد خودرو را زده است.
وی با تاکید بر اینکه برای اینکه مجموعه دولت کامل شود و در جنگ اقتصادی بتوانیم همه به مردم رسیدگی کنیم باید به هر چهار وزیر رای داد، یادآور شد: فراکسیون مستقلین امروز تشکیل جلسه داد و همه وزرا حدنصاب لازم را آوردند. به هر چهار وزیر و به ویژه شریعتمداری رای دهید تا به کوری چشم دشمنان و ترامپ از تحریمها خارج شویم. در ۱۳ آبان نیز مردم در خیابانها حضور پیدا میکنند.
دفاع شریعتمداری از برنامههای خود
بعد از اظهارات موافقان و مخالفان در بررسی عملکرد شریعتمداری، محمد شریعتمداری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای دفاع از برنامههای خود سخنرانی کرد. وی با اشاره به فعالیتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نیمی از جمعیت کشور تحت پوشش صندوقهای بازنشستگی وابسته به این وزارتخانه قرار دارند و رسیدگی به آنها، از ماموریتهای مهم این وزارتخانه است. شریعتمداری با بیان اینکه رسیدگی به امور کارگران که قشر مولد جامعه هستند، از مسوولیتهای ما در این وزارتخانه است، ادامه داد: همچنین رسیدگی به امور زنان، معلولان، فقرا، محرومان و قربانیان آسیبهای اجتماعی، تحت پوشش این وزارتخانه بزرگ است که باید مورد توجه قرار گیرند. وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تصمیم مجلس به تصدی بنده در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تصمیم به احیای بخشی از اقتصاد یعنی تعاون است که در کشور مغفول مانده است که اگر مورد اهتمام قرار گیرد، میتواند به توسعه اقتصاد تعاونی کمک کند. از سوی دیگر تصمیم به تصدی بنده در این وزارتخانه، در جهت حفظ حقالناس بیمهشدگانی است که سالها حق بیمه به تامین اجتماعی پرداخت کردهاند که از نهادهای مهم و تاثیرگذار بهشمار میرود و به عنوان پیشران در اقتصاد کشور میتواند عمل کند. وی خطاب به نمایندگان مجلس ادامه داد: من چندین بار از مجلس رای اعتماد گرفتهام و سالهای سال با شما همکار بودهام. هر نوع نظارت مجلس اعم از سوال، تحقیق و تفحص و استیضاح حق مجلس محترم است و به آن احترام میگذارم. خدا میداند که این موارد را مظاهر دموکراسی کشور میدانم و از پاسخ به هیچ سوالی در هیچ زمانی، عدول نخواهم کرد. وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: یکی از مهمترین فرمایشات نمایندگان این است که این وزارتخانه بدون برنامهریزی قابل اداره نیست. قطعا بنده نیز برای تصدی این وزارتخانه برنامه دارم. ما قوانین بالادستی داریم که سند راهبردی برای فعالیت بهشمار میرود و علاوه بر این قانون برنامه ششم توسعه را داریم که توسط شما نمایندگان محترم تصویب شده است. وی ادامه داد: به عنوان یک ایرانی وقتی میشنوم که گفته میشود در یک وزارتخانهای، پست مدیرعاملی خرید و فروش میشود تنم میلرزد و اگر یک مورد را ببینم حتما به مراجع قضایی معرفی خواهم کرد. وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به برنامههای عمومی خود اشاره کرد و گفت: اصل شفافیت و مبارزه با فساد در تمام بدنه وزارتخانه است و زیرساختهایی را به وجود خواهم آورد تا تمام اطلاعات صندوقهای وابسته از جمله صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق تامین اجتماعی در اختیار مردم قرار گیرد و اعضای هیاتمدیره تمام شرکتها در سایت رسمی وزارتخانه در معرض دید مردم قرار گیرد.
حواشی جلسه
اما جلسه صحن علنی مجلس شورای اسلامی با حضور ۲۰۱ تن از نمایندگان برای رسیدگی به صلاحیت فرهاد دژپسند وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، محمد شریعتمداری برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رضا رحمانی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت و محمد اسلامی برای تصدی وزارت راهوشهرسازی با حواشی مختلفی همراه بود.
از امضای نامههای نمایندگان در حاشیه جلسه رای اعتماد گرفته تا فریاد «دو- دو» نمایندگان هنگام اعلام آمار اشتغال از سوی رییسجمهور. در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رییسجمهور نمایندگان دور صندلی سیدمحمود واعظی، رییس دفتر رییسجمهور و حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رییسجمهور جمع شدند و با آنها به گفتوگو پرداختند. امیری در بعضی از موارد هم برگههایی که نمایندگان به وی میدادند را امضا میکرد.
در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در پایان سخنرانی روحانی، نادر قاضیپور و حسینعلی حاجیدلیگانی با در دست گرفتن آییننامه فریاد اخطار، اخطار سر دادند و از لاریجانی که ریاست مجلس را بر عهده دارد خواستند اجازه دهد صحبت کنند که لاریجانی از موافقان و مخالفان خواست خود را برای سخنرانی آماده کنند. روحانی پس از پایان سخنرانی خود بر روی صندلیاش نشست که بلافاصله نمایندگان دور وی حلقه زدند و با وی به گفتوگو پرداختند.
اما در جریان سخنرانی روحانی هنگامی که وی در مورد افزایش آمار اشتغال در دولتش سخن میگفت تعدادی از نمایندگان فریاد دو- دو سر دادند. علی لاریجانی که ریاست جلسه را برعهده داشت، خطاب به نمایندگان گفت: آقایان اجازه بفرمایید ایشان سخنانشان را تمام کنند. در ادامه هنگامی که روحانی آمار شاغلان را میداد و گفت که برای حدود ۲۰ میلیون نفر شغل ایجاد شده و من این عدد را گردتر کردم، برخی از نمایندگان احسنت گفتند و برخی از نمایندگان گفتند گردترش کن.
اما در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی نمایندگان دور محمد شریعتمداری حلقه زده و با وی خوش و بش کردند. محمدرضا پورابراهیمی و عبدالحمید خدری از جمله نمایندگانی بودند که با وزیر مستعفی صنعت و گزینه پیشنهادی وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی به گفتوگو پرداختند.
نمایندگان فراکسیون امید هم دور محمدرضا عارف گعده و با وی صحبت میکردند.
سیدفرید موسوی، بهرام پارسایی و غلامرضا حیدری هر یک به نوبت با رییس فراکسیون به صحبت پرداختند.
نمایندگان همچنین دور جهانگیری نیز حلقه زدند و با وی صحبت کردند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد