17 - 05 - 2020
اعضای کابینه دولتهای نهم و دهم برای کاندیداتوری ریاست ائتلاف میکنند
شمسالدین حسینی، وزیر پیشین امور اقتصادی و دارایی و نماینده منتخب مجلس یازدهم در گفتوگو با خبرآنلاین به تشریح مواضع خود پرداخته است. وی در این گفتوگو با بیان اینکه از پاستور به مجلس رفتن تنزل رتبه نیست، ادامه میدهد: اگر کشور را هم به یک شرکت تشبیه کنیم مالک آن کشور، مردم هستند. مردم مدیر انتخاب میکنند (دولت و قوه مجریه) و مردم ناظر انتخاب میکنند (مجلس شورای اسلامی)، پس اساساً این نوع مقایسهها که آن بالاست و این پایین و این قیاسهای معالفارق درست نیست.
رییسجمهور را مردم مستقیم انتخاب میکنند و نمایندگان مجلس را هم مردم مستقیم انتخاب میکنند. ایراد آنجا پدید میآید که ما شأن مجلس و تکتک نمایندهها را پایین آوریم ولی یک مرتبه یکی از نمایندهها را به عنوان رییس آنقدر بالا ببریم که زمانی که شما به رییس مجلس نگاه میکنید در ذهنتان رییس مجلس، همتراز رییسجمهور تلقی میشود ولی به یک نماینده مجلس که میرسید، اگر یک وزیری نماینده مجلس شود میگویید این پایین آمدنشان است. بنابراین من معتقد هستم که این باید اصلاح شود. تکتک نمایندگان شأنشان در راس امور بودن است. اتفاق ناگواری که در سالهای اخیر افتاده، این است که تکتک نمایندگان افول کردهاند و رییس مجلس صعود کرده است و این موضوع باید اصلاح شود. حسینی در مورد پشتیبانی دولت از ورود برخی نمایندگان به مجلس ابراز عقیده کرد: مجلس دهم نقطه عطف آن بود.
شاید کمتر دورهای بوده که نمایندگان به اتکای دولت وارد مجلس شده باشند. مثلاً لیستی که در دوره قبل در تهران رای آورد (لیست امید)، این لیست متعلق به چه کسی بود؟ شما چگونه میخواهید به اتکای دولت، مجلس تعیین کنید و بگویید مجلس مستقل از دولت است. مجلسی که مستقل از دولت نیست باید برای دولت کارسازی کند تا اینکه بخواهد نظارت کند.
وزیر پیشین اقتصاد درباره هماهنگی و همکاری میان اعضای راهیافته به مجلس از کابینه دولتهای نهم و دهم توضیح داد: در خصوص این خبری که آمده است من و آقای نیکزاد اخیرا در مصاحبههایی و آقای حاجیبابایی هم در جاهایی گفتهایم که تلاش داریم افرادی که در کابینه دولتهای نهم و دهم بودند با هم رقابت نکنند و در یک مکانیسمی با هم ائتلاف کنیم و به توافق برسیم. هیچ زمانی هم هیچکدام از ما نگفتهایم که ما کنار نمیکشیم. من گفتهام که کاندیدا هستم و الان هم میگویم که کاندید هستم اما در همه مصاحبههایم گفتهام در مسیر ائتلاف و وحدت حرکت میکنم. بنابراین این توافق کلی بین ما صورت گرفته است.
حسینی این هماهنگی را محدود به کرسی ریاست ندانست و ادامه داد: فعلا این بحث برای این کرسی مطرح شده است البته مشابه این مکانیسم میتواند برای جاهای دیگر هم صورت بگیرد. چون ما دو تا سه اصل را برای خودمان مفروض گرفتهایم؛ اول اینکه اگر ظرفیت و تجربهای است باید در خدمت مردم قرار بگیرد و معتقد هستیم که در دولتهای نهم و دهم تجارب بسیار خوبی به دست آوردهایم و این تجارب میتواند در خدمت مردم باشد، پس ظرفیت خودمان را در معرض انتخاب قرار دادهایم. نکته دیگر این است که این ظرفیت همانطور که با هدف خدمت عرضه میشود در مسیر وحدت صورت بگیرد، یعنی حتیالمقدور از تشتت و تعدد اجتناب کنیم، البته این به آن معنی نیست که اگر جایی رقابت صورت گرفت رقابت تشتت باشد چون ما از ابتدا با یک اصلی مخالف بودیم که امروز تمام نمایندهها به آن اعتراف کردهاند و آن این است که برای مجلس، خارج از مجلس و قبل از مجلس تصمیم گرفته شود. یعنی هر تصمیمی که در خصوص مجلس قرار است گرفته شود باید توسط منتخبان یا نمایندگان صورت بگیرد، همه نمایندگان از یک جایگاه برخوردار هستند و در نهایت هر تصمیمی که گرفته شود در صحن گرفته شود. استحضار داشته باشید که همه اینها در حد مشورت و رایزنی است و در نهایت بر اساس آییننامه داخلی مجلس تا آخرین ساعات افتتاحیه افرادی که کاندیدا برای هیات رییسه هستند باید ثبتنام کنند.
وی درباره کارکرد شورای ائتلاف هم گفت: یک سوءتفاهمی داشت پیش میآمد و آن این بود که شورای ائتلاف قرار است هیات رییسه را تایید کند، خوشبختانه اعضای شورای ائتلاف خرد به کار بستند و فضا را شفاف کردند. هفته پیش روز چهارشنبه در شورای ائتلاف آقای حداد عادل اعلام کردند که کار شورای ائتلاف در راستای مجلس یازدهم به اتمام رسید و دیگر فرآیند، فرآیند تصمیمگیری فراکسیونی میشود و فراکسیون هم از منتخبان تشکیل میشود. براساس جلسه چهارشنبه گذشته ایشان رسماً اعلام کردند که شورای ائتلاف با مجلس یازدهم کاری ندارد و الان یک فراکسیون موقت تشکیل شده است (چون فراکسیون باید بعد از تشکیل مجلس شکل بگیرد) و این فراکسیون موقت یک هیات اجرایی دارد که اختیار تصمیمگیری به جای ۲۳۰ نماینده را ندارد، چون شورای موقت هم که تشکیل شد و من هم در جلسه آن حضور داشتم ۵۴ نفر بودند و تعداد نمایندگان ۲۳۰ نفر است. البته این را هم تاکید کنم بخش عمدهای از مستقلین هم گرایش دارند که به ائتلاف بپیوندند حتی هیات اجرایی هم که تشکیل شده، میخواستند نام فراکسیون را انتخاب کنند ولی این نام باید در خود فراکسیون بعد از مجلس تصویب شود. تاکید میکنم که تصمیمات مرتبط با مجلس باید در چارچوب مجلس و در مجلس اتخاذ شود. الان همه کارها در حد مشورت و رایزنی است.
حسینی در خصوص رقابت یا ائتلاف با محمدباقر قالیباف هم گفت: معتقدم همه اینها را به روزی که مجلس افتتاح میشود واگذار کنیم و الان زود است که در آن خصوص صحبت کنیم. منتهی اینکه من گفتم آقای قالیباف، میرسلیم، نیکزاد و… رقیب ما نیستند. رقیب از واژگانی است که در ادبیات سیاسی مطرح میشود. در انتخابات مجلس هم گفتم هیچ کدام از این دوستانی که کاندید شدهاند رقیب من نیستند.
نگاه من به موضوع متفاوت است. من میگویم آقای قالیباف یک ظرفیتی دارد و خودش را عرضه کرده است، آقای میرسلیم یک ظرفیتی دارد و خود را عرضه کرده است، آقای حاجیبابایی و آقای نیکزاد هم یک ظرفیتی دارند و خودشان را عرضه کردهاند و من هم یک ظرفیتی دارم و خودم را عرضه میکنم. این عرضه ظرفیت من به معنی تقابل و رقابت با دیگری نیست. من، نیکزاد و حاجیبابایی و افرادی که در کابینه دولتهای نهم و دهم بودیم تلاش داریم با هم رقابت نکنیم و در یک مکانیسمی با هم ائتلاف کنیم و برای کاندیداتوری کرسی ریاست به توافق برسیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد