20 - 06 - 2024
افزایش حجم عرضه روی
در حالی که واحدهای ذوب در چین در تلاش برای تامین کنسانتره روی با قیمتهایی مقرونبهصرفه هستند، حجم واردات روی تصفیه شده به این کشور روند افزایشی به خود گرفته است. حجم واردات روی تصفیه شده در چهار ماهه نخست سال جاری میلادی بالغ بر ۱۴۳هزار تن ارزیابی شد، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ تنها ۳۵هزار تن گزارش شده بود.
چین در سال ۲۰۲۲ به یک صادرکننده محض روی تبدیل شد که عمدهترین دلیل آن توقف مکرر فعالیت شماری از واحدهای ذوب روی در اروپا به دلیل افزایش قیمت انرژی بود. با این حال، این روند افزایشی در صادرات روی چین در اواسط سال ۲۰۲۳ روندی معکوس به خود گرفت و حجم واردات فلز نامبرده به این کشور شتاب گرفت.
در حال حاضر هیچ محدودیتی در دسترسی به روی تصفیه شده در بازار وجود ندارد. در همین راستا، حجم ذخایر انبار روی بورس فلزات لندن (LME) از حدود ۳۰هزار و ۴۷۵تن به ۲۲۳هزار و ۲۲۵تن در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت. حجم این ذخایر در ماه ژانویه سال ۲۰۲۴ به حدود ۲۵۵هزار و ۹۰۰تن رسید و در حال حاضر این ذخایر ۱۵درصد نسبت به ابتدای سال جاری میلادی رشد را تجربه کردهاند. با در نظر گرفتن افزایش نوسانات در حجم موجودیهای ذخایر روی ثبت شده در انبارهای بورس فلزات لندن، حجم این ذخایر در ماه آوریل در محدوده ۲۵۰هزار تا ۲۶۰هزار تن اعلام شد. در همین راستا، رشد وضعیت کانتنگو مرتبط با قیمت روی بورس فلزات لندن، نشان از حجم افزایشی ذخایر روی در انبارهای بورس مذکور دارد. در پایان ماه می و در اوایل ماه ژانویه ۲۰۲۴، اختلاف قیمت مبنای سه ماهه روی در بورس فلزات لندن به بالاترین حد خود در چند سال گذشته یعنی ۶۲دلار در هر تن رسید. این رقم در پایان روز معاملاتی چهارشنبه ۱۲ژوئن سال ۲۰۲۴ عدد ۵۷دلار در هر تن را به ثبت رساند. انجمن بینالمللی مطالعات سرب و روی حجم مازاد عرضه جهانی فلز روی را در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۰۰هزار تن اعلام کرده بود که این مساله چرایی افزایش حجم ذخایر انبارهای این فلز در سال جاری میلادی را توجیه میکند.
انجمن بینالمللی مطالعات سرب و روی اختلاف میزان تولید و مصرف روی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ را ۱۴۴هزار تن اعلام کرد. انجمن مذکور در ادامه پیشبینی میکند که وضعیت مازاد عرضه روی در سال ۲۰۲۴ همچنان به قوت خود باقی بماند. مطابق با آخرین گزارش تخمینی ارائه شده از انجمن بینالمللی مطالعات سرب و روی در ماه آوریل سال ۲۰۲۴، کاهش ۵۶هزار تنی در حجم مازاد عرضه برای سال جاری میلادی پیشبینی شد. بر اساس این گزارش، پیشبینی شده که حجم عرضه روی استخراج شده از معادن همچنان روند نزولی خود را حفظ خواهد کرد که این مساله بر میزان تولید روی تصفیه شده به ویژه در چین تاثیر منفی میگذارد.
حجم معاملات کنسانتره روی در چین نشان میدهد که روند نزولی ثبت معاملات انجام شده روی نرخ بهرهبرداری و میزان تولید واحدهای ذوب فلز نامبرده تاثیر خواهد گذاشت.
بر اساس گزارش انجمن بینالمللی مطالعات سرب و روی، میزان تولید روی تصفیه شده چین در سال ۲۰۲۳ حدود ۸درصد افزایش یافت. سرعت رشد تولید این فلز تصفیه شده در سه ماهه نخست سال جاری میلادی 6/1درصد کاهش را به ثبت رساند. با این اوصاف، افزایش حجم واردات روی تصفیه شده به چین و رشد حجم ذخایر روی در بورس فلزات لندن نشان میدهد که احتمالا محدودیت دسترسی به کنسانتره روی به بازار این فلز هم سرایت پیدا کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد