31 - 01 - 2023
افزایش تعداد رایزنهای بازرگانی به ۱۸ نفر
ایلنا- همایش معرفی خدمات و توانمندی مراکز تجاری ایرانیان در کشورهای حوزه آسیای میانه، قفقاز و روسیه با حضور احمدرضا علایی معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه و تجارت برگزار شد. وی تعداد مراکز تجاری فعال را حدود ۴۳ مرکز دانست و گفت: این مراکز تجاری محدود به کشورهای حوزه سیایاس نیست و این پرسش مطرح است که چرا مراکز تجاری در حال افزایش هستند و به دنبال چی هستیم؟
معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه و تجارت اظهار کرد: یکی از ابرازهای سازمان توسعه تجارت برای ارتقای روابط تجاری بهرهگیری از دانش رایزنان بازرگانی است و بر همین مبنا تعداد رایزنان بازرگانی به ۱۸ نفر افزایش پیدا کرده است که این عدد در اوایل سال گذشته ۲ نفر بود. علایی با اشاره به برنامههای دولت برای توسعه صادرات محصولات غیرنفتی در ۱۴۰۴، تصریح کرد: عدد ۷۵ میلیارد دلار از سوی دولت تعریف شده است اگر بخواهیم این عدد را با ۱۴۰۰ مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که صادرات با شیب مناسبی در حال افزایش است. این مقام مسوول ادامه داد: از عدد ۷۵ میلیارد دلار صادراتی بیش از سهچهارم آن در کشورهای سیایاس است و سهم این کشورها بیش از ۵۰ درصد است. برای اینکه این هدف محقق شود نقشه راه توسعه تجارت را ترسیم کردیم و بخشی از متولیان این مهم وزارتخانه صمت و کشاورزی هستند. معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه و تجارت با بیان اینکه یک سال است که بر ترسیم نقشه راه متمرکز شدیم، تاکید کرد: یکی از ابرازهای سازمان توسعه تجارت برای ارتقای روابط تجاری بهرهگیری از دانش رایزنان بازرگانی است و بر همین مبنا تعداد رایزنان بازرگانی به ۱۸ نفر افزایش پیدا کرده است که این عدد در اوایل ۱۴۰۰ ، ۲ نفر بود و در یک سال و اندی تعداد رایزنان افزایش پیدا کرده و اولویت ما نیز این است که تعداد رایزنان را در کشورهای اولویت یک افزایش بدهیم و امیدواریم تا پایان سال ۲ رایزن دیگر به تعداد رایزنان بیفزایم.
وی با بیان اینکه رایزن بازرگانی نماینده کشور است و دولت را در حوزه تجاری راهنمایی میکند، تصریح کرد: چتر دولت در بعضی مواقع کارساز نیست و اگر بخواهیم واقعبین باشیم با تنگناهایی که در حوزه بینالمللی برای ما ایجاد شده ممکن است ورود دولت در همه بخشها کارساز نباشد. علایی با اشاره به ظرفیت توسعه تجارت از طریق مراکز تجاری افزود: برنامه این است که در کشورهای هدف رایزن و مراکز تجاری داشته باشیم و به مثابه دو بال پرنده عمل کنیم و تنگناهای یکدیگر را پوشش دهیم.
این مقام مسوول با بیان اینکه در ارمنستان رایزن و مرکز تجاری فعال شدهاند، خاطرنشان کرد: برنامههای ما برای مراکز تجاری این است که مشوقهای صادراتی را افزایش بدهیم و پیشفرض این است که مشوقها را براساس نظر مراکز تجاری تخصیص بدهیم و مراکز تجاری بر مبنای ابزاری که در سازمان وجود دارد مجری آنها در کشورها شوند و ابرازهای نظارتی و کنترلی ما بهره بگیرند. وی ادامه داد: بنا است روند صدور مجوز برای مراکز تجاری فعال را تسهیل کنیم تا تشریفات سادهتری داشته باشند. این موضوع یکی از موارد مشوقهای صادراتی است و ۱۴ مشوق برای مراکز تجاری تعریف کردیم. یکی از انتظارات از مراکز تجاری این است که حوزه لجستیک را فعال کنند به عنوان مثال اگر یک مرکز تجاری در قزاقستان فعال است یک خط منظم دریایی یا هوایی بین ایران و کشوری که فعال است ایجاد کند. چنین اقدامی در حوزه آفریقا اجرایی شده و امیدواریم در کشورهای حوزه دریای خزر هم داشته باشیم.
علایی تاکید کرد: ۵۶ خدمت را میتوان از طریق مراکز تجاری ارائه داد البته الزامی بر ارائه این خدمات از سوی مراکز تجاری وجود ندارد، چراکه موقعیت جغرافیایی این مراکز متفاوت است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد