13 - 01 - 2024
افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه صنعت فولاد با تکیه به توان شرکتهای دانشبنیانها به خودکفایی رسیدهایم.
عزتالله اکبریتالارپشتی رییس کمیسیون صنایع و معادن گفت: ایمان داریم هر آنچه بخواهیم، میتوانیم در کشور بسازیم. اکنون در دنیا، جنگ علمی بسیار قوی پیش از جنگ اقتصادی جریان دارد. ما مستعدترین افراد را در کشور داریم، اما باید آنها را باور داشته باشیم و به این افراد مسوولیت بدهیم تا وارد میدان شوند.
وی افزود: این موضوع در معاونت علمی ریاستجمهوری با جدیت و مستمر پیگیری میشود و من بر استفاده از دانشبنیانها بسیار تاکید دارم. معتقدم که باید به تحصیلکردههای کشور باور داشته باشیم. هزینه همکاری با این بخشها حداقل یکپنجم و بسیار پایین است.
اکبریتالارپشتی ادامه داد: ایران منشاء انرژی است. در جلسهای که دو سال قبل با انجمن فولاد داشتیم، گفتم با وزارت نیرو و وزارت نفت قراردادی برای تاسیس نیروگاه و میادین منعقد کنید.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: تولیدی که به صادرات وصل نباشد توجیه نخواهد داشت و رو به افول میرود. با توجه به اینکه ما عضو پیمان شانگهای، بریکس و… هستیم بخش خصوصی باید وارد بازار شود. این در حالی است که دولت محدودیتهایی دارد. دولت کانال رسمی است، اما بخش خصوصی قابل تحریم نیست.
صرفهجویی ارزی ۱۵۰ میلیون دلاری
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: امضای ۳۲ تفاهمنامه با صرفهجویی حدود ۱۵۰ میلیون دلاری حاصل کار پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران است.
سیدرسول خلیفهسلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار کرد: دغدغه بومیسازی به میزانی اهمیت دارد که کارشناسان زبده از سراسر کشور را در این حوزه اینجا جمع کرده است.
وی افزود: از سال ۹۷ مسیر بومیسازی باز شده و پنجمین دوره این جشنواره اکنون در حوزه فولاد ایران برگزار شد و ساخت قطعات، تکنولوژی و فعالیتهای چشمگیر آن در غرفهها قابل مشاهده بود.
خلیفهسلطانی با بیان اینکه صنف فولاد با هم میتوانند مشکلات را حل کنند، گفت: در حوزههای مختلف باید موضوعشناسی شود و درمورد آمایش انرژی، آب و محیطزیست چارهاندیشی کرد که مطالبه اخیر از فولاد تامین انرژی است.
دبیـر انجمـن تولیدکنندگان فولاد ایـران معتقد است فولاد در لبه اوج قله تکنولوژی حرکت میکند که برای نمونه آهنسازی توسط گاز است و بزرگترین سایت آهنسازی احیای مستقیم کشور توسط ایران انجام میشود و حتی کشور هند از طریق گاز نیست، بلکه زغالی است.
وی ادامه داد: در مسیر فولاد سبز کمترین مصرف انرژی و انتشار کربن را داریم و برای آینده باید در این زمینه برنامه داشت.
دستاوردهای ارزشمند بومیسازی برای صنعت فولاد
نادر سلیمانی رییس هیات اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: امروز با همت همه اعضای انجمن فولاد و تمامی و فولادسازان کشور ۲۶ هزار قطعه شناسایی و در جامعه فولاد عرضه شده است.
وی گفت: خوشبختانه در حال حاضر وابستگی این صنعت به خارج ۸۵ درصد کاهش پیدا کرده که این افتخار ثمره انقلاب اسلامی است. وی ادامه داد: به جرات میتوان گفت اگر نهضت بومیسازی در هرمزگان انجام شود کشورمان به برند فولادسازی مبدل خواهد شد.
صنعت فولاد به سمت تکنولوگ شدن در حرکت است
صادقی نیارکی نایبرییس اتاق بازرگانی تهران گفت: جریانسازی یکی از مهمترین نقش تشکلهاست. انجمن تولیدکنندگان ملی فولاد تنها تشکلی است که یکتنه میز ساخت داخل و بومیسازی را همهساله گسترش داده است.
وی گفت: تشکلهای اقتصادی و صنفی جهتگیری و توسعه آینده را تدوین و تبیین کند. وی ادامه داد: با وجود کاهش نیاز به واردات کاتالیست، باید از تجهیزاتسازی عبور و تکنولوژی را گسترش داد. نیارکی گفت: اقداماتی که انجمن فولاد برای گسترش بومیسازی، توسعه تکنولوژی، برندسازی و انتقال دانش فنی براساس نیاز زنجیره آهن و فولاد انجام داده است، تحسینبرانگیز است.
صادرات فولاد نیازمند حمایت است، نه سختگیری
مهدی کرباسیان گفت: ایران کشوری سرشار از منابع است، اما متاسفانه کشور ما هنوز به یک خودباوری عظیم نیاز دارد. سال ۶۱ چیزی حدود ۶ میلیون تن واردات فولاد داشتیم و امروزه صادرات ایران به ۵/۵ میلیارد دلار رسیده که این رقم جای افزایش دارد، زیرا پتانسیلهای ما بیش از این است و در این زمینه باید مشورتهای بیشتری شود که متاسفانه مسوولان از تولیدکنندگان و فعالان مختلف صنعتی مشورت نمیگیرند. همچنین مصوباتی برای تامین انرژی صنعت فولاد وجود داشت، اما به مرحله عملیاتی نرسید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد